Пила (Saw)

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Аманда се спасува од кацигата уште пред Гордон да биде во собата со Адам. А Хофман не умре од оваа стапицата во 5-ката?
Не умре Хофман, стапицата беше направена за тој да се извлече а Стром да биде смачкан:vozbud: Инаку да тоа со Аманда е точно :)

Филмов нели е веќе глуп 100 дела и секој дел се по глуп и поглуп е

Филмов нели е веќе глуп 100 дела и секој дел се по глуп и поглуп е
Истото и за членовиве на кајгана важи. :)

Инаку и јас сум фан на Saw филмовите и едвај го чекам шестото продолжение. Инаку од Konami изработуваат и игра Saw, но за неа во некоја друга тема ќе пишуваме.

Истото и за членовиве на кајгана важи. :)

Инаку и јас сум фан на Saw филмовите и едвај го чекам шестото продолжение. Инаку од Konami изработуваат и игра Saw, но за неа во некоја друга тема ќе пишуваме.
Добро бе металац не мора на секоја работа со викинзи, окултисти и колење да се палиш.

Дарк Хакер е во право. Пила ти е треторазреден хорор филм со што буквално ништо не се истакнува. Ај првиот ми се свиѓаше(и вториот ќе пројде) ама веќе почнаа да ги штанцаат без врска колку да се измолзи идејата и со тоа стануваат досадни...за некои.

Значи не ми е јасно како може кецот и двојката само да биле добри... Истата приказна е , не е како Nightmare on Elm street со 18 дела неповрзани , овде една приказна е која се расплеткува во повеќе делови . И може да се каже дека е еден од најдобрите хорор трилери некогаш направени.

Нема веза филмот повеќе, стана чиста глупост која се палат само децата приказната се знае што и крај само ја тупат на секој дел се ново и ново глупости у боја

Аманда се спасува од кацигата уште пред Гордон да биде во собата со Адам. А Хофман не умре од оваа стапицата во 5-ката?
Абе да Аманда се спасува уште пред Гордон али на јутуб и по форуми како што читам боштум Гордон е жив накако .. Се збори дека тој ги правел операциите. А пак на imdb.com за Пила 6 глумци го нема Гордон :toe: Незнам што да мислим више ..

definitivno za mene najdobar triler-horor na site vreminja
zakon film

Значи не ми е јасно како може кецот и двојката само да биле добри... Истата приказна е , не е како Nightmare on Elm street со 18 дела неповрзани , овде една приказна е која се расплеткува во повеќе делови . И може да се каже дека е еден од најдобрите хорор трилери некогаш направени.

Добро бе металац не мора на секоја работа со викинзи, окултисти и колење да се палиш.

Дарк Хакер е во право. Пила ти е треторазреден хорор филм со што буквално ништо не се истакнува. Ај првиот ми се свиѓаше(и вториот ќе пројде) ама веќе почнаа да ги штанцаат без врска колку да се измолзи идејата и со тоа стануваат досадни...за некои.
Што има врска вкусот за музика со мојот коментар во оваа тема? :tapp:
Инаку како што кажа Blind, една приказна е во прашање овде и дури малку се 4 продолженија за таа целосно да се сфати.

Што има врска вкусот за музика со мојот коментар во оваа тема? :tapp:
Инаку како што кажа Blind, една приказна е во прашање овде и дури малку се 4 продолженија за таа целосно да се сфати.
Добро гледаш дека се заебавам со работи што им се свиѓаат на металци.

Блајнд рече за Пила "може да се каже дека е еден од најдобрите хорор трилери некогаш направени". Петтиот дел кога убиецот беше тој агентот, во првите 15 минути сфатив дека он е убиецот. За мене тоа не е добар трилер :) На крај краева ако некој е фан на филмот нека биде, ама одамна го претераа со продолженијата.

Едит: Ќе го ѕирнам новиов може ќе испадне подобар од предходните.

Имаше пишано во претходните страници филмов на imdb.com е со слаб рејтинг .. точно е рејтингот му е 6/10 .. АЛИ !
Еве еден филм од 1971 год .. се вика ДУЕЛ незнам дали некој го знае ако не го знае нека проба да го гледа али ке се заебе гадно дека ке губи време у глупости.(цел филм е еден ке бега со кола од еден камионџија и на крај камионџијата ке летне во ендек)
Дуел на imdb.com просек му е 8/10 :nesvest: од околу 20 000 илјади гласачи како што и Пила ..
па повелете гледајте го ДУЕЛ и Пила 5 па споредете .. дали се реални рејтинзите на 2 та филма ..

ДУЕЛ го имам дома и е одличен филм.Исто и ПИЛА е одличен филм(сумирано од сите 5 дела).А тоа гласањето е реално затоа што мнозинство така гласале.:toe:

ДУЕЛ одличен филм ? не заебавај
или незборимо за истиот филм. Дуел од Стивен Спилберг ?
Цел филм 3-4 глумци а 1 е главна улога со колата :) и еден што не го покажуваат во фаца(камионџијата)
А тоа за мнозинство гласање .. нема врска тамо можат да гласаат и деца од 10 год .. + лугево појќе ја форсираат комедијата отколку хоророр низ цел свет
Зошто тогаш Пила 1 нема рејтинг 9/10 ?
Значи пак лугето нејќа ХОРОР :toe:

Имаше пишано во претходните страници филмов на imdb.com е со слаб рејтинг .. точно е рејтингот му е 6/10 .. АЛИ !
Еве еден филм од 1971 год .. се вика ДУЕЛ незнам дали некој го знае ако не го знае нека проба да го гледа али ке се заебе гадно дека ке губи време у глупости.(цел филм е еден ке бега со кола од еден камионџија и на крај камионџијата ке летне во ендек)
Дуел на imdb.com просек му е 8/10 :nesvest: од околу 20 000 илјади гласачи како што и Пила ..
па повелете гледајте го ДУЕЛ и Пила 5 па споредете .. дали се реални рејтинзите на 2 та филма ..
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Најглупиот пост шо сум го прочитал во темава и пошироко.
Ај кажи ми како успеа да ги споредиш овие два филма?:) И да кажиш дека Дуел не е за препорака? Мислам, Пила кецот и двојката се извонредни филмови, али биди малку реален. Петката не е добар. И кај најде од сите филмови овие два да ги споредиш?
Дуел е ремек дело на Спилберг, тебе сигурно ти е досаден пошо сакаш Анаконда филмови изгледа.

Ај да напрам неколку глупи споредби.
Ghost е еден од најдобрите класици излезени некогаш. Имат рејтинг 6.9. Зш е то така?
Crimson Rivers, имат рејтинг 6.8, а е еден од најдобрите трилери некогаш направени. Подобар и од пола холивудски. Зш имат помал рејтинг?
Watchmen, зошто имат рејтинг 7.9? Ич не заслужил толку ако ме прашаш мене.

Ама ако ме прашаш мене. Зато прајш многу глупа споредба. За некои Дуел е добар, за некои Пила. Ако се водиш според то колкав рејтинг имаат двата филма на имдб, рејтингот воопшто таму и не е реален. Колкав сакат рејтинг нека имат.
Зошто тогаш Пила 1 нема рејтинг 9/10 ?
Значи пак лугето нејќа ХОРОР :toe:
Си го гледал Reservoir dogs?

Брат мене ми беше зборот дека РЕЈТИНГОТ НА ФИЛМОТ НЕ Е РЕАЛЕН на имдб како што се спомињаше во претходните коментари..
А како ги споредив ? На имбд Дуел е прикажан како Мистери/Трилер и Пила е исто така или ?
Може некој да земе да настиска 50 пута 1 за рејтинг и што е тоа ?
И за информација негледам анаконде духои вампири и такви детски глупости ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom