Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Тука збориме за туризам, а не за природните убавини и културни зданија, кои не знаете ни соодветно да ги одржувате :uvo:

Кога дозволивте да се распадне споменикот на Ден Долард, човек кој своите најголеми дела ги посвети на Охрид, се останато поврзано со умешноста на охриѓани за развојот на градот е излишно да се споменува... Едноставно, ако ваква почит оддавате на еден од најголемите промотори на Охрид, срам да ви е :(

Убаво имаат пишано во статијата: "И да дојдат холандски туристи - што ќе видат?"

Сте размислиле зошто 40-тите години имаше по 50.000 холандски туристи во Охрид секоја година, а сега по 50? Епа нема да дојдат. Едноставно не ве бива. Ако продолжите вака, ништо чудно и езерото да го изгубите.

Тука збориме за туризам, а не за природните убавини и културни зданија, кои не знаете ни соодветно да ги одржувате
А ако ги немаш природните убавини и културните зданија, туризам ќе имаш? Не ти е логична реченицава, нормално дека туризмот зависи од нив најповеќе.
А за споменикот не ти е тебе чудно што само ќошот го сликале? Новинари, наоѓаат ситници, за стории. Еве ги и Холанѓаните и Израелци и Индијци, и Скандинавци. Годинава најмногуи ги има, токму заради тоа што Охрид е најсреден од било кога.

Ацид доста кењаш бе море:uvo: те читам веќе подолго време и ако не ти чинит нешо во градов неморат да идаш а не да кењаш по форумов овде ко искомплексирано дете некое :kafe: ако имаш некои задни намери кази ги одма не тупи ја работава :tapp: И да .... пошо немам корист од туристиве пошо не издавам нишо услуга ке ми напрајш ти и останативе серковци на форумов шо серат по градов ако ојте на друго место :smir:УБО ДА СИ ПОМИНИТЕ:bip:

Ацид доста кењаш бе море:uvo: те читам веќе подолго време и ако не ти чинит нешо во градов неморат да идаш а не да кењаш по форумов овде ко искомплексирано дете некое :kafe: ако имаш некои задни намери кази ги одма не тупи ја работава :tapp: И да .... пошо немам корист од туристиве пошо не издавам нишо услуга ке ми напрајш ти и останативе серковци на форумов шо серат по градов ако ојте на друго место :smir:УБО ДА СИ ПОМИНИТЕ:bip:

да почнат да размислуваат и другите како Ацид не знам како ќе опстанете на лето.вие сте врзани со ставот каде и да одат луѓето пак ќе дојдат во Охрди,па што ме боли ку*от како ќе се понашам према нив кога тие се прости и пак идаат кај нас си мислите.ама доколку останатите размислуваат како Ацид ќе дојде до ситуација да се запрашате зашто е така.дојдов 2-пати летово во Охрид и за летово толку беше од мене Охриде.без култура се однесувате кон туристите посебно кон нас Македонците(како твојов пост),прескапо е(со тие пари на одмор покрај море поефтино ќе поминиш),плажите 5 километри после градот и ред други ствари.вие стално се радувате на лошиот успех кој го има Струга со туристите,на која и наметнавте лош публицитет со луѓето од Албанска припадност и итн...само колку што знам во Струга од година во година доаѓаат се повеќе туристи кој порано оделе во Охрид и тоа ме радува ,а и старите кој доаѓаа во минатото доаѓаат пак.задоволни од услугата,од цените и викаат дека се одмориле.луѓето идаат на одмор и се одмараат.можеби ноќниот живот не е на ниво како во Охрид ама туристите доаѓаат да се одморат а не да се доизморат.

Дете, прибери си го прстот, да не ти влезе кај што не треба. Дефлорација на шупак е незгодна работа.
Ако имаш нешто да кажеш на темата - кажи. Мене лично можеш по приватна порака да ми се обратиш, а не да ја труеш темата со дебилни коментари со кои ги засрамуваш интелигентните охриѓани. Вистината боли, знам.

еве што ми се деси вчера...
бев во Охрид со моите од оправдани причини морав да одам и со фантомот отидовме на кафе во едно кафуле на центар... Како се викаше појма неам е сега тоа што ме запрепасти беше келнерката. Девојката беше префина, прељубезна, пренасмеана... стварно ми поби поим за охридски келнерки

Oхрид е бојокотиран многу време го нема во мојот список.
Причината е јасна

Охригани треба да размислат дека се што е во Охрид е наследсво од Македонска историја и на место 100% од парите да ги турат во џеб треба малку да почнат да инвестират во одржувањето и развојот.

Ама ние сме криви стај туристичка такса на секоја куќа која издава соба
+ зголемени кумуналии во летниот период
+ Зголемена цена на Струјата бидејки Охрид во летно време е еден од најголемите потрошувачи

Секој што ќе биде фатен со не пријавен гостин казна 3000 еу.

Па потоа Охрид ќе е како на планина во пролет место на ѓубре ќе мириса на зумбули

Fantom_oh исто се понааша и дојранчани го изгубија и ете не го спасуват стрнаски туристи туку ние СЕЛАЦИТЕ

Се понашате како јак фраер кога се понаша грубо со жена му и трча по други кога ја губи жена му почнува и швалерките да бегат.

Дете, прибери си го прстот, да не ти влезе кај што не треба. Дефлорација на шупак е незгодна работа.
Ако имаш нешто да кажеш на темата - кажи. Мене лично можеш по приватна порака да ми се обратиш, а не да ја труеш темата со дебилни коментари со кои ги засрамуваш интелигентните охриѓани. Вистината боли, знам.
Која вистина Ацид? оваа?:
Image037.jpg

Image038.jpg

А Југославија се распадна..така? Па ете затоа нема повеќе такви туристи. Ава еве ги, уште идат, лично јас тури им прам по градов, се повеќе и повеќе ги има, а и самите кажуваат дека пак ќе доаѓаат.

Acid напиша:
човек кој своите најголеми дела ги посвети на Охрид, се останато поврзано со умешноста

Ден Долард има напишано САМО ЕДНО дело за Македонија, кое се вика ‘‘Свадбата на седумте цигани‘‘. И да, од тогаш многу цигани се оженија/омажија за холанѓани...многу ни зголеми туризам, да... :back:

Леле, шо читам
Море ако сакате идајте, ако сакате не!
Ги заболе Охриѓани за вас!
Ојте Грција нека ве дупат таму
ебаве!

Горане, изи. Не се накупарви ко прле пред магаре. :helou:

Шо море
Ми ставет слики градоначалников кај шо се заебават, туризмот не чинел
цајкан чорапи имал забегани, туризмот не чинел
Овци поминале, туризмот не чинел
Скопје шо 90 проценти се коњски коли, то е друго???
Поууу

Е то да... Ама кацигата од градоначалникот и Барт Симпсон чорапчиња, се најважната работа, имет големо влијание на туризмот.

Леле, шо читам
Море ако сакате идајте, ако сакате не!
Ги заболе Охриѓани за вас!
Ојте Грција нека ве дупат таму
ебаве!
Топ, така е брат, кажи им на скопјанчиштана.

Кој ги ебит. Слушате море скопјанчишта, ак ви се идит арно, ак не - мрш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom