Јас кога полагав пред три години мислам дека беше 50 евра ама не сум сигурен.a kolku se plaka?mislam kaj nas
На курс по англиски веројатно го учиш јазикот. Унифициран сертификат, заедно со cambridge ielts, во цел свет е TOEFL. Без разлика дали аплицираш за студии или работа, меѓудругото, за сите апликанти што не им е мајчин јазик англискиот или што немаат учено дотогаш во школа каде интензивно се употребува англискиот јазик потребен е овој сертификат. Трае две години...А ПОСЛЕ ЗА ШТО СЛУЖИ ОВОЈ СЕРТИФИКАТ. ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ БАРА СО НЕГО НЕКАДЕ РАБОТА И КАКВА. (ШТО Е РАЗЛИКА ПОМЕЃУ КУРС ПО АНГЛИСКИ И ОВОЈ СЕРТИФИКАТ)БЛАГОДАРАМ
јас го немам полагано ама мислам дека е прелесен за мое ниво (барем од тоа што го знам за него). иначе мислам дека е доста корисен, зашто го прифаќаат на факултети во америка(или барем тој кај што јас сакам да студирам :icon_razz), па што знам, можеби сепак ќе го полагам.
повеќе сум заинтересирана за CPE, имам видено примери и не ми изгледа толку тежок
а исто така би сакала да го полагам и SAT(кога веќе е спомнат), ама не знам точно каде е можно тоа :icon_conf па ако некој знае, please..
Дали некој го полагал CAE ? Јас планирам да полагам следната година, може некој да спореди тежина со FCE зошто го полагав годинава и е доста лесен.7600 денари....
еве информации.....ако некој е заинтересиран подобро нека побрза со пријавување....
За прв пат оваа година, Британскиот совет ќе ви овозможи полагање на испитите FCE, CAE и CPE на Cambridge ESOL и во мај.
Рокот за пријавување во мајската сесија ќе биде од 22 до 26 февруари 2010 година.
Подоле се дадени датумите и цените на испитите:
FCE (First Certificate in English)
писмен дел - 15 мај 2010
усмен дел - помеѓу 7 и 16 мај 2010
цена: 7600 денари
CAE (Certificate in Advanced English)
писмен дел - 16 мај 2010
цена: 7900 денари
CPE (Certificate in Proficiency in English)
писмен дел - 16 мај 2010
цена: 8500 денари
Материјали за подготовка има во нашиот ресурсен центар кои може да се изнајмуваат со зачленување.
Професорите кои подготвуваат кандидати за овие испити може да се регистрираат бесплатно на интернет страницата на Cambridge ESOL и да имаат пристап до планови за работа, работни листови, игри и наставни активности.
Напомена: во периодот за регистрација треба да ни ја доставите пријавата (може да се симне од нашата интернет страница или да се подигне од Британски совет) заедно со копија од уплатницата. Пријавата може да ни ја испратите по e-mail (exams@britishcouncil.org.mk) или по факс (02/3135 036) или пак да ја донесете во Британскиот совет секој работен ден од 14 до 16 часот.