Смртна Казна - За или Против?

Смртна казна - За или Против ?!

• За

Гласови: 25 52,1%
  • Против

Гласови: 16 33,3%
  • Воздржан

Гласови: 7 14,6%

• Вкупно гласачи
    48

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Па истото и за смртна казна кој ќе има храброст да пресуди смртна казна на оние што се вистински злосторници.Јас мислам дека не би функционирало.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Па тоа е работата со судството кај нас имаат највисоки плати а си играат кур ташак.Земаат мито ко луди...и не функционира нишо после е као сакаме да функционира..
Абе нека има смртна казна и да видам после на еден двајца коа ке му стегнат дали ке се плашат другите.А вака знаат со врски со мито 5-6 години и чао.

И ја би крадел неколку милиончиња в џеб после некоја година затвор и обезбеден за цел живот.

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Гледам повеќето се изјасниле со "да" кoга е во прашање смртната казна...па ме занима дали некој од вас има храброст да изврши таков чин или продавате овде муда за бубрези...
Оти кога врз некој кој убил, извршиш чин на убиство не ли стануваме и ние како него..не треба да бидеш животно ако некој друг настапува така...плус од каде на нас правото да одземаме нечиј живот кога веќе не го даваме животот...
Затоа постои доживотен затвор..дај му 200 години па да видам како ќе преживее...
Се согласувам со тебе и се мислев да се изјаснам со "против", но сепак решив да се воздржам што значи дека гласав за "воздржан".

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Mnogu me raduva sto mnozinstvo glasale za smrtna kazna veruvajte. Samo spored mene treba da se primenuva vrz baza na cvrsti dokazi i vo slu4ai na povekestruki ubistva. Ne moze be nekoj da ubie 6-7 dusi i posle izvini se kaam ne bev pri 4ista svest. po po po toa e NEPRIFATLIVO ZA MENE

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
A бе за македонскиот народ да се вразуми треба само смртна казна, инаку стално ќе ги прави истите и истите грешки и никогаш нема да му дојде умот!

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Јас сум ЗА!
Ако некој одземал некој живот, треба и на него да му се одземе, не да оди во затвор.

OFcp&&&

МИСЛИТЕЛ
Член од
18 ноември 2007
Мислења
239
Поени од реакции
0
Имате ли појма колку луѓе низ светот се неправилно осудени, или осудени по грешка на смртна казна?!?

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Јас сум ЗА!
Ако некој одземал некој живот, треба и на него да му се одземе, не да оди во затвор.
не се согласувам со тебе, ако некој го направи тоа треба цел живот да се кае, и да плате за тоа ама не да го убијат, нека леже во затвор...

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
a sto ako nekoj manjak ubil 10 dusi i mu dadat dozivotna kazna a PAZI OVOJ NE SE KAE ZA NISTO!! ima poremetuvanje no ne takvo za da go osudat da lezi vo ludnica. I kako moze da bide Smrtta poubava od zivotot pa ovie DA GO OSUDAT na zivot namesto na smrt

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
не се согласувам со тебе, ако некој го направи тоа треба цел живот да се кае, и да плате за тоа ама не да го убијат, нека леже во затвор...
ОК, секој има право на свое мислење.

Ама ја мислам дека таквите што одзеле живот, мора одма да се убијат!
Не заслужуваат да го трошат кислородот, нема што да се каат.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Имате ли појма колку луѓе низ светот се неправилно осудени, или осудени по грешка на смртна казна?!?
А колку има што требало да бидат осудени а не се. После тоа излегуваат од затвор поради добро однесување и повторно ќе направат некој масакр и после тоа ќе му текне на властите и ќе речат-е сега ќе го осудиме!

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
А колку има што требало да бидат осудени а не се. После тоа излегуваат од затвор поради добро однесување и повторно ќе направат некој масакр и после тоа ќе му текне на властите и ќе речат-е сега ќе го осудиме!
Ајде објасни ми го ова...некој ќе изврши маскар и го осудуваш на смртна казна..го екзекутираш, овој кој ја извршил казната сторил дело еднакво на убиство...без разлика да ли го оправдуваш или не..Ќе го егзекутираш ли и него или ќе оставиш еден убиец повеќе во живот...
И каде тука сопира низата ако ја продолжиш...
Поентата е дека едно убиство повлекува и други...Доживотната казна е сурова ама правдата е секогаш задоволена немаш причина за продолжување на низата, а од друга страна семејството на жртвата знае дека убиецот до крајот на животот ќе разговара само со бубашваби и ќе живее во кутија..

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Ајде објасни ми го ова...некој ќе изврши маскар и го осудуваш на смртна казна..го екзекутираш, овој кој ја извршил казната сторил дело еднакво на убиство...без разлика да ли го оправдуваш или не..Ќе го егзекутираш ли и него или ќе оставиш еден убиец повеќе во живот...
Поентата е дека едно убиство повлекува и други...Доживотната казна е сурова ама правдата е секогаш задоволена немаш причина за продолжување на низата, а од друга страна семејството на жртвата знае дека убиецот до крајот на животот ќе разговара само со бубашваби и ќе живее во кутија..
Доколку скапува во затвор цел живот ОК е но јас погоре напишав дека тие што ги пуштаат за примерно однесување има голема шанса повторно да направат некој злостор!

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Pa znaes li ti kako se izvrsuvaat smrtni kazni sega??
Dzelad doaga i mu ja otsekuva kaznata? ili na elektri4en stol pa mu pustaat struja, nema veze pa i taa rabota koja ja ima toj ja ima prifateno i nemu ne mu se sudi za ubistvo toj ja vrsi samo rabotata za koja dobiva pari

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Зборуваме за идеални услови..неправди секогаш ќе има..

Kajgana Shop

На врв Bottom