СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Им покажавм дека знаеме да играме ракомет, и дека можеме да се носиме со секоја репрезентација... Но судиите си го направија своето, па утре ќе ја бараме својата шанса против Русија...

abe hrvatite kazuvaat deka na pluvreme germanci od strucen stab i od ihf bile vo soblekuvalna kaj sudiiteeeeeeeeeeeee
a za crveniot zasluzen e ama i germancite zasluzija tri cetiri nad kire nad mojso i nad mirkulovski vo vtoro
pa sramota e zimi majka a mirkulovski ne espremen za vakvo natprevaruvanje ocigledno

miiiiiiir,lugje so smireni glavi
sea samo polska da go tepa tunis,toa e bitno,a utre zdravje ke tepame,90%,samo da imat den drugive

Izvini ti sto si da ti e*am opinokot??????? Toa na Lazarov ne bese za crven covekot sakase samo da se odtrgne od protivnickiot igrac.Ne fer megutoa ubavo im ja pookaza rakata na delegatite za toa kakvi se udari dobi.
I nemoj da treses zeleni, neso se obiduvas da bides realen ustvari pojma nemas kopac eden!!!

Пази на речникот, не си на нива да пцуеш вака!
Човекот е во право, германците се многу искусна репрезентација и добро знаеја што прават. Иако цело време имаше провокации од нивна страна, тегнење за дрес, удари во глава, притисок кај судиите... повеќето играчи од нашата репрезентација одолеваа. Тоа им успеа баш кај оној, каде што никако не смееше да им успее. Кире не смееше да си дозволи да го направи оној потег, но сепак тоа е сигурен сум дека во жарот на борбата не размислувал премногу па ете го стори тоа што го стори. Грешката е кај судиите е тоа што, не го санкционираа провокаторот иако, неколку изглумени прекршоци претходно беа санкционирани. Тоа е тоа.

spored nekoi novi pravila na direkten crven e pauziranje na slednata utakmica, dali e ova tocno, ako ima nekoj neka kaza. fala mnogu odnapred

Сине што не ти е јасно од погоренапишаното?
Не виде како ни судат престап на 20см пред линијата од шест метри...како ни го исклучуваат капитенот (а тој што му прави фаул не)...зарем не гледаше и кога ни судеја пробивање а на аншиот играч му го префрлија дресот преку глава...али пак случајно заспа да видиш како го исклучија мојсовски а овој не го ни допре противничкиот играч...
Можеби не примети дека кога швабите правеа прекршоци,дупли и пробивања не ја оставаа топката на паркетот (во истиот миг) туку чекаа да се вратат нивните играчи во одбрана а судиите не санкционираа...или пак не следеше кога спротивно на правилата германскиот тренер им даваше совети кога се бришеше паркетот?

Не мора да се палиш.

Те разбрав дека некој ги избркал играчите од терен и за то те прашвав.

Другото сето го видов и сакам шо побрзо да го заборавам.

Izvini ti sto si da ti e*am opinokot??????? Toa na Lazarov ne bese za crven covekot sakase samo da se odtrgne od protivnickiot igrac.Ne fer megutoa ubavo im ja pookaza rakata na delegatite za toa kakvi se udari dobi.
I nemoj da treses zeleni, neso se obiduvas da bides realen ustvari pojma nemas kopac eden!!!
dobar si!! ima moderatori na ovoj forum???
slusaj be katalonec....lazarov sakase da se otrgne,tocno e,no so udarot sto mu go zadade e za crven karton,da ne se otrgnese sudijata ke go isklucese germanecot.....
imase sudiski nepravdi kon nas,no ti gi brosi samo nepravdite kon nas,prvoto polureme ubavo ti bese a?? koga gi isklucuvaa germancite na dvapati po dvajca igraci...
sakam da sum realen,tuka si vo pravo,no izgleda ti ne sakas...realno e sto germancive ne gi biva za kur,ne lici toa na svetski sampion
i ajj prati mi na pp msn ili skype,ke stapime vo kontakt,ke te zakopam v grob....
pozdrav i cekam pp

Да се надеваме дека утре ке ја победиме Русија и ке поминеме во наредниот круг. Русите не се многу добри во машкиот ракомет. После поминувањето на првиот круг пак се формираат групи нели?

Не мора да се палиш.

Те разбрав дека некој ги избркал играчите од терен и за то те прашвав.

Другото сето го видов и сакам шо побрзо да го заборавам.

Ок
Страсна реакција брат...не ми го гледаш ников :)
Вакви моменти треба да послужат за сплотување на Македонскиот народ, а не да се расправаме меќусебе за работи што поминале!!
То е то....ко ке отворам rezultati.com не пишит дека не заебале судиите , пишит завршена утакмица со тој и тој резултат!

Ајде поздрав до битола...најглавни сте во вараждин !

Да се надеваме дека утре ке ја победиме Русија и ке поминеме во наредниот круг. Русите не се многу добри во машкиот ракомет. После поминувањето на првиот круг пак се формираат групи нели?
Da se formiraat novi dve grupi od po 6 tima :helou:

Заборавив да кажам дека после ова можни се судири на нашите навивачи со тимот на Германија/судиите или полицијата. Само да нема нереди, да не бидеме казнети... па утре што биде нека биде. Мене не ми треба победа, а верувам нити на вас, нема веќе што да докажат.

Докажаа дека можат многу, ете јас бев еден од најголемите скептици тука на форумов, па после прикажаното признавам дека сум грешел. Многу. Можеби не сме така креативни како Хрватска во нападот, можеби немаме бекови како Германија, можеби немаме голман како Франција, или одбрана како Шпанија... но имаме СРЦЕ ГОЛЕМО МАКЕДОНСКО и го оставивме на терен.

Браво.

polska vodi 4-5 razlika, а за во 2 круг вкрстуваме со д група, таму по 6 бода имаат норвешка и данска, а после нив се бразил и србија

Moze nekoj po detalno i tocno sekako da kaze dali Kire Lazarov ce igrae!?Posto direkten crven karton ima pa da ne ima novi pravila :)

Moze nekoj po detalno i tocno sekako da kaze dali Kire Lazarov ce igrae!?Posto direkten crven karton ima pa da ne ima novi pravila :)

Никој не знае до утре ќе знае нарано до вечер дај боже да игра а ако не игра сеа знае што ќе е во прашање љубомора и слободно нашите нека праат нереди нека се фрлат на судиите говеда до утре да умрат говеда видоа ќе ги тепаме и крај па нели им е срам светски првак е ама како станале бог знае.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom