Ех, как добре те разбирам :wink:.
Сега на мен ми се гади от американци и англичани... Липсва ми онова, което беше - да идват на гости руснаци, чехи, немци (верно от ГДР беха), но некак бехме заедно. Ништо че ги имаше приказките за "Големиа брат - СССР", аз поне не сум почувствал, да се држат на по-голема работа. Но както казваш, сега требва да гледаме напред.
Бај Недев, ти текнува ли еднаш кога муабетевме за тие времиња на МСН?
Иако СФРЈ беше за нијанса побогата од вас и целиот Источен блок, сиромаштијата беше таа која не правеше блиски, а англичани и американци не гледаат како да во 1991 прв пат сме виделе фрижидер, т.е. со потсмев и огромно потценување.
Но, мораме да гледаме напред и да го искористиме времето во кое живееме на најубав можен начин.
abe iam 22 godini. poima neam kako bilo togas. samo od zboruvanje znam. vikaat bilo bolje. a i da bilo koj k.. bilo(minato svrseno) djabe kuakme i placeme. preku glava mi e od komunjari i zaostanati "levi titovi sili" koi nametnuvaat nekoi veruvanja. ostavete ne da si gledame napred, sto bilo pominalo. ke ostanat samo nekoi bledi sliki od toa vreme i nekade zabutan crven pasosh. tolku
Дека било поарно...и не беше баш. Имаше можеби повеќе пари, ама стариве мои уште во 5 часот чекаа ред за леб и млеко, па имаше криза за бензин, се возеше пар-непар итн.
Националното обезличување и перењето мозок како и тоталитаризмот нема да ги дискутирам сега, многупати сум ги спомнал и опширно сум ги образлагал.
И, по незнам кој пат: ГРЦИТЕ ЛУЃЕ ГИ НАПРАВИВМЕ!