СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сине што не ти е јасно од погоренапишаното?
Не виде како ни судат престап на 20см пред линијата од шест метри...како ни го исклучуваат капитенот (а тој што му прави фаул не)...зарем не гледаше и кога ни судеја пробивање а на аншиот играч му го префрлија дресот преку глава...али пак случајно заспа да видиш како го исклучија мојсовски а овој не го ни допре противничкиот играч...
Можеби не примети дека кога швабите правеа прекршоци,дупли и пробивања не ја оставаа топката на паркетот (во истиот миг) туку чекаа да се вратат нивните играчи во одбрана а судиите не санкционираа...или пак не следеше кога спротивно на правилата германскиот тренер им даваше совети кога се бришеше паркетот?

Сосема си во право највеќе за болдираното. Сето ова што е болдирано мора да биде санкционирано од судиите а доколку они не преземат нешто мора да преземе делегатот.

Izvini ti sto si da ti e*am opinokot??????? Toa na Lazarov ne bese za crven covekot sakase samo da se odtrgne od protivnickiot igrac.Ne fer megutoa ubavo im ja pookaza rakata na delegatite za toa kakvi se udari dobi.
I nemoj da treses zeleni, neso se obiduvas da bides realen ustvari pojma nemas kopac eden!!!
Stay behind you!

abe hrvatite kazuvaat deka na pluvreme germanci od strucen stab i od ihf bile vo soblekuvalna kaj sudiiteeeeeeeeeeeee
a za crveniot zasluzen e ama i germancite zasluzija tri cetiri nad kire nad mojso i nad mirkulovski vo vtoro
pa sramota e zimi majka a mirkulovski ne espremen za vakvo natprevaruvanje ocigledno
Тоа е она што го напишав во еден мој пост дека огромна улога одигра тука IHF, како можеше толку драстично да се сменат судиските одлуки? Па добро бе мајкуму не се од вчера и не за џабе им дале натпревар од светско првенство да судат.

Пази на речникот, не си на нива да пцуеш вака!
Човекот е во право, германците се многу искусна репрезентација и добро знаеја што прават. Иако цело време имаше провокации од нивна страна, тегнење за дрес, удари во глава, притисок кај судиите... повеќето играчи од нашата репрезентација одолеваа. Тоа им успеа баш кај оној, каде што никако не смееше да им успее. Кире не смееше да си дозволи да го направи оној потег, но сепак тоа е сигурен сум дека во жарот на борбата не размислувал премногу па ете го стори тоа што го стори. Грешката е кај судиите е тоа што, не го санкционираа провокаторот иако, неколку изглумени прекршоци претходно беа санкционирани. Тоа е тоа.

Јове друже колку и да сакам да кажам дека си во право не си. Се она што ти го пиша требаше и моаше да се санкционира од страна на судиската двојка или делегатот.

dobar si!! ima moderatori na ovoj forum???
slusaj be katalonec....lazarov sakase da se otrgne,tocno e,no so udarot sto mu go zadade e za crven karton,da ne se otrgnese sudijata ke go isklucese germanecot.....
imase sudiski nepravdi kon nas,no ti gi brosi samo nepravdite kon nas,prvoto polureme ubavo ti bese a?? koga gi isklucuvaa germancite na dvapati po dvajca igraci...
sakam da sum realen,tuka si vo pravo,no izgleda ti ne sakas...realno e sto germancive ne gi biva za kur,ne lici toa na svetski sampion
i ajj prati mi na pp msn ili skype,ke stapime vo kontakt,ke te zakopam v grob....
pozdrav i cekam pp

Абе друже ептен си добар, се гледа дека пробуваш да глумиш нешто реален вака така, па баш поради такви како тебе отиде јабана оваа држава. Да се судеше онака како што беше и да изгубевме ама ич немаше да ми биде крив знаеш што е тоа ама ич?

Делегатот беше зафатен смирувајќи ја нашата клупа.

Изгледа затоа не и се гледаше дека германците имаат пикник на клупата иако судиите не дадоа одобрување да го напуштат теренот и да имаат тајмаут.

судиите можат само да ми го :pusk:
Напред Македонија,утре идеме на победа!

Аман бре луѓе зарем заборавивте како Германија го освои СП во нивната држава пред 2 години?Тогаш Шпанија беше жртвата и претрпе голема неправда па никому ништо,а се работи за Шпанија,во споредба со нив ние не сме ништо во ракометот... доста плачење за овој натпревар,утре е побитно да се победи.

lazarov-crven.jpg

A бе мораш да победи Германија, нели гледате дека ја туркаат со сите. Нормално е тоа, колку повеќе плаќа Германија за ТВ права а колку ние. Се е политика :(

A бе мораш да победи Германија, нели гледате дека ја туркаат со сите. Нормално е тоа, колку повеќе плаќа Германија за ТВ права а колку ние. Се е политика :(
Така е,плус оваа победа и беше потребна на Германија за да се пласираат понатаму,кој и да играше денес против нив исто ќе беше,за несреќа се погодија нашите...

Го држеја два тројца и кој свиреше судијата Кире се изнервира и опцу при што не сакајчи го удре играчот кој и не виде дека е позди него, а и спортски после отидна да му се извини ама нишо...:nesum:

Значи да бев тренер на македонија на тај МИТКОВ!!! од џебот ке му искарав пари за повратен билет за Македонија. Глуп глуп 100 пати промашува, 1 гол неможе да даде. Па така ли ке одиме во 2 круг. На Миркуловски нема да му дадам 10 натпревари да игра, па нека се чукне во глава па да му текне зошто не треба да биде во тимот. Уште сум многу изнервиран, цела вечер ќе ми биде таква заради некои глупи како митков и миркуловски.
А на судиите се шиво да им ....

polska vodi 4-5 razlika, а за во 2 круг вкрстуваме со д група, таму по 6 бода имаат норвешка и данска, а после нив се бразил и србија

нека ни ја дадат Србија :vozbud::vozbud::oeoeoe::oeoeoe:

Значи да бев тренер на македонија на тај МИТКОВ!!! од џебот ке му искарав пари за повратен билет за Македонија. Глуп глуп 100 пати промашува, 1 гол неможе да даде. Па така ли ке одиме во 2 круг. На Миркуловски нема да му дадам 10 натпревари да игра, па нека се чукне во глава па да му текне зошто не треба да биде во тимот. Уште сум многу изнервиран, цела вечер ќе ми биде таква заради некои глупи како митков и миркуловски.
А на судиите се шиво да им ....

Митков не е за во репрезентација дефинитивно, ама шо да се праи коа само тој е левак на позиција бек и само тој колку толку може да го одмара Кире

Ете ви го патриотизмот, сега теши те се, за Германија без сигуран дека губиме, но со Русија тоа ке биде друга приказна. Тука очекувам победа.

Швабска, работа!
ако, којзнае колку пари дале, за на нефер начин а ја победат Македонија:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom