Македонија да ги признае Ј.Осетија и Абхазија

• Креатор на темата Креатор на темата Делија
  • Време на започнување Време на започнување

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Ако можат некои да го признаат Косово и Метохија... Можеме и ние да ги признаеме Јужна Осетија и Абхазија... Зашто само да се лижеме кај Американците, кога можеме и кај Русите... :smir:

Ако можат некои да го признаат Косово и Метохија... Можеме и ние да ги признаеме Јужна Осетија и Абхазија... Зашто само да се лижеме кај Американците, кога можеме и кај Русите... :smir:

Zasto najloso e da sedis na dve stolcinja...najlesno se padja.

Русија да го гарантира суверинитетото на Македонија.
Економски и воено да ја помогне.
Да ја зачлени во шангајската група.
Да и обезбеди пристап до море.

За жал најголем непријател на Русија од НАТО пактот ќе и бидат словенските држави.
Се повторува историјата брат против брата кај Словените.
Украинците брзаат да се зачленат во НАТО, Пољаците и Чесите монтираат антиракетни системи насочени токму против Русија.
Се си оди по точно утврден план.
Како што падна Цариград, така ќе падне Москва.

За жал најголем непријател на Русија од НАТО пактот ќе и бидат словенските држави.
Украинците брзаат да се зачленат во НАТО, Пољаците и Чесите монтираат антиракетни системи насочени токму против Русија.

Нешто си се збунил... Поголеми шанси за паќање има САД , него Москва...
А за браќата Словени, па ние отсекогаш сме биле такви (мислам на Словените)... и братот сме го продавале за пари... Но мое мислење е дека Русија нема да седи со скрстени раце. Виде дека мора и таа да постапува исто како и САД сиве овие години наназад...

Колку време го мислеше ова?

Прво никоj уште не е признал Абхазиja и J.Осетиja,вие сакате да бидете први?Ако го направите,треба да заборавите за НАТО и ЕУ.

Интересно ми е как мислиш ти-докато бевте во СФРJ да не се видете со Русиja,па сега....
Интесено е и другото как видиш ти да се одезбеди пристап на море на МК?!?!?! Ако имаш предвид Калининград...малце далеко ми се види.

ПИнтесено е и другото как видиш ти да се одезбеди пристап на море на МК?!?!?! Ако имаш предвид Калининград...малце далеко ми се види.
Македонија на три морета бе лепотане :back:

Neka ja priznaat MPC oni nie ke priznaeme so sakaat oni.Ili neka ne podrzat u sovetot za bezbednost.So ia pa nie da im se lizeme niv?

Македонија на три морета бе лепотане :back:
И един океан:helou: - Само во ЕУ ке стане това.И уште неколко морета.Па ако признаете тези две области,заборави за ЕУ и НАТО.

Прво никоj уште не е признал Абхазиja и J.Осетиja,вие сакате да бидете први?Ако го направите,треба да заборавите за НАТО и ЕУ.

Интересно ми е как мислиш ти-докато бевте во СФРJ да не се видете со Русиja,па сега....
Интесено е и другото как видиш ти да се одезбеди пристап на море на МК?!?!?! Ако имаш предвид Калининград...малце далеко ми се види.

Ова не е смешка, ние имавме веќе таков кикс со Тајван и трајно си ги расипавме односите со Кина. Луди глави колку сакаш :wink:.

И един океан:helou: - Само во ЕУ ке стане това.И уште неколко морета.Па ако признаете тези две области,заборави за ЕУ и НАТО.
Нема за нас ЕУ и НАТО, не со нашето име и со оваа антична историја :)
Убаво вика еден другар:"На никој од соседите не им одговара да постои Македонија"
Само не ми ги продавај Бугарските прикаски, ќе се упропасти темата :smir:

А да си седиме ние мирни по овие две прашања (признавања) , и мудро да гледаме како ќе се развиваат работите...па после ќе видиме...

ох бе само 52 америчка држава за да се опраат рабоќето кај нас

Македонскиот Врв (според мене):

Ситуацијата околу двете автономни области ќе биде следен со голем интензитет, а Македонија ќе превземе слични чекори со своите сојузници.

Ни А ни Б повеќе од ова. Ни признавање, ни негирање. :D

А делија ти треба да сфатиш дека ние немаме корист од Русија во наредните неколку години, на крајот на краиштата ако е Русија толку моќна, зошто и е потребен гласот на Македонија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom