Acid
Frontman
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 35.213
- Поени од реакции
- 34.472
Во која друга туристичка метропола може да видиш толкава убавина?Ејсид многу слатко од твоја страна што се трудиш да го пронајдеш охридскиот јадеж во полицаец со симс-чорапчиња, стари чаршиски дуќанчиња и малоумни имиња на дуќани. Мислам дека си револтиран од однесувањето на Охриѓани, не од нивниот личен избор кој нема ама баш никаква врска со тебе.
Па дури ни во Спрингфилд полицајците не носат таков чорап.
А тоа со вецето и говорницата е автентичен охридски изум.
Ти имаш дома телефон, јас ако сакам да зборам на говорница морам да се качам на столче. Прајслес туризам! : )
Каде прочита дека имам спомнато нешто за цените?Цените колку што се за тебе астрономски, толку се и за мене. Мислиш не ми е криво што не можам да јадам за 40-50 денари како през цела година, туку фрлам некои невозможни 100 денари за хамбургер? Кафето кое знам дека е 30 го плаќам 70? Нема да сум типична Охриѓанка полна со предрасуди и да ја омаловажувам Скопската клиентела, пошто таа ите како е важна за финансиската закрепа на Охрид. Но, да молам некого - нема шанси. За твои пари - ти си господар на правото да избираш место и услови за одмор. Само криво ми е што себеси се гледате ко жртви на Охридскиот Туризам. И јас знам мал милион непријатни случки кои Скопјани ги исценирале овде. Не како демонстрација на незадоволство спрема условите и односот, ами лични каприци.
Немам ништо против Скопјаните, отсекогаш ми биле драги како наши гости. Проблемот е што меѓу вас има толку препотентни што мислат дека ако платат едни смрдени 5 евра за чист кревет, топла вода и сопствена плажа (да, да) можат да се сметаат себеси за Богови чиј леб го јадеме.
Ама сепак благодарам за искрениот одговор, тоа се цени. Да беа сите охриѓани како тебе, одморот на илјадници туристи ќе беше повеќе од задоволителен.
Да ти кажам право, сигурно ќе бидеме пофино пречекани. Наместо да ја искористите општо-негативната ситуација со Грција, вие уште толку се курчите. Охриѓанец на скопјанецот му е охриѓанец.Еј супер...
Ако го нејќете Охрид,повелете во Грција.
Таму ќе бидете фино пречекани,ај тинк?
Стварно бе, зошто секогаш нешто не чини во Охрид?Нонстоп мора нешто да не чини,а нарочно нешто у Охрид
Незнам, зошто има глупи луѓе?И ипак,секоја година сте повторно и повторно таму.Why?
Идеме пошто е најдобро. NOT.Ако беше до толку смрдливо,немаше да треба да се организирате за да направите бојкот.Едноставно,луѓето ќе престанеа да одат и крај.Толку.Не е само Охрид туристичко место во Македонија.Има и други,а и никој не е присилен да оди таму,а сепак сите одат.
Идат од навика и покрај тоа што си поминуваат лошо. Таа навика мора да се искорени. Идат пошто се глупи, иако секоја година мора да се замараат со охридски таксисти, со нељубезни продавачи и угостители и тн... Идат затоа што мислат дека нема каде на друго место. Нема тензија, само сакаме да ги освестиме малку луѓето.