Што ако испиеш Кока-Кола?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Лоша е кока колата.
Затоа треба да се разредува со вино или виски за да и се намали штетноста.

Нели е грев за виното или за вискито да го мешаш со кока кола?
Зборам за квалитетно вино или виски... на крај краева... life is to short to drink cheap wine (or whiskey, for that matter :) )

Од сите истражувања, експерименти и тврдења... овој факт е најпотврден :)

А што се тиче кока-кола ... од дамна и откажав љубов... мноогу ретко се дешава да се напијам такво нешто... Си има сокчиња убави, си ма ладни чаеви... на крај краева, ако е за нешто газирано, јас си преферирам Тоник.

Моментално гледам да се одвикнам од пиење газирани сокови.Дома од Велигден ни стои едно неотворено Пепси и сеуште не сум го испила.Најверојатно ќе стои неотворено се додека не дојде сестра ми.:)
Како дрога ми беа...Но веќе не.Штетни се...

Не пијам многу често Кока-Кола , ама не ја гледам штетноста од неа ако човек ја пие :cug:
Башка , ај да ве видам појдете во Дестан и јадете десетка (со кромитче и буковец) а да не се напиете Кока -Кола уз ќебапите,ви се молам!
Најдобар ждриг има после , дефинитивно :nesum:

затоа се чувствувам толку добро, но и зависна од кока-кола:nesum:
мн ме замисли ама едноставно неможеш да ја оставиш коката-кола најсладок сок ми е и неможам да најдам замена:(
И кај мене исто, минатото лето пиев над 2 литра кока кола во еден ден, најчесто лименки ама ми ја забранија од дома, не смеев ич да се напјиам, едно време напраив пауза и сеа не ми е некако толку убава како што ми беше.
Зависен сум пичка му материна.
Моите 2 месеца не ми купуваат,ама кој ги шиша јас си пијам у школо
Ццц... знам дека е штетна .. ама па никак да се откажам од неа.. стално пијам кока кола... едноставно ни еден ден не ми почнува без голтка кока кола.. мн ми е слатка... и покрај штетните влијанија врз организмот....
го знам ова уште одамна ама неможам да се откажам од кока-кола, сум пробала неколку месеци да не пијам ама......едноставно зависна сум:)
редовно пијам по 5-6 литри кока кола и ништо не ми е
Абе Кока-Кола е најдобриот пијалок бе ало !!
mysmilie_3158.gif

Ја сакам многууу ладнаа
Како дрога ми беа...Но веќе не.Штетни се...
Има некој шо не е зависен од Кока-Кола??:pos2::pos2:

Да и јас се сложувам пиејте си пепси ..

никогаш не ми била убав пијалок....:toe: едноставно претерано благо, и не ме освежува, туку напротив ме ожеднува уште повеќе...

За помалку пари ќе пиеш поздрав пијалак. Не велам дека Пепсиот е здрав, но во однос со Кока Колата е поздрав.

За помалку пари ќе пиеш поздрав пијалак. Не велам дека Пепсиот е здрав, но во однос со Кока Колата е поздрав.
Ај, те молам, елаборирај...
Како тоа Пепси е поздрав од Кока-Кола?

Ај, те молам, елаборирај...
Како тоа Пепси е поздрав од Кока-Кола?

Зашо не се отвори тема: Што ако испиеш Пепси? :)

Во сите списанија и насекаде пишува дека КОКА КОЛАТА има штетни супстанции, дека ствара зависност итн. итн. Или ќе речиш дека се подразбира дека и Пепсиот е таков?

Пак ќе потенцирам (:pos:): Не велам дека е ЗДРАВ пепсиот! Но дека е поздрав од КК, поздрав е. :)

Ништо, ја само подобро какам од кока кола:)

Vnuce, не се карај. Не знам како не сфати дека БоЖко е прилепчанец. :)))

Иначе едно фала до творецот на темата, ме прослветли. Знаев дека е штетна, но не то толку. Инаку не пијам кока-кола, од време на време пепси, а најчесто швепс. Сите се штетни, али јебига... навика, живот, потреба, реклама.

Ако испием чаша Кока кола ....

Ќе сакам да испием уште една .... ТОА :pos: :pos: :pos: :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom