Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
тоа зависи колку тешка рака има :)
е да зависи сега и од ударот ако земе да ме претепа и ми скрши рака да би вриштела но ако е една шлаканица не би заплакала повеќе ме повредуваат зборови

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
е да зависи сега и од ударот ако земе да ме претепа и ми скрши рака да би вриштела но ако е една шлаканица не би заплакала повеќе ме повредуваат зборови
јасно.. ама треба да почнеш да се праксираш за да станеш имун и на тоа.. пошо се додека гледаат дека можат да те повредат ке го праат истото:)

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
повеќе боли физичката ама подолго психичката

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
fizickata rana moze da boli podolgo vreme ama znaeme deka ke pomine, a onaa psihickata moze da trae cel zivot.... :vozbud:

^The Cherry^

Proof Of Perfection
Член од
4 јануари 2009
Мислења
163
Поени од реакции
1
Психичка болка не е споредлива со физичка... Раната по неколку недели ќе заздрави... но раната во срцето никогаш нема... :nenene:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Психичка болка не е споредлива со физичка... Раната по неколку недели ќе заздрави... но раната во срцето никогаш нема... :nenene:
Океј, ако се сфаќаме веќе буквално, срцето не е нешто замислено нели, постои како физичко тело, и рана на него која нели наводно боли, е физичка болка.

Онтопик: Физичката боли повеќе. Тојето.

МнмлЧупе

Форум зависник
Член од
9 јуни 2009
Мислења
92
Поени од реакции
6
Океј, ако се сфаќаме веќе буквално, срцето не е нешто замислено нели, постои како физичко тело, и рана на него која нели наводно боли, е физичка болка.

Онтопик: Физичката боли повеќе. Тојето.
Хехе, абе постои ко физичко тело, ама ако се нанеси рана на срцето болката не е физичка :) како можи да е? :) Иначе интересно размислување :pipi:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
D

DeviL_32`

Гостин
Психичката повеќе боли од физичката. Раната заздравува а лошиот збор не се заборава...

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12
Дефинитивно психичката,нема вистински лек,само заборав,а тој доаѓа споро или никогаш.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
105
Поени од реакции
37
Физичката болка кога тогаш ќе помине и нема да се познава ништо ..
Се разбира дека повеќе ќе боли психичката затоа што тоа ќе не погоди во срцето и ќе не тера да размислуваме на тоа .
Пр. Некој ми удри шамар , ќе ми биде црвено може еден ден , но сепак ќе заборавам кога тогаш. Но ако некој ме навреди и рече нешто што не е вистина или што не треба можеби цел живот ќе се сеѓавам на тоа и ќе ме боли засекогаш.
Затоа повеќе сакам некој да ме удри , отколку да ме навреди

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
за мене лично психичката не оти трае долго туку баш обратно кај мене трае кратко, се испукувам некое време, се јадам, мизерувам и сл. и потоа се свестувам и се враќам назад ама во тие моменти мислам дека боледувам и физички и психички

N

navivacka

Гостин
Психичката дефинитивнио...зашто затоа што во себе имаме нешто кое не мачи и треба да помине време за да ни помине додека физичката ке помине за ден два.Јас се уште имам болка во себе од една стара љубов која ја сакав 3 години,срека ја заборавив ама се уште сум скршена и неможам да го заборавам тоа што го стори тој...сепак времето лечи се.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Двете болат. Само што физичка поминува и се заборава, а психичка малце потешко.

N

navivacka

Гостин
Двете болат. Само што физичка поминува и се заборава, а психичка малце потешко.
Тоа ми беше зборот...иако поминаа 3 ипол години јас не сум истата...нешто имам во себе што ме мачи...секој пат кога слушам за него или го видам во мене се крше нешто...срцето ме заболува што не искористив да бидам со него,ме боле се уште што ме заменил со некоја да не ја навредам со погрдни зборови и што не може да се сети на мене...што ме заборави мене и тоа што го осекаше за мене...

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Сите споредувате тешка психичка болка со некоја си мала рана
Ето да нема наркотици, ампутацијата или болка од краен статидум на рак, би била иста со психичката, и плус на крај делува сомато-психички.

Kajgana Shop

На врв Bottom