Што ако испиеш Кока-Кола?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум повеќе за КОКТА ! Да не има и за неа податоци за некакви штетни влијанија врз организмот ?

Читај болдирано....

Кока Кола..Мхххммм колку е сочно тоа нешто, кога пената ќе ти се топи на јазик, но да погледнеме од реалната страна..Кока Колата е причина нумеро уно за замастување на џигерот од конзумирање во поголеми количини (лично искуство)..Секој ден пиев минимум по пола литар кока кола, а по некогаш се случуваше два литри да се изнапијам..И со тоа си довлечкав само замастување на џигерот, да бидам 4 месеци на строга диета (само на зеленчук, овошје и чаеви), и одвај да го репарирам џигерот..На лекар каде што бев, докторот ми кажуваше дека имало некое си испитување, каде што во чаша Црн сок (не знам дали Кока Кола или Пепси, истите состојки ги содржат, дури Пепсито е поштетно, зошто содржи поголемо количество на бел шеќер, кој е равно на отров на организмот)ставиле џигер од кокошка..Џигерот од кокошката за три дена исчезнал од чашата, значи го разјадил сокот..Па пазете колку конзумирате црн сок, воопшто...

Нај лоши варијанти се ZERO, LIGHT и DIET. Кај овие модификации, било на Coca-cola или било кои други пијалоци и производи, шеќерот е заменет со Aspartame, хемиско-синтетички засладувач причина за многу болести па и неретко смрт. За повеќе инфо:
http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame_controversy
http://www.aspartamekills.com/
http://www.dorway.com/
http://www.holisticmed.com/aspartame/

Btw, сопстевеник на фабриката за Aspartame e Доналд Рамсвелт, па затоа се фура без проблем по Америка, Британците мислам минатиот месец започнаа проcедура за негова забрана :wink:

Ццц... знам дека е штетна .. ама па никак да се откажам од неа.. стално пијам кока кола... едноставно ни еден ден не ми почнува без голтка кока кола.. мн ми е слатка... и покрај штетните влијанија врз организмот....

Само нека не ве фаќа толкава паника ако пиете една две чаши во неделата, тоа е ништо ама да пиете секоја ден по пола литро или повеќе веќе е проблем бидејќи кокаколата не е вода.

Само нека не ве фаќа толкава паника ако пиете една две чаши во неделата, тоа е ништо ама да пиете секоја ден по пола литро или повеќе веќе е проблем бидејќи кокаколата не е вода.
Токму така, не е штетна доколку се конзумира во нормални количини без претерувања

Убо викаат к-15... Природно си е природно батка. Не пијам којзнае колку сок. Повеќе минерална вода, барем таа е содржи, натриум, магнезиум, и еден куп други минерали кои се природно навлезени во неа.

eden litar coca-cola sodrzi 40 kocki seker

Убаво се објаснил авторот.

Газирани пијалоци како кока кола или пепси никогаш не сум преферирал. Но се тек на време ти се создава навика затоа. Плус маркетиншки трик е тоа, кога ќе седнеш на кафе буквално од сите страни сме обиколени со чадори на кој што пишува некаков пијалок. Затоа кога ќе дојде келнерот и треба да нарачаш додека се мислиш гледаш на тие натписи а автоматски те тера тоа да го нарачаш.

Иако морам да признаам дека газираните пијалоци добро одат со хамбургер, или пица(брза храна)

Јас сум повеќе за КОКТА ! Да не има и за неа податоци за некакви штетни влијанија врз организмот ?

Знам дека за разлика од Кока-Колата нема кофеин и ортофосфорна киселина...би требало да е помалце штетна, ама воопшто да не е штетна нема шанси.

На лекар каде што бев, докторот ми кажуваше дека имало некое си испитување, каде што во чаша Црн сок (не знам дали Кока Кола или Пепси, истите состојки ги содржат, дури Пепсито е поштетно, зошто содржи поголемо количество на бел шеќер, кој е равно на отров на организмот)ставиле џигер од кокошка..Џигерот од кокошката за три дена исчезнал од чашата, значи го разјадил сокот..Па пазете колку конзумирате црн сок, воопшто...

Od site pijaloci najmnogu mitovi postojat za coca cola . Istoto ke se sluci i dokolku dzigerot od kokoska go stavis vo mineralna voda ! Ili vo bilo koj drug gaziran pijalok. Se misli deka fosfornata kiselina koja ja sodrzi coca cola e mnogu stetna za zeludnikot , ali dokazano e deka ne e stetna za zeludnikot,bidejki solenata kiselina koja ja sodrzi zeludnikot e mnogu pojaka od fosfornata kiselina koja ja sodrzi coca colata. Tuka doktorite sami ti preporacuvaat coca cola da pies dokolku imas proliv i te boli stomak.
A stetna e bidejki gi oslabuva koskite,gi pravi polesno krslivi,zatoa deca ne smeat sekojdnevno coca cola da konzumiraat.
Isto taka stetna e i za zabite.
Koj konzumira sekojdnevno coca cola go zgolemuva rizikot da zaboli od diabetes.
I nikogas ne pijte coca cola koga imate mentol bonbon ili mastika u usta ! Se veli deka moze smrtonosno da bide . Bidejki se osloboduva golema kolicina na CO² i If this gas aggregation cannot escape from the body, the gas bubble presses the heart and can hinder it in his function ! Pogledajte na youtube -->
Inaku obozavam coca cola , alii gledam sto e mozno pomalku da pijam , ali sega ide leto i za mene nisto podobro ne moze da me osvezi od mraz ladna coca cola mmmm :) a i u denesno vreme sto ne e stetno .

Интересно интересно али сепак ќе продолжам да ја пијам во Умерени количини.

Си пијам Кока-Кола или нешто друго газирано само кога ми е паднат притисокот за да ми се „дигне„:pos::party2:

Си пијам Кока-Кола или нешто друго газирано само кога ми е паднат притисокот за да ми се „дигне„:pos::party2:
Или па кога треба да останам будна, бидејќи не пијам кафе, ми создава киселини во желудникот. Знам луѓе кои не можат ни попладне да поминат без Кока Кола.. АЛО ЛУЃЕ ПИЈТЕ ВОДА!!!! Наместо вода Кока Кола пијат. Ненормална работа. Пијам само една чаша во 4-5 дена, доста ми е толку.

Пиев Кока Кола страшно многу до пред 1година ама некако ми се здосади, вкусот не ми се допаѓа. Сега сум на Швепс :)

Пиев Кока Кола страшно многу до пред 1година ама некако ми се здосади, вкусот не ми се допаѓа. Сега сум на Швепс :)

И кај мене исто, минатото лето пиев над 2 литра кока кола во еден ден, најчесто лименки ама ми ја забранија од дома, не смеев ич да се напјиам, едно време напраив пауза и сеа не ми е некако толку убава како што ми беше.Не сум се префрлил на друг сок, пак си ја пијам кока кола та само во помали количини (литражи):pos2: оние малине стаклени шишенца сеа што искочија се многу добри и многу е послатка кока колата од стаклено шише и лименка одколку од пластично, тоа можат да го приметат само "зависниците":pos2: .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom