Скопско пиво, најдоброто пиво од Македонија? Или не?

• Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.667
Поени од реакции
22.446
Све е тоа ок со новата машинерија но битно е пивоварите (вака ли се вика?) да си ја знат работата. Теоретски знаеме сите како се прајт пиво, но состојките и секако мајсторијата се најбитните фактори за добро пиво.

Член од
5 март 2011
Мислења
853
Поени од реакции
830
од македонските поштуем сам "даб" златен мисла скопското некако ми мн газирано амстелот е најгрозно пиво заедно со овааа бугарската "каменица" али ТУБОРГ мисла за мене најболе пиво стварно

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Од македонските Скопско убедливо ми е најдобро,а онака и Горското не ми е лошо не е толку газирано ама ладно убаво лизга.Златен Даб...........несакам ни да помислам на него од што ми е толку гадно,малку кога ке се стопли ко мочка ми е негазирано :pov: А од странските Туборгот ми е добар,Бексот повеќето го фалат а мене ми е чуден некако.Другите не сум ги ни пробал :)

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Скопското е најдобро македонско пиво според мене. Дабот не е лош, се пие, ама Скопско повеќе се пие. Другите се катастрофа. Крали Марко дури и немам пробано од тоа што тие што го пробале му маваат антиреклама. Горско не се става во уста, иако долго време не сум пиел.

Од другиве, Каменицата ме бендисваше порано, ама сега не можам да ја пијам. Каменицата е слаба, не е многу горчлива и има помалку алкохол. Порано заради тоа ми се свиѓаше ама сега сум се навикнал на појако пиво.
Српските пива не можам да ги смислам. Пеќко и Нишко никако.
Лашкото е многу добро. Подобро од Скопското и не е многу скапо. И темното Лашко ме бендисва, иако е потешко за пиење темно пиво.
Амстелот не ме воодушевил, а исто и Хајнекен. За нив не би платил поскапо.
Короната не ме бендиса ич. Веројатно пченкарно пиво не е за секого.
Туборгот е најдобро пиво што сум го пробал. Има најдобар вкус и мислам дека е совршено пиво. Малку е скапо ама од поскапите пива само тоа вреди за парите. Бексот беше многу сличен, ама во последно време не гледам дека се продава.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Сум пробал мнооооогу видови на пиво....али сеуште 2067.jpg ми е number 1 :pehar:

A

Auditore

Гостин
Како секоја година станувам постар и постар се повеќе сфаќам дека нема подобро пиво од Скопско и Загорка, она бугарското.
Да не мешам сега Загорка, останувам на Скопско овде, навистина квалитетно пиво, штета што не смеам да конзумирам газирани пијалоци, па се задоволувам со 1 шише цел вечер :(

Член од
20 декември 2010
Мислења
114
Поени од реакции
85
Јас неодамна пиев Скопско после подолго време бидејќи не сум во Македонија и некако ми има подруг вкус од порано, ама пак ми е добро и ми лежи, и појако ми е, што почитувам.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Од нашиве пива скопско нема конкуренција до некаде Даб може да му прети...за прифатливи цени Бекс е супер пиво а најдобро според мене е ТУБОГ...скопското најмногу го конзумирам во Магнум пакување а поретко стакло...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
златен даб
Прилепско си е прилепско...не да сум локал патриот.....:D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Се среќаваат две плавуши и и вели едната
- Абе кај си те нема цел ден
-Бев на парастос
- ееее, абе грчка си е грчка.....:)

За Скопско, од сите две македонски пива па и не знам дали е најдобро, по мој вкус дабот е подобар. Среќа има увозни. Старопрамен добро пивце а не многу скапо.

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
-Скопско дефинитивно. Мислам кај и да одиш и да пиеш пиво во странство како Скопско никаде нема да најдеш. Си има некој специфичен шмек и е доста погазирано од сите други.Па нема странец кој не рекол дека е добро! Србите и то како го фалат, а го имаме најдено и во Германија во дискотека (y)
-Даб ми е така лајтерско. Не знам, порано го џапавме доста кога ја имаше таа наградната игра со капачината, добиваш гратис пиво. Во 4 пива едно гратис паѓаше, и се познаваа добитните, на капачината имаше гравирано ситно бројче, доколку немаше бројче беше добитно!
-Крали Марко - ех само од срча дефинитивно. Пластиката не ја бива. Али срчата и тоа како ми била добра!
-Горско - премногу меко. Послабо е во секој случај и го избегавам!
-Кенбах - Кога го имаше ова пиво. Пластично пакување беше прилично добро. Според мене најмногу му се доближи до скопско по квалитет.(мислам дека ова беше под лиценца, не ме фајќајте за збор, исправете ме ако грешам)
-За другите пива што можат да се најдат во Македонија а кои не потекнуваат од тука Кроненбиер(во Пробиштип пред неколку месеци го начекав во еден магацин и тоа не беше со поминат рок) партали пиво! Старо Прамен без коментар. Не е скапо воопшто, набавната цена му е 32 денари 0.5, и е јако онака, за некој малце потешко за пиење али квалитетно и тоа како!
Туборг и Амстел во никој случај!
И некој постар нека пише за Стар Лисец, многу ми е жал што никогаш го немам пробано ова пиво :/

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Скопско ама грч ладно и со нешо мезе најбоље е . Иначе и Лашкото и Дабот ми се топ.

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.882
Поени од реакции
1.094
За мене СКОПСКО е убедливо најдобро нешто што се произведува во МАКЕДОНИЈА.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Скопско ама грч ладно и со нешо мезе најбоље е . Иначе и Лашкото и Дабот ми се топ.
Апсолутно: само ГРЧ ЛАДНО му е мајката! Во спротивно не го пијам... :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom