Смртна Казна - За или Против?

Смртна казна - За или Против ?!

• За

Гласови: 25 52,1%
  • Против

Гласови: 16 33,3%
  • Воздржан

Гласови: 7 14,6%

• Вкупно гласачи
    48

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Nikogas nema da go pustat zaradi lepo ponasanje ako naprail nekoj masakar, nego muabetov mi e zasto da lezi vo zatvor, zasto voopsto sto vika eden forumdzija da ni go trosi kislorodot a naprail nekoe grozomorno ubistvo

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Pa znaes li ti kako se izvrsuvaat smrtni kazni sega??
Dzelad doaga i mu ja otsekuva kaznata? ili na elektri4en stol pa mu pustaat struja, nema veze pa i taa rabota koja ja ima toj ja ima prifateno i nemu ne mu se sudi za ubistvo toj ja vrsi samo rabotata za koja dobiva pari
Па од кај знаеш може и убиецот извршувал работа за која земал пари..Ал Каеда го вработила хонорарно... и не ги убил луѓето директно ..ами натиснал далечинско од бомба..И..?

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
e dobro ova stvarno go mislis ili samo go napisa da mi kontriras/??

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Protiv smrtna kazan samo zaradi mozni greski i moznosta nevin da bide osuden na smrtna kazna.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
e dobro ova stvarno go mislis ili samo go napisa da mi kontriras/??
И двете...:wink:
Неможеш да направиш граница кога се работи за убиство...без разлика дали ја застапуваш државата или некоја терористичка организација...Можеш ти да го филуваш чинот со разни имиња..ама на крај пак се сведува на едно..за кое никој од нас нема право да посегне...нема цена на човечкиот живот...оној што го одзел..стави го во ќелија и фрли го клучот поголема казна е од смрт за три секунди..

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
pa i jas toa vikam pro4itajte vo predhodnite postovi: Smrtna kazna za teski povekstruki ubistva so cvrsti dokazi!!
Pa sega marcus da moze da go filuvas kako sakas no mora da se izvrsi

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Еден човек убил 5 души.Него кој му дал право да им го земе животот.Е со истото право шо го имал тој ке му биде и него одземен.

Не е глуп Швајценегер бе!!!
Грешиш. Тој немал право да ги убиет и затоа треба да се казнит.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
A inaku dozivotna robija bez moznost za pomiluvanje mislam deka e i poteska kazna.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
e kako moze da go nagradis nekoj so zivot da bide poubavo od kolku da mu presudis so smrt
objasni mi

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
pa i jas toa vikam pro4itajte vo predhodnite postovi: Smrtna kazna za teski povekstruki ubistva so cvrsti dokazi!!
О.К. тоа е твое мислење јас сепак сум против законите од типот ..око за око ..паста за заби..палење вешетрки..оти ако така се настапува ..половина свет треба да "живее" на места како Бутел...
Tенка е границата помеѓу убиците и хероите...

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
A бе сега од тие закони следуваат други како што се оние брат брата не рани, сирењето со пари!
Порано за тоа што ќе му се спротиставеле на црквата, луѓе биле ставани на клада и живи палени. Каква правда и какви казни имало тогаш?
Муабетов е малку безвеза со многу контрадикторности и не сум расположен повеќе да коментирам!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
5
Проблемот е токму во тие цврсти докази,секогаш може да постои некој кој ги подметнал тие докази, или пак тие да не бидат толку ,,цврсти,, како што на прв поглед изгледа. Во судската пракса секаде низ светот има случаи кога вистинските правно релевантни факти се сосема различни од оние кои се употребиле за да се донесе пресуда.И тие се откриваат кога обвинетиот веќе ја служи или ја отслужил казната. Токму ова е проблемот со смртната казна.Што ако откако таа биде извршена се откријат докази кои ја докажуваат невиноста на погубениот? Дали тогаш постојат причини кои ја оправдуваат и нели е тогаш државата извршител на казнено дело убиство? Која казна тогаш да ја употребиме за извршителот( во случајов државата)???

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Како човек и како правник сум противник на смртната казна.
Зошто?
Дали една современа и секуларна држава смее да си дозволи легално и институционално да си игра Господ и да владее со животите на луѓето? Според нашиот, а и повеќето светски Устави, правото на живот е неприкосновено право.
Разбирам дека некои дела се гнасни и предизвикуваат емоции сврзани со повици за линч на сторителот.
Но, дали државата и нејзините институции треба да паднат на тоа ниво? Не, никако!
Талионот и таквите како него се оддамна надминати, луѓе!
Доживотниот затвор е потешка казна од егзекуцијата.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
a dobro kolkav procent na takvi slu4aevi ima??? pa 4ove4e sekade se pravat greski. sto treba da mu se naprai na lekarot koj naprail greska vo operacijata, pozarnikarot koj ne interveniral bas na vreme i seto toa kosta zivot.
Praime muabet za UBIJCI luge koi izvrsile masakri ubile nekolku luge nevini. Cvrsti dokazi koga ima ima i mnogu fakti bi go dokazale toa

Kajgana Shop

На врв Bottom