SonyEricsson Xperia X1

• Креатор на темата Креатор на темата ang3l4o
  • Време на започнување Време на започнување
Znaes zosto e tolku prodavan zosto za razlika od sekoj drug model na telefon i-phone imase neverojatna reklama a da i ja kolku sto znam u Amerika fala bogu sto e tolku prodavan koga amerikancite sekogas si gi kupuvaat svoite proizvodi ako vidis po statistika u Amerika nikoj ne kupuva nokia,sony-ericsson,samsung gi kupuvaat ama retko a skoro site kupuvaat motorola i eve sega i-phone i dvete se Americki brandovi zoso i-phone ne e tolku prodavan u evropa zaso e malku daleku od modelite na nokia,sony ericsson,samsung a ja neznam sto ima tolku eve sto go falite sum go probal ne mi ostavi vpecatok a da i cenata na i-phone bese 300$ ja kolku sto se sekavam ne gledajte vie kaj nas po mobilarive cena a na nokia N95 8gb e 500 evra eve sony ericssonov ke bide 700 evra pa samo po cenata moze da vidis razlika.

Леле ајфон само американците хех според статистика сакаш има повеке продадено ајфони низ европа него во америка реков провери па збори, друго секоја реклама го продава производот тоа е точно но откога ке го купиш или ке го купи малку поголема маса на луге ако тој нечини ке дојде до глобално незадоволство и никој нема да го купи пошо ако не си знаел најдобра реклама е човекот така да и тука си ја утнал работава...

a da da ne zaboravam nema video,mms,gps,3g,camera 2 mp WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!da nokia pred 5 godini imase i video,mms,sony ericsson i samsung veke imaat modeli so 8mp kamera :toe:

Леле вакви ај ноу евритинг фаци со лопата да ги собираш ... баба стојна да не ти го опишувала ајфон абе друже имаш нет колку толку си писмен пиши побарај карактеристики види што има како има па збори.....

има видео прог .видео рекордер, има ммс прог.свирли ммс,и има уште 7 до 8000 програми кои можеш да ги користиш, нема 3г и да има камера од 2 мп која е доста квалитетна и ако ме прашуваш мене сосема непотребна значи купувам телефон а не фотоапарат (секако голем плус би било да има и појака камера но тука станува збор за телефон)....

трте пошто се представи за доста компетентна личност во врска со телефониве само ке се насмеам за да не те посрамам ....
извини пријател како го тестираше ги вртеше сликите и го отклучуваше и заклучуваше хех па на дете од 5 год дај му го телефонот и ке свати дека тоа што го кажа нема везе,а и за разлика од нокиа(не си еднинствен кој поседува нокиа) каде што првата серија на 95ка беше тежок шкарт и кикс ајфон до сега не покажал такви резултати....
(а да ке заборавев хехехех ти ајфон кога си го тестирал не сме можеле ни да предпоставиме каков е оф леле ај ако ти е полесно така нека биде)

Ти другар уопште не ме разбираш ама ај на кратко да се објаснам... значи ја не го кудам ајфонот туку напротив телефонот ми се допаѓа.Само сакав да кажам дека нема ништо многу повеќе или Бог знае колку подобро у него отколку у Н95 на пример.

Цел викенд го користев и пак си стојам на поранешниот став. Освен одличниот и огромен дисплеј, и добрата навигација низ менијата, едноставно телефонот нема што да понуди. Како што е и нивниот слоган, "It just works" - брзо се движи низ менијата, прилично брзо ги лоуда апликациите ама тоа е тоа. Ок, додај го и добриот дизајн и тука завршува успешната приказна на ајфонот. Како што напоменаа и претходно луѓево, да немаш out of the box поддршка за ММС, снимање клипови, па и за блутутот ми рекоа дека не фукнционирал за праќање фајлови туку само за слушалки(не знам колку е точна информацијава, не ја проверив практично), неопходно користење на ајтјунс за било каков трасфер на мултимедија фајлови... едноставно телефонов е далеку од фукнциите на телефони излезени далеку пред него. Значи стил и дизајн - 10че чисто, функции и практичност - 2ка. Бај д веј, одличниот дизајн на телефонот веројатно го прикрива тоа, ама телефонов е прилично долг, доста широк и изненадувачки тежок... И за тие патетични постови од претходно - можам да си го дозволам!

[ЕДИТ: :pos2: дури сега гледам колкава моќ има ајфонот, тема за Експериа се претвори во дискусија за ајфон :tapp: Ристекпа!!!]

Александар

Кој го сака телефонот , нека пише на пп.Ке си го плати колку што чини во продавница , со сметка ,немам намера да заработам ни денар.
http://computersweden.idg.se/1.144643

Фак, многу е, дури и за фанатик по телефони како мене :)
Ке го има за кратко време на пола цена , и јас ги чекам луѓето да се вратат од одмори , да средам еден од тие „со крилца„ :icon_bigg

Значи излезен е и официјално?!?

[ЕДИТ: ме заинтересираа цениве во постов и некои нарачки демек и погуглав малце. Проценките за излегување на моделов варираат од средина на Септември дури до Февруари. Да не работи у Сони Ериксон типот што прибираше нарачки? ;-) ]

Aleksandar

abe za telefon poveke od 200-250 evra ne davam za 700 evra ke si kupam kola od bugarija:D:D:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom