Скопско пиво, најдоброто пиво од Македонија? Или не?

• Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Ako e за реклама со години оди во прајм термин реклама за Даб, ама и то шо викаш индивидуална работа вкусот.
Абе рекламната кампања му е слаба брат. Шо муабет е “фати се за Даб“ :pos2: Така некако рурално се доживува Дабот, сигурен сум дека да имаше некое поуниверзално име ќе имаше поголем удар на пазарот. Ама џабе е сега нема многу шо да се превземи веќе така е познато низ малограѓанските кругови и за секогаш ќе си остани пиво за социјала.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Абе рекламната кампања му е слаба брат. Шо муабет е “фати се за Даб“ :pos2: Така некако рурално се доживува Дабот, сигурен сум дека да имаше некое поуниверзално име ќе имаше поголем удар на пазарот. Ама џабе е сега нема многу шо да се превземи веќе така е познато низ малограѓанските кругови и за секогаш ќе си остани пиво за социјала.
Рекламата е фати се за Даб да не те удрам со стап, ама ретко кој ја разбира :icon_lol:.

--- надополнето ---

Крали Марко бренд бил во комунизмот какво скопско какви глупости. Арноо ама скопјани направиле педерска работа и на главниот мајстор што го правел Крали Марко му дале стан во Скопје повисока плата вработување на членови од фамилија и си ги собрал парталите човекот и се преселил во Скопје :toe:.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.188
Поени од реакции
18.264
Ми беше СКОПСКО,пред да излезит KENBACH-от ;тогаш Битолска Пиварница напрај хит со то пиво (дали го памтите малиот термометар на задната етикета шо пишеше На Здравје при доволно ладна температура) и стварно ми беше вкусно то пиво.
Сега моментално е СКОПСКО подобро од ДАБ ,барем според мои критериуми за пиво (горчливо и погазирано).Сепак,новиот слоган за ДАБ на Прилепска Пиварница (Толку Добро) е подобар ,а и дистрибуцијата.Знам дека летово во КАДМО еден од најјаките места кај нас НЕМАШЕ СКОПСКО?!,зато шо прилепчаниве наводно им понудиле подобри услови :toe: Инаку ,слоганот Фати се за Даб,беше најкултурно да се изразам *катастрофа* ,знам на факултет еднаш дојдоа од Прилепска и ни дадоја некаква анкета за Даб ;над 80 % одговорија дека баш ради слоганот не им е успешна цела продажба,а особено во Скопје и Западна Македонија.Доволно изфилозофираф,мојот моментален избор е СКОПСКО.:party1:

H

Hombre

Гостин
За добра свиња нема лоша помија* !
Денес немам обрски не е важно кој бренд ќе биде на мени. :icon_mrgr

*Помија - Измешани одтадоци од храна со која фармерите ги хранат свињите.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Порано како поинаков шмек да имаше Скопсково... сега само Амстел ми прави мерак.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.667
Поени од реакции
22.446
Вкусот е индивидуална работа и посебно кај пивити све е навика. И најгрдото пиво ќе го навикнеш со тек на време, не дека ќе биде нешто подобро но подобро ќе ојт.

Иначе по моје царско пиво беше Кенбах, ех пуста Битолска пивара за џудо пропадна. Иначе најубо ми е Скопското, има карактер, како да кажам. Не е вода без вкус ко некој мода-пива како Хајнекен или Бекс. И Крали Марко е добро пиво но не е некој бренд за по кафичи но сепак по кафани се точи. Дабот ми е катастрофа, ме кине стомакот после затоа не го пијам. За чуго ко излезе Скопско Магнум беше многу добро но моментално не е за пиејне.

Dr.Zizou

Extra-Maximum
Член од
27 октомври 2008
Мислења
60
Поени од реакции
2
А знаете дека бившиот амбасадор на Холандија во Македонија пред да си замине на рамото си има истетовирано "Сакам Скопско"!? И тоа е чиста вистина оти ја имам видено сликата со тетоважата на човекот а го има тетовирано еден мој пријател..Ако си одам Македонија ќе ја ставам да видите :smir:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Јас и не сум некој пијач, ама Скопсково ми е одлично за пиење во друштво. Посебно кога ќе седнеме во Ирски Паб..:)

С

сашенко

Гостин
Скопско и се е можно.За мене дефинитивно најдобро.

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Вкусот е индивидуална работа и посебно кај пивити све е навика. И најгрдото пиво ќе го навикнеш со тек на време, не дека ќе биде нешто подобро но подобро ќе ојт.

Иначе по моје царско пиво беше Кенбах, ех пуста Битолска пивара за џудо пропадна. Иначе најубо ми е Скопското, има карактер, како да кажам. Не е вода без вкус ко некој мода-пива како Хајнекен или Бекс. И Крали Марко е добро пиво но не е некој бренд за по кафичи но сепак по кафани се точи. Дабот ми е катастрофа, ме кине стомакот после затоа не го пијам. За чуго ко излезе Скопско Магнум беше многу добро но моментално не е за пиејне.
Само за информација, Битолска пивара ќе се рестартира, се продаде на лицитација и сега има нов газда. Имам другар што работи на реновирањето во пиварата и како што ми кажа, ги смениле сите машини, се било ново, нанјова технологија донесле....што ми дава надеж дека пак ќе имаме Битолско пиво (можи нема да се вика така, тоа е скоро сигурно) со можеби уште подобар квалитет од што беше. Во секој случај ќе има поголема конкуренција на македонскиот пазар. Инаку, и мене ми беше омилено Битолското, а сега Скопско од нашиве.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.188
Поени од реакции
18.264
Засега да Скопско,зш поим за пиво ми е горчливо да е.А Дабот не е лошо,ама не е горчливо ич,така да Скопско моментално.И ајде пред некој месец дена слушнав Битолска Пиварница ќе ја рестартирале,дај Боже да го вратат Kenbach,дури го имаше ми беше број еден.Во зелено шише со термометар,не пластичната верзија.А и за конкуренција е добро.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.188
Поени од реакции
18.264
Само за информација, Битолска пивара ќе се рестартира, се продаде на лицитација и сега има нов газда. Имам другар што работи на реновирањето во пиварата и како што ми кажа, ги смениле сите машини, се било ново, нанјова технологија донесле....што ми дава надеж дека пак ќе имаме Битолско пиво (можи нема да се вика така, тоа е скоро сигурно) со можеби уште подобар квалитет од што беше. Во секој случај ќе има поголема конкуренција на македонскиот пазар. Инаку, и мене ми беше омилено Битолското, а сега Скопско од нашиве.
Газдата е од Радовиш,а новата опрема е купена од никој друг ,туку од Carlsberg...само ако им е пивото ко Карлсберг,грдо ќе е.Ако не друго,барем даго задржат името Кенбах,да не измислат нешто друго.А рестартирањето подолго време е завлечено,поради разни документи и бирократски ситници,проблеми со банки итн. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom