Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Како реков така и бидна.
Стружани се гледаме на 22.:back:

T

the Carpenter

Гостин
Во секој случај, јас немам ништо против Скопјаните, да се разбериме, сепак тие се македонски браќа, и имам мнооогу пријатели Скопјани
Мене ме нервирет тие кои
1) На пролет јадат бурек за Охрид, ваков бил таков бил.
2) Ке идам бе ја у Преспа..
3) Кога ке дојт време за одмор го гледаш истиот тој во Охрид, зел пиво, се испијанил, изиграват анархист и кршит и шутират канти низ Охрид
4) Кога ке завршит одморот, си изјавуват кутрото дете..Не идам ја у Охрид пак, не идам бе, не идам, ке идам у Дојран
5) Пак доаѓа пролет, пак............

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Тачно, и мене ме нервираат таквите.
Ајде да не бидеме такви. Едноставно не идеме и готово. Покажете принципиелност малце, мајке ми.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
I couldn't agree more. Има цврсти карактери, кои кога ќе кажат „не одам“, не идет вистина. Ама полојна од овие во анкетава и годинава, и в година, и та после нејзе, ќе се печет горица трета ко крапој.

T

the Carpenter

Гостин
Ето, најдовме заеднички ленгвиџ!
Не идам и готово!
Еве и јас иако сум од Охрид, реков појке на плажа не одам и толку!
Само..не треба да се убедува никој во стилот: Не иди бре, не иди, видов џандар со Симпсон чорапи :pos2:

П.С. Денојве Охрид е турен од панкрти (џандари) не знам шо е работава:toe:

Член од
11 април 2008
Мислења
73
Поени од реакции
6
Охриѓани треба масовно да одат на курс по култура и на факултет за туризам. Во Охрид одам само на 1ден, на кафе и прошетка низ градот и се враќам, нема шанси да останам таму.

Прво, на времето излезени навечер друштво и една девојка имаше потреба од тоалет. Тоалетот заклучен - не работи. Излегува,оди во кафичот до него, ситуација иста. Се враќа назад и го прашува конобарот на англиски дали имаат тоалет. Тој ја зема за рака, зема клуч и ја однесе до тоалетот. На излегување му се заблагодари на македонски.

А дефинитивно не одам на одмор или на подолго откако еднаш барајќи сместување, не ми дадоа никаде да се паркирам.Си запалив колата,си отидов и реков - во догледно време НЕ.

T

the Carpenter

Гостин
Па, да..
Порано се буневте дек немало паркинг, било метеж низ градот
Сега, зашто да плаќаме паркинг?

Разберете се, само во Буркина Фасо не се плаќат паркинг
А, за тоалетите, бидете малце реални..знајме шо глупости прајте ко ке дојте низ градов, па како човек да ве пуштит во WC? (зборвам за еден дел на туристи)
Ке ви дајт чоек еден прст, вие не ја земате цела рака, ке му ја скршите!
А, да голем број Охриѓани се ајдамаци и угурсузи, признавам!

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Топ, така е брат, кажи им на скопјанчиштана.

Кој ги ебит. Слушате море скопјанчишта, ак ви се идит арно, ак не - мрш.
Слушај Охриѓанец, немој да пцуеш бидејќи ќе те банирам :back:

А, за тоалетите, бидете малце реални..знајме шо глупости прајте ко ке дојте низ градов, па како човек да ве пуштит во WC? (зборвам за еден дел на туристи)
Ке ви дајт чоек еден прст, вие не ја земате цела рака, ке му ја скршите!
А, да голем број Охриѓани се ајдамаци и угурсузи, признавам!
Абе не заебавај, секој имат чоечко право ќенеф да користит. За то немат збор. Дај ву Веце ко ќе му притребит, ќе ти пијат кафе или сокче после то сигурно.

Барем јас ако се најдам во тесно некогаш, било каде, така прам.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Големо предвидување ти се оствари... :kesa:

Господ рече нека биде светлина - и го испрати Никола Тесла на земјата.
Барем си останав на изјавата. Оваа година не одам во Охрид., како ни изминатите две.:pipi:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Ајде Охрид, уште 3 недели најмногу се надевам, да се вратам од оваа проклетијава и да ми те видам, како скоро секоја година. И ќе пишам -бушам гуми- пред гаража, иако не е по охридски, ама нека стои. (ако видите бушам гуми пред некоја куќа, слободно ѕвонете, кафе, сокче, пиво, домашно вино, ќе ве почестам.. а сигурно ќе приметите во релативен центар ми е куќата)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
вие го бојкотирате градов ок е тоа...но не е цела мак на форумов па да го види ова. Организарјте на она парламентон на А1 па видете реакции...вака нишо не прајме...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Гледај коментар на еден охриѓанец за статијата :

Оценил: Подомоље
Мор скопјанчишќа, шо кур сакете в Охрид. Шо не си ојте на Халкидики кај шо си ојвте стално. Вас сите в езеро че ве издајме мор пред това и дупли ќотек ќе ви удриме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom