СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Шо се буните за судите, Лазаров изреагира аматерски. Како сакаш гледај го удре со лакто намерно и нема појќе шо да плачиме никој не ни е крив.

:uvo:Alo magija dali si ti normalen.? Nikoj ne ni e kriv ? Ja glease li utakmicata ????????????

Па ајде ако не иди ти играј место него.Толку ни е квалитетот на клупата.Гледаме дека без Кире сме ништо.Па на крајот Германија е и светски првак. Не треба ова да не разочарува,одиме понатаму!!

Се виде колку ни е квалитетот и некни против Полска и денес против нацистите...во поголемиот дел од натпреварот....А вака ако германија станала светски првак е алал нека и е........

Срамота е што вака не бркаат од борилиштето!!

БРАВО за целиот македонски тим и сите македонци што се со него во овие моменти таму во хрватска....

момците изиграа машки се додека не ни беше кажано дека ние не смееме да победиме, дека германија не смее да загуби од анонимната Македонија...
Но аку ...ние сме Македонци..тоа гласно ќе го кажеме на секој нареден натпревар..нека има се повеќе навивачи..зошто нашите играчи беа подобри од смрдливите шваби...
Можеби да беше здрав аљошот ќе ги средеше малце децата после исклучувањето на Кире...но го повредија и него...
Овај дечкото миркуловски многу слабо изигра..све шо чепна заеба...али да се надеваме дека имал само лош ден, и дека на мечот со Русија ќе потврди зошто добил шанса да настапува за националниот дрес/.......то е то во целина.
некој погоре рече слаба клупа.....па во целина ние сме и слаб тим нели? НО ЕВЕ ТОЈ “СЛАБ “ тим ги победи светските вицепрваци, а да не оставеа можевме лесно да им го земиме скалпот и на швабите...овој тим колку да ви е тоа чудно може да игра и во полуфинале...бидејќи ечи со македонштина...а тогаш веќе ние не сме инфериорни против никого..напротив ние сме чеда на Александар...тоа значи ние можеме и мораме да бидеме сегогаш најдобри...а другите нека не мразат и негираат колку сакаат....тие едноставно се плашат од нас!

Normalna makedonska rabota....na sekoj poraz vi se krivi sudiite...ja gledavte utakmicava??? koj propusti gi imaa sudiite?? daj kazete mi,crveniot na lazarov??...golema greska od negova strana,moment bese koga se krsese rezultatot 22-20 bese za svabite i nas napad,da ne go udrese so lakt laze,ke mu dadoa dve minuti na germanskiot reprezentativec...toa bese posle, padnavme psihicki...
samite im ja podarivme pobedata,ne mi e maka sto zagubivme 10 gola,maka mi e sto imavme duri 20 teh. greski!!!!! :(:(:(:(:(
mirkulovski....4 pati pred golmanot,4 pati promasi...ne e normalen
F.Lazarov....deckoto poditno da ide na psihijatar,ima jak sut,ali razmisluva kako bebe...licno toj imase 8 teh. greski...lol
Mojsovski....dali go vidovte da dade gol?? sekoja cest za utakmicata so polska kade bese maestralen,ali ne e rabotava da igras edna utakmica dobro,a drugava da te nema nigde...
Makalovski....kepacot koga ke dade gol be,da go nema golmanot mozebi!! ebate kriloto,kakva nesreka sto ni se povredi alusovski..
Germancite igraa mnogu grubo,veruvajte deka utre Poljacite ke gi zdrobat,ne mi se veruva svetski sampion da se...pa nemaat nisto be,ke gi otpadnat koga najmalku ocekuvat,ebagi svabite...
Utre e resavackata utakmica,samo da ne vlijae denesniot poraz na nasata psiha...
so mnogu sreka utre do nova pobeda...
pozdrav

Абе ракомет е гнасно се игра, се трга се штипи се се прај, кој има играно знај. Е сеа Лазаров шо напрај грешка напрај и не чинеше. Да не изреагираше ќе го заштитеја судите и ќе го казнеја другиот играч.

И со Германија игравме не можи против Германија победата императив да ни е. Имат далеку подобар состав и треба малце скромност во изјавите да покажиме. Никој не ни е крив, најмалце судите.

Јас сум многу против што обично за секој пораз вината ја бараме во судиите. Нормално пошто кјоментаторите само судењето го коментираат кога играме ние. Затоа денес гледав на Интернет без коментар.

Ама за денес не се сложувам со тебе. Ај црвениот на Кире да го тргнеме на страна. Одма потоа 2 минути за Мојсоски и два играчи помалку што беше??? Рацете му беа прилепени до тело, јас фаул не видов. И после во продолжение имаше уште судиски лакрдии.

Првиот дел кога го одсудија во наша корист, веќе беше за очекување што ќе се случува понатаму.

БРАВО за целиот македонски тим и сите македонци што се со него во овие моменти таму во хрватска....

момците изиграа машки се додека не ни беше кажано дека ние не смееме да победиме, дека германија не смее да загуби од анонимната Македонија...
Но аку ...ние сме Македонци..тоа гласно ќе го кажеме на секој нареден натпревар..нека има се повеќе навивачи..зошто нашите играчи беа подобри од смрдливите шваби...
Можеби да беше здрав аљошот ќе ги средеше малце децата после исклучувањето на Кире...но го повредија и него...
Овај дечкото миркуловски многу слабо изигра..све шо чепна заеба...али да се надеваме дека имал само лош ден, и дека на мечот со Русија ќе потврди зошто добил шанса да настапува за националниот дрес/.......то е то во целина.
некој погоре рече слаба клупа.....па во целина ние сме и слаб тим нели? НО ЕВЕ ТОЈ “СЛАБ “ тим ги победи светските вицепрваци, а да не оставеа можевме лесно да им го земиме скалпот и на швабите...овој тим колку да ви е тоа чудно може да игра и во полуфинале...бидејќи ечи со македонштина...а тогаш веќе ние не сме инфериорни против никого..напротив ние сме чеда на Александар...тоа значи ние можеме и мораме да бидеме сегогаш најдобри...а другите нека не мразат и негираат колку сакаат....тие едноставно се плашат од нас!

Оти јас ништо не видов, кај ми беа очитееееее. Шо се случи?

:uvo:Alo magija dali si ti normalen.? Nikoj ne ni e kriv ? Ja glease li utakmicata ????????????

Гледав како не гледав.

Ги видов и Миркуловски и Макаловски бабата и екцесот на Кире. И ако ете веќе ако мора да бараме причини за поразот тие беа. Али генерално причина е искуството и квалитетот.

Ај ти кажи ми зошто ни се криви судите? Со кои одлуки толку не оштетија нас?

Прво полувреме имавме и доста помош од нив, а и во второто неколку грешки беа во наша полза.

Не си прајте сеа conspiracy theories. Никој не е против нас.

еј педерска работа :nerv::nerv:знаеа дека и швабите ќе го папаат и одма почнаа со педерски работи скапани:tapp:

Inace dobro izigrana utakmica se do isklucuvanjeto na lazarov.Sudiite stalno ne ebele i ke ne ebat megutoa koj gi ebe i sudiite i svabite nie si znaeme koj sme i sto sme, barem vo rakometot.Da se nadevame deka na krajot i svabite na krajot ke bidat izebani!!! Uste ednas se pokaza deka Kire e alfa i omega vo nasiot tim i deka bez nego mnogu tesko se snaogame na terenot.Kako i da e so site sili utre, hrabro, maski protiv rusite i da se plasirame vo slednata faza. SAMO JAKO MOMCIIIII!!!!!

Само една работа мене ме загрижува. Без Лазаров, ние сме сосема поинаков тим, скоро на ниво на Алжир.:toe:
Оваа репрезентација мора да се научи да игра и без него.

Оти јас ништо не видов, кај ми беа очитееееее. Шо се случи?

Сине што не ти е јасно од погоренапишаното?
Не виде како ни судат престап на 20см пред линијата од шест метри...како ни го исклучуваат капитенот (а тој што му прави фаул не)...зарем не гледаше и кога ни судеја пробивање а на аншиот играч му го префрлија дресот преку глава...али пак случајно заспа да видиш како го исклучија мојсовски а овој не го ни допре противничкиот играч...
Можеби не примети дека кога швабите правеа прекршоци,дупли и пробивања не ја оставаа топката на паркетот (во истиот миг) туку чекаа да се вратат нивните играчи во одбрана а судиите не санкционираа...или пак не следеше кога спротивно на правилата германскиот тренер им даваше совети кога се бришеше паркетот?

Респект за постот.посебно за тоа дека една Германија едноставно не смее да изгуби.па шо ако сме играле подобро,шо ако сме играле со повеке желба.ИМЕ СИ Е ИМЕ! за жал и во спортот,И ЗА ЖАЛ против нас.Швабите имаа вреден играч повеке (судијата) од 35-па до крајот (кога и се скрши играта)
пИс

ЕДИТ од колку играме утре?

Normalna makedonska rabota....na sekoj poraz vi se krivi sudiite...ja gledavte utakmicava??? koj propusti gi imaa sudiite?? daj kazete mi,crveniot na lazarov??...golema greska od negova strana,moment bese koga se krsese rezultatot 22-20 bese za svabite i nas napad,da ne go udrese so lakt laze,ke mu dadoa dve minuti na germanskiot reprezentativec...toa bese posle, padnavme psihicki...
samite im ja podarivme pobedata,ne mi e maka sto zagubivme 10 gola,maka mi e sto imavme duri 20 teh. greski!!!!! :(:(:(:(:(
mirkulovski....4 pati pred golmanot,4 pati promasi...ne e normalen
F.Lazarov....deckoto poditno da ide na psihijatar,ima jak sut,ali razmisluva kako bebe...licno toj imase 8 teh. greski...lol
Mojsovski....dali go vidovte da dade gol?? sekoja cest za utakmicata so polska kade bese maestralen,ali ne e rabotava da igras edna utakmica dobro,a drugava da te nema nigde...
Makalovski....kepacot koga ke dade gol be,da go nema golmanot mozebi!! ebate kriloto,kakva nesreka sto ni se povredi alusovski..
Germancite igraa mnogu grubo,veruvajte deka utre Poljacite ke gi zdrobat,ne mi se veruva svetski sampion da se...pa nemaat nisto be,ke gi otpadnat koga najmalku ocekuvat,ebagi svabite...
Utre e resavackata utakmica,samo da ne vlijae denesniot poraz na nasata psiha...
so mnogu sreka utre do nova pobeda...
pozdrav

Izvini ti sto si da ti e*am opinokot??????? Toa na Lazarov ne bese za crven covekot sakase samo da se odtrgne od protivnickiot igrac.Ne fer megutoa ubavo im ja pookaza rakata na delegatite za toa kakvi se udari dobi.
I nemoj da treses zeleni, neso se obiduvas da bides realen ustvari pojma nemas kopac eden!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom