Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Докторе ај жити Мусолини прочитај меѓу редови и кажи ми кој го убил Кенеди.:pos2:

Кој може да го убие, ако не ЦИА! Тој ги заебал заради нешто со Куба, кога не ја подржал акцијата кај заливот на свињите, и овие му се “оддолжиле“.......Задоволен?

Жал ми е за офф топикот!

Macedonia2007

RED DEVIL
Член од
20 декември 2007
Мислења
1.273
Поени од реакции
3
ми недостига

и

за кои две работи течко се бориме но не се предаваме
жилави сме и нека знаат грчиштата, бугарите, србите, Албанците и цела Европ и цел Свет дека засекогаш ќе се бориме ја целосно остварување на ВИСТИНАТА И ПРАВДИНАТА НА ОВОЈ НАПАТЕН МАКЕДОНСКИ НАРОД

Член од
17 март 2007
Мислења
702
Поени од реакции
26
Иако сум израсната и воспитувана во духот на заедништвото, братството и единството, во кое искрено верував, после оваа временска инстанца и после сите крвопролевања и пљачкосувања - не би можела да кажам дека ми недостасува.
Треба напред да се гледа. Не плукам позади себе, имало ред позитивни работи, меѓутоа да било одржливо ваљда ќе опстанело.
Ех, как добре те разбирам :wink:.
Сега на мен ми се гади от американци и англичани... Липсва ми онова, което беше - да идват на гости руснаци, чехи, немци (верно от ГДР беха), но некак бехме заедно. Ништо че ги имаше приказките за "Големиа брат - СССР", аз поне не сум почувствал, да се држат на по-голема работа. Но както казваш, сега требва да гледаме напред.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
abe iam 22 godini. poima neam kako bilo togas. samo od zboruvanje znam. vikaat bilo bolje. a i da bilo koj k.. bilo(minato svrseno) djabe kuakme i placeme. preku glava mi e od komunjari i zaostanati "levi titovi sili" koi nametnuvaat nekoi veruvanja. ostavete ne da si gledame napred, sto bilo pominalo. ke ostanat samo nekoi bledi sliki od toa vreme i nekade zabutan crven pasosh. tolku

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ех, как добре те разбирам :wink:.
Сега на мен ми се гади от американци и англичани... Липсва ми онова, което беше - да идват на гости руснаци, чехи, немци (верно от ГДР беха), но некак бехме заедно. Ништо че ги имаше приказките за "Големиа брат - СССР", аз поне не сум почувствал, да се држат на по-голема работа. Но както казваш, сега требва да гледаме напред.
Бај Недев, ти текнува ли еднаш кога муабетевме за тие времиња на МСН?
Иако СФРЈ беше за нијанса побогата од вас и целиот Источен блок, сиромаштијата беше таа која не правеше блиски, а англичани и американци не гледаат како да во 1991 прв пат сме виделе фрижидер, т.е. со потсмев и огромно потценување.
Но, мораме да гледаме напред и да го искористиме времето во кое живееме на најубав можен начин.
abe iam 22 godini. poima neam kako bilo togas. samo od zboruvanje znam. vikaat bilo bolje. a i da bilo koj k.. bilo(minato svrseno) djabe kuakme i placeme. preku glava mi e od komunjari i zaostanati "levi titovi sili" koi nametnuvaat nekoi veruvanja. ostavete ne da si gledame napred, sto bilo pominalo. ke ostanat samo nekoi bledi sliki od toa vreme i nekade zabutan crven pasosh. tolku
Дека било поарно...и не беше баш. Имаше можеби повеќе пари, ама стариве мои уште во 5 часот чекаа ред за леб и млеко, па имаше криза за бензин, се возеше пар-непар итн.
Националното обезличување и перењето мозок како и тоталитаризмот нема да ги дискутирам сега, многупати сум ги спомнал и опширно сум ги образлагал.
И, по незнам кој пат: ГРЦИТЕ ЛУЃЕ ГИ НАПРАВИВМЕ!

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Веќе реков, не сум живеел во Југославија.
Но, би било добро сега да има една Југославија, но со Бугарија во неа! На неславјаните ќе им бидат обезбедени сите права. Па, така би го имале цел Балкански Полуостров. Па и да се одржуват одлични врски со Русија, а да ги баталеме западњаците...Пан-славјанство...е таква Југославија би сакал...
Ај се занесов јас малку во мечтите...
Инаку, добар дел од народов би мењал Македонија за Југославија...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Но, би било добро сега да има една Југославија, но со Бугарија во неа! На неславјаните ќе им бидат обезбедени сите права. Па, така би го имале цел Балкански Полуостров. Па и да се одржуват одлични врски со Русија, а да ги баталеме западњаците...Пан-славјанство...е таква Југославија би сакал...
Со две раце сум за това,па веке е малце касно за жал!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ниту Југославија, ниту унии со Русија!
Било поминало, сега може само да се свртиме кон добри односи и соработка, но назад не може веќе!

Независна и суверена Република Македонија и ништо друго!

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
kako moze da ni nedostiga . ama narodot ubavo si rekol koj e lakom dva kura jade taka i srbite na celo so milosevic

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Не знам зошто би му недостигала некому Југославија ако зборуваме објективно.
Македонија од Југославија доби многу помалку одколку што даде во таа држава. За 50 години заеднички живот добивме на пример 50 км автопат па сега ти види дали мешто такво треба да ни недостига.
Од друга страна таа држава на своето умирање и задржа на Македонија 1.2 милијарди германски марки (зароб. девизи). Таа држава на Македонија и остави 5.4 % од сите свои долгови и сл.
Е сеа тука одма ќе улета приказната за тој фамозен југословенски пасош и патувањето секаде. Тогаш се патувало секаде не заради името на пасошот, него заради политиката и специфичната положба на СФРЈ и зошто тогаш немаше педерски шенген зони инаку што ке ја видеа југословените Европа. Приказната за убавиот живот и наше море е само приказна. Тој што тогаш можел да си го дозволи Дубровник може и сега, освен нели комуњарските летувалишта каде во организација на ССРНМ одеа на одмор сите колку да видат што чудо е тоа наше море.
Мој конечен одговор
НЕ.

Kajgana Shop

На врв Bottom