Охридската стратегија за туризам?

Член од
23 септември 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
cekanje: gospod da cuva sekade se ceka bar malce a ako ve ostajle da cekate dva sati znaci ste zgresile mesto....
cenite na sendvicite ako se najmn 10 20 den pogolemi ama za duplo....vie kosmari za oh izglea imate :D jas sekoe leto za to super si pominvam :D za da se kritikuva nesto sekogas ima ama ova ne vazi samo za ohrid...ali spored mene za razliak od pred tri cetri g oh nudi mn pojke sega....i pak se zalite...c c c

Член од
5 април 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
Има име, ама не беше доволно македонско за да го запамтам.
Тоа е проблемот, на македонски ресторани ставате странски имиња. Уште една бисер-стратегија на охридскиот квази-туризам. Плажа Cubalibre еј! :pos2:

Ете, Мистичен го знае - ќе ти го каже.
Pak nesco mamis...ti ocigledno si od mars padnat...Vervam deka kaj tebe sve e vo okolinata so nasi iminja...sigurno,...Ti si roden za kontra...ili od nekogo drug zavisis

Член од
5 април 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
cekanje: gospod da cuva sekade se ceka bar malce a ako ve ostajle da cekate dva sati znaci ste zgresile mesto....
cenite na sendvicite ako se najmn 10 20 den pogolemi ama za duplo....vie kosmari za oh izglea imate :D jas sekoe leto za to super si pominvam :D za da se kritikuva nesto sekogas ima ama ova ne vazi samo za ohrid...ali spored mene za razliak od pred tri cetri g oh nudi mn pojke sega....i pak se zalite...c c c

se slozvime....ima mnogu za kritika...no konstruktivna,..Kako sekade,i jas toa go velam.No luge koi ne izlegle pojke od svoeto zacmaeno gnezdo ne ja gledaat vistinskata slika...Se nadevam deka ne sme nie einstvenite koi gledame realno.....

Член од
16 октомври 2007
Мислења
59
Поени од реакции
9
Има име, ама не беше доволно македонско за да го запамтам.
Тоа е проблемот, на македонски ресторани ставате странски имиња. Уште една бисер-стратегија на охридскиот квази-туризам. Плажа Cubalibre еј! :pos2:

Ете, Мистичен го знае - ќе ти го каже.

Хахахахах браво брат петка ај да не почнуваме за имиња, прво види си го твоево :tapp:

Член од
16 октомври 2007
Мислења
59
Поени од реакции
9
ГинаС ама ние невелиме дека Охрид не е убав, Охрид е фантастичен, народот е прекрасен ама ТУСТИЧКИ УСЛУЖЛИВ НЕ Е немојш ти да отидеш во кафетерија и да чекаш 20 мин да дојди келнер и да ти рече „шо требит за пиење“ да појш в продавница и да речеш „Сакам кока кола“ и да ти одговорат „оригинал сакаш?“ (има и фалсификат КОКА КОЛА, знам за кола, оваква кола, онаква кола ама фалсификат КОКА КОЛА не сум сретнал) + фискална да нема шанси да ти дат, неможи еден хамбургер кој зимоска ко бев Охрид го платив 50 денари сеа ко ќе одам да треби да го плаќам 100ка (мин) то е то шо нечини а во никој случај градот

Како прво кажи ми каде чекаш 20 минути, зошто јас никогаш во овие 10 години уназад немам почекано толку многу ??????? За кока кола нормално е да те праша дали сакаш вАква или онаква а тој гарант те прашал така пошто можда имало случај што побарал таква кока кола(фалсификат хахах ) па сега овој продавачов си ја именува со негово име, е за фискална неможиш да ме разубедиш дека не даваат бидејки за продавниците е тоа толку строго што веднаш ги пријавуваат дека не даваат фискални па незнам дали на некој на сред лето би му се ризикувало да не дава сметка па да му ја затворат продавницата

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Целиов муабет на оваа тема беше у стилот "за инает". Дел од критиките се дадени со право, дел се ама тотално без везе. Да гледаме реално на работите, и во Охрид како и во сите туристички места си важи колку пари толку музика. Факт е дека има места во Охрид и луѓе кои нудат соби кај кои услугата и не баш нај ок, ама затоа ако се зезнеш еднаш, другата година ако идеш во Ох нема да идеш кај истиот човек а и сигурно нема да дадеш и на други препорака за него. Значи тој што се покажал ок, сигурно па ќе биде препорачан за понатака. Проста пазарна логика, кој има добра услуга ќе има побарувачка, кој не ќе остане со празен џеб. Исто така факт е дека има и луѓе од Ск што се понашаат како дебили и у стил сум дошол тука и ај можам да правам шо сакам. Значи глупо е да се генерализира вакви се луѓево од Скопје или вакви се од Охрид.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Еј и дајте, знам дека се приватни ама пак некако направете правило да шанковите односно плажите да си се викаат со македонските имиња, без да мора да се измислуваат странски - егзотични имиња.

Дајте малку тоа македонската култура сочувајте ја наместод а нарекувате плаши каок куба либре, звучи многу смешно, звучи ко некој да има комплекс што неможе да оди на одмор на карибите или мексико.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Аман бре шо сте се фатиле за Куба Либре ко пијан за бандера????Имаме плажи со македонски имиња(Канео,Славија,Гранит,Градиште,Св.Наум...),епа имаме и некои со странски имиња.И шо сега????И то ви сметат??

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Да бе стварно, веќе во три теми ги читам КУбалибре. Аман може ли сите кафичи и плажи во Македонијава да имаа патриотски имиња. Би било помалку ретардирано нели, кога вашиот Колосеум би се викал Самуилова тврдина или ете струмичкиот Селект би се викал Кузман Капидан? Сигурна сум дека името Кубалибре е во насока на создавање на психолошка конекција помеѓу охридска плажа и многупоексклузивните карибиски и мексикански плажи. А тука искрено, не гледам што може да се замери. Баш името и оди во прилог на охридската туристичка стратегија.

Член од
6 август 2007
Мислења
387
Поени од реакции
3
Браќа, колку пари толку свирка, не се буните многу многу! Ак ви капиТ во блага војца, елајтеси вОкрид, ак не потака!!!:tapp:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Браќа, колку пари толку свирка, не се буните многу многу! Ак ви капиТ во блага војца, елајтеси вОкрид, ак не потака!!!:tapp:
Си ја утнал темата, оваа не е за такво препукување.

Моментално не знам кои шанкови и со кои имиња на кои плажи се, ама искрено лично ме иритира кога некој почнува да ги вика плашите по името на некои шанкови или други комерцијални субјекти.
И не е само кубалибре, туку имам слушнато на уште две три места како некои шанкови имаат „егзотични“ имиња, ама кога ќе ги спомнете навистина ништо не ми значи мене.
Според мене треба да се форсираат имињата на плажите а шанковите куба либре и сличните не него само да останат општо познати како шанкот на таа и таа плажа.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Си ја утнал темата, оваа не е за такво препукување.

Моментално не знам кои шанкови и со кои имиња на кои плажи се, ама искрено лично ме иритира кога некој почнува да ги вика плашите по името на некои шанкови или други комерцијални субјекти.
И не е само кубалибре, туку имам слушнато на уште две три места како некои шанкови имаат „егзотични“ имиња, ама кога ќе ги спомнете навистина ништо не ми значи мене.
Според мене треба да се форсираат имињата на плажите а шанковите куба либре и сличните не него само да останат општо познати како шанкот на таа и таа плажа.
не знам баш дали добро те разбрав али куба либре се викат плажата, а не шанк... и се работит за плажа шо нудит и вечерна забава...:helou:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Све нешто ми кажува дека нема да им проработи тоа со ноќната забава.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Да бе стварно, веќе во три теми ги читам КУбалибре. Аман може ли сите кафичи и плажи во Македонијава да имаа патриотски имиња. Би било помалку ретардирано нели, кога вашиот Колосеум би се викал Самуилова тврдина или ете струмичкиот Селект би се викал Кузман Капидан? Сигурна сум дека името Кубалибре е во насока на создавање на психолошка конекција помеѓу охридска плажа и многупоексклузивните карибиски и мексикански плажи. А тука искрено, не гледам што може да се замери. Баш името и оди во прилог на охридската туристичка стратегија.
Па во Куба, Кубалибре би му дошло баш како тие примерите што ги наведе за кај нас, ама не е ратердирано, нели? Затоа што Кубанците не се ретардирани да ставаат имиња како Селект, Колосеум...

И во Мексико си ги пичат на нивен јазик, нели? Ретардирани се?

Kajgana Shop

На врв Bottom