Overclocking

• Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување
Член од
6 мај 2008
Мислења
320
Поени од реакции
9
Јас би ти препорачал нешто од типот на Zalman 9700
Јас имам Asus Silent Knight и сум презадоволен. Имам C2D e8400 оверклокиран на 4 GHz температурата во load не преминува 60 степени. Кулерот е помал во однос на Zalman-от, има 90цм вентилатор ама кај мене на капакот имам 120цм вентилатор кој дува директно во кулерот. Го земав од сет за 2700 сега не знам колку е. Разгледај други цели бакарни кулери, дефинитивно се подобри од алуминиумските.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас имам Asus Silent Knight и сум презадоволен. Имам C2D e8400 оверклокиран на 4 GHz температурата во load не преминува 60 степени. Кулерот е помал во однос на Zalman-от, има 90цм вентилатор ама кај мене на капакот имам 120цм вентилатор кој дува директно во кулерот. Го земав од сет за 2700 сега не знам колку е. Разгледај други цели бакарни кулери, дефинитивно се подобри од алуминиумските.
Бакарен и мислам да земам, само гледам (барем по ценовнициве) нема многу избор, и скоро сегде се од CoolerMaster, нема од Zelman.

Овие ти од кај ги имаш земено?
И дај уште некои вакви моќни кулери од Zelman или нешто слично пред се квалитетно.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Сите се бакарни, т.е. најчесто имаат бакарна основа и бакарни heat pipes, и алуминиумски финови, има и кулери кои се цели бакарни а изгледаат сребрено (пониклани).

Залманот не чини, објективно, асусот е 100 пати подобар, може го има во сет, ама не ми се верува. Постар модел е.

Бакарен и мислам да земам, само гледам (барем по ценовнициве) нема многу избор, и скоро сегде се од CoolerMaster, нема од Zelman.

И дај уште некои вакви моќни кулери од Zelman или нешто слично пред се квалитетно.
Залман нема во МК. А и нешто посебно не се. Иако изгледаат фенси.:icon_lol:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
нема Залман во МК и исто така барав и NOCTUA кулер и тоа нема
и затоа си купив ГлацијалТеч иглоо од анхоч затоа што компју. е
се уште под гаранција па морав да зеам од анхоч глацијалтеч иглоо

shifty

En Taro Adun, Executor!
Член од
31 август 2009
Мислења
269
Поени од реакции
25
Член од
26 април 2008
Мислења
154
Поени од реакции
5
@Pane-G ... zalman треба да има на нашиов "пазар", а доколку сакаш да си нарачаш Noctua извади си VISA electron стај cash на картицата колку треба и нарачај си од quietPC (~7 дена shipment)
sto kartica e toa kade da ja izvadam

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
ВИСА картица, дебитна или кредитна. На апаратине шо се користат. или ти со Трансакциска работиш?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
@Pane-G ... zalman треба да има на нашиов "пазар", а доколку сакаш да си нарачаш Noctua извади си VISA electron стај cash на картицата колку треба и нарачај си од quietPC (~7 дена shipment)
Што е ова бе? Кулериве се по 50-60 ФУНТИ!

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Air Mail (5 - 21 days) €1.37 UPS Express (2 - 3 days) €38.39
Е да, скупо.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
NOCTUA е да скапа играчка за малку бев спремен да плаќам
3200ден ама немаше на лагер и продавачот ми вели да нарачам
за една недела ќе добијам ама ми се брзаше и го баталив и
земав IGLOO јеби га:wink:

Член од
6 мај 2008
Мислења
320
Поени од реакции
9

Zalman немам земено, некој на форумов пиша дека имало некаде во мк, мислам дека на оваа тема беше, проврти назад по страниците. А Асусот го земав од Сет.

P.S. Еве на оваа страна се збори за залман: http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=26198&page=6 поточно одговорот е овде: http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=26198&page=6#87

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Што ве гледам чудни, zalman wtf?!?

Нечини залманот....
Само изгледа фенси, бакарно, кружно и лепо, шминка ...
Ама ај...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ммм, им пројде времето на залманот и асусот, стари кулери се тоа веќе. Има многу подобри од нив за истите пари. Како на пример Hyper N520, Z600, V8 итн.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
здраво на сите
значи само што земав комп со конфигурација
i7 920 2.66
asus p6t deluxe v2
corsair 3x2gb ddr3 1600 mhz ram
gtx 285 1gb ddr3
HAF 922 kukiste...
hdd 1tb 32мб wd
cm silent pro 700w

кулерот ми е сток и сега сакам да го оверклокувам на 3.6 се убив од читање по форуми па се мислам со кулер да зеам
дали coolermaster v8 (50 евра)ќе ми е доволен или да идам на noktua nh-u12p ( 65 евра)
и исто некој ако има оверклокувано и7 920 на 3.6 или нешто окулу, ако може да сподели подесувањата од биосот...

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
здраво на сите
значи само што земав комп со конфигурација
i7 920 2.66
asus p6t deluxe v2
corsair 3x2gb ddr3 1600 mhz ram
gtx 285 1gb ddr3
HAF 922 kukiste...
hdd 1tb 32мб wd
cm silent pro 700w

кулерот ми е сток и сега сакам да го оверклокувам на 3.6 се убив од читање по форуми па се мислам со кулер да зеам
дали coolermaster v8 (50 евра)ќе ми е доволен или да идам на noktua nh-u12p ( 65 евра)
и исто некој ако има оверклокувано и7 920 на 3.6 или нешто окулу, ако може да сподели подесувањата од биосот...
Mалце офтопик, ама биваше ли да земеш gtx 285 покрај 5ххх серијата од АTI? Фанбој одговор не ти признавам. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom