*LittLe heart*
*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
- Член од
- 14 јануари 2008
- Мислења
- 751
- Поени од реакции
- 289
Па истото и за смртна казна кој ќе има храброст да пресуди смртна казна на оние што се вистински злосторници.Јас мислам дека не би функционирало.
Се согласувам со тебе и се мислев да се изјаснам со "против", но сепак решив да се воздржам што значи дека гласав за "воздржан".Гледам повеќето се изјасниле со "да" кoга е во прашање смртната казна...па ме занима дали некој од вас има храброст да изврши таков чин или продавате овде муда за бубрези...
Оти кога врз некој кој убил, извршиш чин на убиство не ли стануваме и ние како него..не треба да бидеш животно ако некој друг настапува така...плус од каде на нас правото да одземаме нечиј живот кога веќе не го даваме животот...
Затоа постои доживотен затвор..дај му 200 години па да видам како ќе преживее...
не се согласувам со тебе, ако некој го направи тоа треба цел живот да се кае, и да плате за тоа ама не да го убијат, нека леже во затвор...Јас сум ЗА!
Ако некој одземал некој живот, треба и на него да му се одземе, не да оди во затвор.
ОК, секој има право на свое мислење.не се согласувам со тебе, ако некој го направи тоа треба цел живот да се кае, и да плате за тоа ама не да го убијат, нека леже во затвор...
А колку има што требало да бидат осудени а не се. После тоа излегуваат од затвор поради добро однесување и повторно ќе направат некој масакр и после тоа ќе му текне на властите и ќе речат-е сега ќе го осудиме!Имате ли појма колку луѓе низ светот се неправилно осудени, или осудени по грешка на смртна казна?!?
Ајде објасни ми го ова...некој ќе изврши маскар и го осудуваш на смртна казна..го екзекутираш, овој кој ја извршил казната сторил дело еднакво на убиство...без разлика да ли го оправдуваш или не..Ќе го егзекутираш ли и него или ќе оставиш еден убиец повеќе во живот...А колку има што требало да бидат осудени а не се. После тоа излегуваат од затвор поради добро однесување и повторно ќе направат некој масакр и после тоа ќе му текне на властите и ќе речат-е сега ќе го осудиме!
Доколку скапува во затвор цел живот ОК е но јас погоре напишав дека тие што ги пуштаат за примерно однесување има голема шанса повторно да направат некој злостор!Ајде објасни ми го ова...некој ќе изврши маскар и го осудуваш на смртна казна..го екзекутираш, овој кој ја извршил казната сторил дело еднакво на убиство...без разлика да ли го оправдуваш или не..Ќе го егзекутираш ли и него или ќе оставиш еден убиец повеќе во живот...
И каде тука сопира низата ако ја продолжиш...
Поентата е дека едно убиство повлекува и други...Доживотната казна е сурова ама правдата е секогаш задоволена немаш причина за продолжување на низата, а од друга страна семејството на жртвата знае дека убиецот до крајот на животот ќе разговара само со бубашваби и ќе живее во кутија..
Pa znaes li ti kako se izvrsuvaat smrtni kazni sega??Ајде објасни ми го ова...некој ќе изврши маскар и го осудуваш на смртна казна..го екзекутираш, овој кој ја извршил казната сторил дело еднакво на убиство...без разлика да ли го оправдуваш или не..Ќе го егзекутираш ли и него или ќе оставиш еден убиец повеќе во живот...
И каде тука сопира низата ако ја продолжиш...
Поентата е дека едно убиство повлекува и други...Доживотната казна е сурова ама правдата е секогаш задоволена немаш причина за продолжување на низата, а од друга страна семејството на жртвата знае дека убиецот до крајот на животот ќе разговара само со бубашваби и ќе живее во кутија..