Охридската стратегија за туризам?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Се извинувам многу шо ви упаѓам во филм.

Не знам кај сте биле, ама летово морат да дојте на плажата Куба Либре за да видите дека во Охрид имат и добра услуга. Кога ќе седнете, во рок од една минута (максимум) ќе се нацрта келнер до вас, да праша шо сакате за пиење, и ќе бидите послужени во рок од 3-6 минути (зависи дали сте порачале Кока Кола или Бахама Мама).
Други ситници кои многу значат не спомнувам, сами ќе забележите.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Ви благодарам за грижата... не знам каде не даваат фискална... или можда мене пошо ме знает...лол.. секаде ми давет...лолл... немат врска.. ти вервам...лол
Ви ги прочитав злобните коментари и беа очекувани... но пак ке нагласам.. не мора да идате... вервете ме.. не сте ни нешо добредојдени во епски екстази...
Како ни е - добро ни е,,,, лол... Не е проблем нашата понуда.. проблем е вашата побарувачка (која бај д веј- со 100 евра сакате да се осекате ко во шератон..) лол лол...
Не знам зш не мојме да се разбериме???? Дефиниција за човеков развиток е можноста да бират... имате можност да бирате... за жал е мала... или Охрид или никаде.. пошо од секаде сте сардисани или ви е скапо...така да -- најдете си еден туристички еквилибриум...не мора да дојдете... седите на плус 50 каде што сте и јадете гурабии за нашиот слаб туризам и лош народ(ова не знаев исто дека го имало---лош народ???? уствари и хитлер имал некои такви гледишта_)лол. А оваа тиквава - демек pumpkin...lol/..ке ти кажам само едно...и на бугарите и на румуните им дадоа безвизен режим - демек се дел од ЕУ-лол- и во Лондон ко бев видов дека живеет како шипојте во Стенковац овде---лол--- во парк со шатори...лол - толку од европејските граждани...лол... Исто ке бидете пречекувани секаде... пошо секаде со вашиот стандард сте цигани... така да биди тикво срекна дури ве прибираме уште - зш мојт да се десит и да не ве прибираме ни овде...:toe:
И да ве развеселам - да не е се црно... една шега....
Како скопјани вадет кондоми после ебење????
-
-
-
--

-
-
-
-
-
Одговор: - со прдење......лол лол олол л о л ол
Поздрав рокфелерови и плс со овие фаци и муабети не ни идајте....:salut:
еден сељак гостиварски има поголем осет за туризам од тебе...
си се фатил за 100те евра... дојран со 100 евра ќе те гледаат ко цар а ти ги гледаш ко циган... што кур те боли кој колку пари донел... доволно треба да ти биде гајле да ти плати за сместувањето.. а дали дошол со 100, 150, 1000 евра тебе ич да не ти е гајле...
секој дошол со колку што имал..
македонија е не е швајцарија

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
-Читам и неможам да се изначудам.Било скапо, такси ова она, не
чинела храната....Како прво, јас/ние не ве викаме, не ве тераме да дојте овде, то си е ваше право кај сакате да одите на одмор, па ако сакате и кај нашиот јужен сосед можит да ојте, таму многу подобро ќе ве пречекет можда. Па ако е скапо, и за нас е скапо, или можда ние перпетуум мобиле сме, нит јадиме нит пиеме, такси не користиме. И мене ми е скапо. Ми се има случено такси ми зеде 50 ден за 200метра(имав потреба од такси). Хамбургер за 100 ден не ми се јади, ама најмалце е крив народот, криви се поединците - газдите на објектите кои ги креваат цените за време на сезона, иако некои, т.е. многу од цените останвет и преку зима. Исто така, кој сака да јади сладолед - 15ден топче?
-А шо имате да кажите за следново. Кај еден роднина кој издават соби, му побарале соба неколку женски, и овој културно све му дал. Следниот ден ко проверил како е собата, имало пикавци насекаде, дупки по пердињата , теписите, креветите...Друга случка
-И очеквите ние газојте да ви ги бришиме?
-И зошто заради 0.1% од луѓето, сите не напрајвте ко нив?
-И пак ќе ви речам, ако не ви одговарат, како и секојпат шо е, зошто пак Охрид идате? И после коментирате, вреѓате, сите не прајте ко најлошиот, и си ги полните душичките со то, Или е заради љубомора, зошто во Охрид имат вака, а овде не.

Сега очеквам некои вообичаени коментари од сите што не сте од Охрид.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.956
Поени од реакции
50.933
-И пак ќе ви речам, ако не ви одговарат, како и секојпат шо е, зошто пак Охрид идате?
Не не не,не знам кој спомна пред некое време али ова мора да иде на Градско собрание во Охрид реченицава да ви биде официјална Туристичко парола најозбилно
“Ак не ви чинит не доаѓајте’’
:icon_mrgr:icon_mrgr

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
Не не не,не знам кој спомна пред некое време али ова мора да иде на Градско собрание во Охрид реченицава да ви биде официјална Туристичко парола најозбилно
“Ак не ви чинит не доаѓајте’’
:icon_mrgr:icon_mrgr
Очеквев попаметен коментар. Ама морам да ти објаснам нешто. Никој од овде не ве терат со сила да идате. Јас немам слушнато за некој со сила да го натерале овде да дојт на одмор. Најмалце ти е скратено правото, да ојш на одмор кај шо си сакаш ти. Јас морав она да го кажам, зато шо имат упорни(ај да не ги вреѓам) луѓе, кои секое лето се во Охрид, и после секој одмор во Охрид е најлошо, најскапо најова најона... Изгледа се љубоморни па зато имет и такви коментари...друго објаснување немам........
Ти изглеа сакаше да се напрајш паметен со глуп коментар, ама не биваТ така, или можда сакаше да ме исмејуваш, неможам да разберам која е поентата на твојот “коментар“?

Веќе ни форумов не личит на форум, за жал...:nesum:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
чинела храната....Како прво, јас/ние не ве викаме, не ве тераме да дојте овде, то си е ваше право кај сакате да одите на одмор, па ако сакате и кај нашиот јужен сосед можит да ојте, таму многу подобро ќе ве пречекет можда. Па ако е скапо, и за нас е скапо, или можда ние перпетуум мобиле сме, нит јадиме нит пиеме, такси не користиме. И мене ми е скапо. Ми се има случено такси ми зеде 50 ден за 200метра(имав потреба од такси). Хамбургер за 100 ден не ми се јади, ама најмалце е крив народот, криви се поединците - газдите на објектите кои ги креваат цените за време на сезона, иако некои, т.е. многу од цените останвет и преку зима. Исто така, кој сака да јади сладолед - 15ден топче?
-А шо имате да кажите за следново. Кај еден роднина кој издават соби, му побарале соба неколку женски, и овој културно све му дал. Следниот ден ко проверил како е собата, имало пикавци насекаде, дупки по пердињата , теписите, креветите...Друга случка
-И пак ќе ви речам, ако не ви одговарат, како и секојпат шо е, зошто пак Охрид идате? И после коментирате, вреѓате, сите не прајте ко најлошиот, и си ги полните душичките со то, Или е заради љубомора, зошто во Охрид имат вака, а овде не.

Очеквев попаметен коментар. Ама морам да ти објаснам нешто. Никој од овде не ве терат со сила да идате. Јас немам слушнато за некој со сила да го натерале овде да дојт на одмор. Најмалце ти е скратено правото, да ојш на одмор кај шо си сакаш ти. Јас морав она да го кажам, зато шо имат упорни(ај да не ги вреѓам) луѓе, кои секое лето се во Охрид, и после секој одмор во Охрид е најлошо, најскапо најова најона... Изгледа се љубоморни па зато имет и такви коментари...друго објаснување немам........
Ти изглеа сакаше да се напрајш паметен со глуп коментар, ама не биваТ така, или можда сакаше да ме исмејуваш, неможам да разберам која е поентата на твојот “коментар“?

Веќе ни форумов не личит на форум, за жал...:nesum:
Со овој пост,особено болдираното ги навредуваш оние кои го обожаваат Охрид и кои никогаш не направиле никакви проблеми,напротив ги имале најубавите одмори таму.
Јас се земам за пример.Го обожавам Охрид,не се жалам премногу, дека искрено и не сум имала проблеми некои поголеми,ко што се опишувани во другите примери.Ниту имам проблем со Охриѓани.
Секаде има катиљ луѓе.
Дека има невоспитани дебили како туристи,има.Тоа е факт.
Ама факт е и дека има лоши домаќини и лоша услуга.
Не секаде и НЕ СЕ СИТЕ ТАКВИ.
Извини,ама ме навредува твојот погорен пост.Не сум добродојдена?Ме знаеш?Знаеш како се однесувам јас на одмор?НЕ.А де факто твојот пост се однесуваше на СИТЕ Скопјани.
Секаде има такви пациенти.И меѓу Скопјани и меѓу Охриѓани.
Треба да сфатите СИТЕ(под ова СИТЕ мислам на сите луѓе,бе разлика од каде се) дека сме Македонци и дека не смее да има омраза меѓу нас.
Јас ќе продолжам да одам во Охрид.Услугата можеби не е секогаш на највисоко ниво,но во Охрид сум дома,во Охрид сум во Македонија.Бев минатото лето во Будва и не ми беше тоа тоа.
Како и да е,се нервирам што има луѓе како тебе,што ги дискриминираат и ги етикетираат сите што се од Скопје.Не е во ред!
Многу пати ми се случувало до сега,луѓе да ми превртуваат очи,само затоа што сум од Скопје.Тоа не е во ред.
Можеби малце ми е постов,надвор од рамките на темата,но навистина бев испровоцирана!

А дека треба повеќе да се рекламира Охрид,треба.Но,тука треба и владата да замеша прсти.Да се платат реклами на сиенен,бибиси и слично.Тоа не би било лоша идеја.
Ете значи пак, ќе го кажам истово.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
Па ој си на друг слободно бе Климче ак не ти чинит:)
Ти бе пеце ако имаш шо да кажиш на темава, искажи се, а не забегви на страна, сакајќи да се напрајш паметен ја трујаш темава со тотално непотребни коментари. И ќе те замолам, да не ми ги коментираш моиве коментари, немат фајде од тебе.

Постот од Crazy In Love си е на место. Јас имам другари, другарки од Скопје, све си се ОК луѓе. Проблемот е во поединци од двете страни, кои најмногу се истакнувет од народот, односно тие кои шо ги прает проблемите. И истите тие луѓе своето си го прает на кој било, безразлика дали охриѓанец или скопјанец.
И јас сум од Охрид и многу ми сметат шо имат такви луѓе во градов, во државава, само сакам да кажам, не сме сите ко нив.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39

Сам себе убија.....
Охриѓани (тие шо ги познавам) се жалет на цените а не само туристите...

- Има лек и за дупки по завеси и пикавци....
колку дена моме сакаш да седиш?
10
10х300=3000 (пример)
ок моме ќе ми дајш 1500 ДЕПОЗИТ у случај на штета... дрн дрн дрн
ама знам дека тоа неможе да функционира у Македонија за то би требело да се донесат некои законски норми ДЕПОЗИТОТ да е задолжителен... би се решил проблемот...

-Газојте сами си ги бришиме ко ојме по голема нужда извини бацко грешиш...

-Ак не ни одговара да не идиме... СЕДИ НЕДОВОЛЕН ЕДЕН ! Не го помина тестот за туристички работник

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.021
Поени од реакции
12.692
znam deka go imat i kaj nas ova, ne velam ne. Zato od sea vo ugostitelskive objekti ke smeet da se primet samo onie so zavrsile ugostitelsko...pa da se nadevame deka vakvi raboti nemat da se desavet. Samo fintata mi bese da vi kazam deka ova se desavat i na drugi mesta, ne samo vo ohrid

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
da vi kazam deka ova se desavat i na drugi mesta, ne samo vo ohrid
НЕ Е ВАЖНО!

Не станува тука збор за други места - туку за Охрид, и како е во туши дворови - не ме интересира!

Охриѓани, ќе ве убие тоа „ак не ти чини, шо доаѓаш“...

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Доаѓам бе. Тоа што не ми чини не го користам. И готово. Јас сум среќен.

Ви објаснувам некои работи што може да ги поправите.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Abe klimceee so taaa (simptom of begin aim from Ohrid) kultura ke izgubite vie ne nie...ke nemit turisti letono so ke prajte ke bide ko na k-15 (ako ne dois letono ke ti ja e.. kolata)znaci gubite vie ne nie i ne e bitno 100 evra 1000 evra. odis po koka kola u prodavnica koja sto zakonska cena ima nis cela republika od sviripicino do vasilevo e v ohrid duplo.E so more da ne ja prajte po drug recept....Sendvicara vikas daj pomfirt dobijaas odgovor nemoze za hamburgeri mi e???????:tapp:E more klime klime nemojte da se zbogatite samo so fakto deka ziveete vo ohrid (po 20 lude vo garaza )za da iznajmite sobite i da prezivuete do drugono leto so racete v dzeb ...iskreno ne sum slusnal deka nekoj e zadovolen od vaseto gostoprimstvo (ne od gradot ohrid si e ok) vie bre namcori necinite .ne sum bil 3-4 god vo ohrid (iako mnogu sakam) samo zaradi vas ..treba da stavite na vlezot vo ohrid Welcome to the Ohird ...Ak ne vi se svidzat ne idate....if you dont like dont come back....:pos2:

PS:A so ve drvam ke si idam na tikvesko :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Читајќи ја темата за бојкот на охрид како летувалиште наидов на еден проблем кој сега ми текн адека е всушност проблем.
Имено еднаш бевме на 2 вечери со моите во охрид сместени и моите си отидоа и јас сакав уште три-четири вечери да останам. И не беше проблем ни цената на сместувањето, иако се гледа дека не беше туристичко сместување туку импровизација да се пренамени фамилијарна куќа во соби за туристи, што е и многу често застапено кој овие приватни сместувања. Проблемот што јас го согледав е дека тие што издаваат така соби всушност не издаваат соби туку легла.
Според мене може терба да се направи цена за легло и според тоа да се кажува дека има такви и такви соби со толку и толку легла и во зависност од тоа кој чинат леглата и колку легла има толку и да ги издаваат собите.
Ова го кажувам, бидејќи во соба со два кревети јас и татко ми спиевме и кога јас останав уште три дена мубаетот со газдарицата беше следниов. Ако се плати за едно легло таа ќе си го рачуна другото за слободно и може некому да му го даде и јас после да спијам со некој си ојле-дојле, па затоа треба ше јас да плаќам за два кревета за да не ми стават друг во собата. Јас не се бунам тоа што плаќав за две легла, туклу се бунам на тоа што кај им текнува такви комбинации да си прават овие што издаваат соби, и овој муабет не ми се има случено еднаш туку во 70% од случаевите кога сме прашале за сместување.
Значи кога турист ќе дојде тој сака соба само за себе, и не терба да му се спомунава дека ако сака да плати само ко за едно легло дека може газдата да му бутне друг да преспие кај него во соба. Тоа ги одбива туристите, бидејќи тој што дошол само да преноќува, значи му треба купатило и соба само за него приватна.
Мора да се почитува таа приватност на туристите.
Инаку знам дека не е евтино да се опремат собите со мебел, воглавно кревет, шакф и една наткасна но ако ништо друго бар креветите сите нека бидат однапред само за употреба од страна на туристите.
Тое е и за домаќините и за туристите подобро.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Читајќи ја темата за бојкот на охрид како летувалиште наидов на еден проблем кој сега ми текн адека е всушност проблем....
Според мене може терба да се направи цена за легло и според тоа да се кажува дека има такви и такви соби со толку и толку легла и во зависност од тоа кој чинат леглата и колку легла има толку и да ги издаваат собите.
Ова го кажувам, бидејќи во соба со два кревети јас и татко ми спиевме и кога јас останав уште три дена мубаетот со газдарицата беше следниов. Ако се плати за едно легло таа ќе си го рачуна другото за слободно и може некому да му го даде и јас после да спијам со некој си ојле-дојле, па затоа треба ше јас да плаќам за два кревета за да не ми стават друг во собата....
Гаго, еурека бачко. Убаво што ти текнало :)

Цената оди по соба, стан, гарсоњера. Како мислиш, во зависност од бројот на легла да е цената на собата? Па како досега е формирана цената, шо мислиш? И кој ќе ти стави непознат чоек во соба со слободен кревет? Поверојатно е дека ти ќе си заминеш / доплатиш пре некој да би се сложил да улета во соба со непознат. Се може да се случи :)

Во хотел, ако спиеш во двокреветна соба сам, едниот кревет само го плаќаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom