СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
pretpostavuvav deka polski ke si igrae po stariot niven nacin so 6-0 odbrana,a toa nas nogu ni odgovara,slicna ima i rusija pa ako igraat taka ke gi mackame i niv,dodeka germanicite imaat pofleksibilna odbrana stoako ne se tie so bea taka da,klucniot mec e so rusija i vo narednata faza odime so 2 boda.pa tamu zdravje,posle ke lafime

Мислам дека последниот натпревар Македонија-Русија ќе решит за третото место во групата.

Хмм Полска не покажа некоја посебна игра. Не играа како што очекував. Немаа ни игра ни ништо. Ако успеале да ги победат Русија не гледам нешто што ние не го можеме.

Хмм Полска не покажа некоја посебна игра. Не играа како што очекував. Немаа ни игра ни ништо. Ако успеале да ги победат Русија не гледам нешто што ние не го можеме.

Полска беше жртва на потценувањето на нашата екипа, ама Русија и Германија добро ќе не проучат после овај натпревар и нема со потценување да тргнат против нас, тоа ни ја отежнува работата. Ќе биди густо.

Абе Братот кај ни е???Брату аман дан напрај некоја беља со тоа Пољаците???:)

Знаеш ли кој е вистинскиот проблем?

Тоа што ние секогаш се потценуваме самите себе!

Во сите спортови, каде играме со некој подобро рангиран.. почнуваме со коментарите од типот на “дај барем боже нерешено, ќе се потрудиме да изненадиме, добро па не изгубивме многу разлика...итн. итн.“

Многу лоша спортска филозофија која не ти дава полет во духот, борбеноста.

Треба да се заборави на ранг листите, да се одигра со максимален напор и безмислосно.... да не се штедиме, теренот и за нас и за нив е исти.
Нашиот проблем е психичката бариера. Доколку ова успееме да го свртиме во наша корист, посебно во ракометот не ни бегаат и медали.

И нормално дека можеме да ја победиме и Русија и Германија, треба само со искрено залагање и волја за докажување да се влезе.
Многу замарање што ќе направеле противниците, демек сега не научиле, не прочитале.... не вредат ништо таквите размислувања бидејќи во моментот на игра одлучува не само стратегијата туку и мотивираноста, среќата, што би рекле “гладот“ за успеси.

Овие три репрезентации на Полска,Германија и Русија се заситени тимови, со силни лиги, титули, скапи играчи.
Полјаците ви реков дека се во шок, збунети, бидејќи очекуваат повторно борба за медали, а целосно беа надиграни од нас.
Се преценија самите себе, и сите коментатори сега не ни помислуваат да искоментираат како тоа “на среќа“ сме тепале, туку не ставаат во рангот на најквалитетни репрезентации кои само се потврдуваат како играчки потенцијал.
Да ни биде јасно, мечот иако израмнет, ни припадна нам, а да ја победиш Полска не е само прашање на среќа бидејќи држевме ниво цел натпревар.

Она што пак ние сега треба да го сториме, е да се спуштиме на земја. Да не се прецениме или да речеме доста ни е бе.. го тепавме вицепрвакот.
Задутре уште поцврсто!

Абе Братот кај ни е???Брату аман дан напрај некоја беља со тоа Пољаците???:)

Ај ќе свртам некој тељефон разбираш. :smir:

Треба да ја сакаш репрезентацијата и во добро и во лошо.
Многу какање кога изгубивме од Тунис.
Полска не ја добивме зошто не потценија туку тоа е и темпирање на форма.
Полска имаше истоштувачка утакмица со Русија.
Нормално беше дека ќе падне малку.
Македонија се покажа со таква ароганција невидена на терените.

Германците имаа многу тешки утакмици и мислам дека и они ќе паднат.
Со оваква форма ја тепаме и Германија и Русија.

Знаеш ли кој е вистинскиот проблем?

Тоа што ние секогаш се потценуваме самите себе!

Во сите спортови, каде играме со некој подобро рангиран.. почнуваме со коментарите од типот на “дај барем боже нерешено, ќе се потрудиме да изненадиме, добро па не изгубивме многу разлика...итн. итн.“

Многу лоша спортска филозофија која не ти дава полет во духот, борбеноста.

Јас немислам дека е лоша,напротив сметам дека секогаш треба да се тргне од реалните можности,а желбата за победа да го донесе изненадувањето.Можеш ли да рипнеш повеќе од Сергеј Бубка,нет:)Ти ако сакаш цела година внесувај си храброст во себе,едноставно можностите не ти дозволуваат.Во спортот има рангирање и желба за победа,можеш да сакаш да го победиш,но толку ти вреди газот:) 100 пати да те победи подобриот,еднаш да го изненадиш,ја посакувам оваа варијанта.Имаме јак тим,физички се одлично подготвени,имаме ѕверови голмани,како пантери се,воопшто не си ги потценувам моите.Русите и Германците ги немам гледано како играат,за да се акнам од земја дека ќе ги победиме.Зборувам општо за секој спорт,лажна надеж води до разочарување.
Ова е најголемиот успех на машката репрезентација и да изгубат јас ќе сум презадоволна,догодина повеќе.Но сакам да бидеме како Шпанките годинава,изненадување на првенството:smir:

Браво за Македонија ... вчера со полска беше екстра натпревар :smir:

Поздрав до сите стружани што играат за нашата репрезентација

Ај и јас да кажам нешто вака смирен...оти вчера пиев апови по натпреварот..
Што одигравме одличен натпревар одигравме..не сум многу сигурен дека може да се повтори..можеби играчите ќе имаат мотивација, ќе бидат агресивни во одбраната и смирени во нападот ...ама не сум сигурен дека може вака да се поклопат рабоите(ва беше скоро идеално(знам субјективен сум))...По оваа победа сум малку повеќе разочаран од првиот пораз...многу ќе ни значеа поените против Тунис..не знам дали е темпирање на формата, тремата од првиот натпревар или оној познат балкански менталитет..ама ќе бевме чудо на првенството..посебно ќе ми беше мерак откако кладилниците ни дадоа потполно аутсајдерска улога..Сепак верувам во нашите посебно во капитенот...распореднот ни е наклонет и можеме да изненадиме уште некој од "недопирливите".
Сепак за крај да кажам...до кога судиите на големите натпревари ќе судат со такви почетнички грешки..судеа релативно изедначено цело време за на крајот кога навистина се кршеше резултатот да пресудат неколку одлуки толку почетнички што ми се згади и од Португалци и Пољаци и се по список..аман веќе до кога ќе ја играме улогата на Калимеро..

На сител даваат реприза, второ полувреме е !
Кој сака да ужива пак нека пушти побрзо:)
ОДИМЕ ВО ФИНАЛЕ:vozbud:

Bravo za nasite, odrzaa lekcija po moderen rakomet....plus, se vide, koga na Kirca ke mu trgne, trgnato e, a koga nema, kako so Tunis, jebiga, tesko se snaogjame.

P.S. Sudii pederi.

Полска беше жртва на потценувањето на нашата екипа, ама Русија и Германија добро ќе не проучат после овај натпревар и нема со потценување да тргнат против нас, тоа ни ја отежнува работата. Ќе биди густо.

abe koe potcenuvanje od poljacite koga selektorot uste odamna izjavi deka so nas ke im bide najteskiot mec vo grupat citiram ako mozeada go eliminiraat island togas se rep[rezentacija za najgolema pocit a i otsekogas imame problemi so ekipite od bivsa jugoslavija

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom