"Skopsko Silver Moon" е новото пиво кое почнува да се дистрибуира низ Македонија

lozar_kavadarci

ФЕНИ ШАМПИОНИ 2007/08
Член од
10 јануари 2008
Мислења
817
Поени од реакции
2
Пивото го пробав(некња на матурска)во ресторанот дуомо,го има и е малку подобро од обичното скопско. сепак нема голема разлика,а е малку со посолена цена

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Пивото го пробав(некња на матурска)во ресторанот дуомо,го има и е малку подобро од обичното скопско. сепак нема голема разлика,а е малку со посолена цена
Што подразбираш под подобро? Кажи колку посто екстракт има, и колку посто алкохол, колку за репер за да се има рпетстава како би изгледало.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
И ова ко другите има боја де, само шо е во посветла амбалажа зато изглеа ко да е ко чај.

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Цената ќе му биде повисока од обичното Скопско, а пониска од Хајнекенот.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ајде чекам некој поискусен со развиено чувство за мирис и вкус за пиво да ми даде рецензија, јас инаку сега си пијам пилснер од Пиварата Radeberger

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Чим е за пиво тука сум

Новото скопско има светло жолта боја, содржи екстракт од 11 проценти и алкохол од 4,9 проценти. Пивото има мек вкус и наликува на популарната мексиканска „Корона“./макфакс/

rustyblades

Stiff Upper Lip
Член од
19 февруари 2007
Мислења
611
Поени од реакции
35
Our very own Corona, njam :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Океј фала:) денес ваљда ќе идам да го пробам...да видам шо чудо направиле. Иако се поштува

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Вечерва на излегување дознав за ова пиво, цената кај нас е 90 денари. од амбалажата наликува на оние светски познати пива, само и по вкусот да е приближен ќе биде одлично. ај ќе го пробам па ќе ви кажам како е. Треба да се направи и црно пиво.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
BusHav напиша:
4.9 % алкохол е и Скопското обично
11 % екстракт е и Скопското обично

не знам што е лајтот тука........во секој случај треба да се проба
Шишето е лајт :pos:

lozar_kavadarci

ФЕНИ ШАМПИОНИ 2007/08
Член од
10 јануари 2008
Мислења
817
Поени од реакции
2
Вечерва на излегување дознав за ова пиво, цената кај нас е 90 денари. од амбалажата наликува на оние светски познати пива, само и по вкусот да е приближен ќе биде одлично. ај ќе го пробам па ќе ви кажам како е. Треба да се направи и црно пиво.
Да,ама оди речи му дееееее. Инаку пивото е исто како обичното скопско,само различна амбалажа

Clarkii

Hold me,Thrill me,Kiss me,Kill me
Член од
13 август 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Уште кога го пуштија во продажба веднаш го пробав и можам да кажам дека во комбинација со шотови(текила,афтер шок,самбука и сл.)е одлично ама само пивце да пиеш не го бива премногу е лесно:cug:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Сакам да го пробам....али неам 18 бедно:nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom