Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Не
Не
Не
Не
Не
Не
Не
ми се гади од тој поим СФРЈ, и покрај тоа што не сум живеел во тој период сепак како што ми се фалат стариве :(

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Оваа тема е тотална депласирана, земајќи ја предвид просечната старост на форумџиите. Најголемиот дел се родени после 1990-та.
Иако сум израсната и воспитувана во духот на заедништвото, братството и единството, во кое искрено верував, после оваа временска инстанца и после сите крвопролевања и пљачкосувања - не би можела да кажам дека ми недостасува.
Треба напред да се гледа. Не плукам позади себе, имало ред позитивни работи, меѓутоа да било одржливо ваљда ќе опстанело.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Aceva: jasno deka temava e krajno deplasirana, no ako ne ti beshe jasno, bugarchinjava pravat sken na raspolozhenieto... ;-)

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
kec po istorija......ocigledno ne si naucil koga , kade i koj bil zad ideata na jugoslovenstvoto :)

Да бе, чекав на човек како тебе да ме просветли!

Југославија е формирана 1918 од американци, французи и англичани прво како кралство, па после втора светска војна, доаѓа на власт “комунистот“ Тито (инаку англиски шпион) и така....

Кога умира овој, на американциве не им треба веќе (а и од пуст страв земја со така важна геогрфска положба да не отиде кај русите), му наредуваат на Милошевич да ја распадне....

Крај на приказната за вештачката творба....

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Докторе многу работи си "укапирал" за твои 18 год.:pos2:

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Докторе многу работи си "укапирал" за твои 18 год.:pos2:

И по што ти си “укапирал“ повеќе? По годините? Луѓе имаат по 80 години, па не знаат да читаат! Ти знаеш да читаш (меѓу редови)?

Член од
17 март 2007
Мислења
702
Поени од реакции
26
Како бе немавте бомбардирање, а таа залутаната НАТО ракета во 1999г во Софија?:vozbud:
Хехехехехе, верно че падна ракета в Банкjа ;-)
Дори и виц излезе тогава - как американците стрельали по Пирот, ама ракетата се об`ркала нешто и тр`гнала к`м улица "Пиротска" в Софиjа, за да потроши на српската скара на маjстор Миро -

предполагам не знаете коj е "Маjстор Миро" - Мирослав Стефанович се казва човека и вече има верига заведениjа - "При маjстор Миро"

радвам се, че стана хубава темата.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.800
Поени од реакции
5.571
Оваа тема е тотална депласирана, земајќи ја предвид просечната старост на форумџиите. Најголемиот дел се родени после 1990-та.
Иако сум израсната и воспитувана во духот на заедништвото, братството и единството, во кое искрено верував, после оваа временска инстанца и после сите крвопролевања и пљачкосувања - не би можела да кажам дека ми недостасува.
Треба напред да се гледа. Не плукам позади себе, имало ред позитивни работи, меѓутоа да било одржливо ваљда ќе опстанело.
комплитли агри вит ју

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Југославија, ја памтам мнгоу убаво, ја прошетав цела, напреку надолж, другари, пријатели и роднини насекаде во неа
бев 22 год. кога 1990 почнаа првите кувања,
1991 кога почна војната .....
Ако сакате реферат, ќе ви го напишам со задоволство, ќе се потрудам колку што може и објективно ќе го го составам, ќе се базира на историски факти, на мои сеќавања, доживувања...
Жалосно е децата кога немаат појма за што зборуваат.
Има една муслиманско фундаменталистичка поговорка, жената ќе ти биде попослушна и посреќна ако помалку види и знае. Ако се согласувате со неа, нема потреба да пишувам понатака.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
И по што ти си “укапирал“ повеќе? По годините? Луѓе имаат по 80 години, па не знаат да читаат! Ти знаеш да читаш (меѓу редови)?
Докторе ај жити Мусолини прочитај меѓу редови и кажи ми кој го убил Кенеди.:pos2:

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Југославија, ја памтам мнгоу убаво, ја прошетав цела, напреку надолж, другари, пријатели и роднини насекаде во неа
бев 22 год. кога 1990 почнаа првите кувања,
1991 кога почна војната .....
Ако сакате реферат, ќе ви го напишам со задоволство, ќе се потрудам колку што може и објективно ќе го го составам, ќе се базира на историски факти, на мои сеќавања, доживувања...
Жалосно е децата кога немаат појма за што зборуваат.
Има една муслиманско фундаменталистичка поговорка, жената ќе ти биде попослушна и посреќна ако помалку види и знае. Ако се согласувате со неа, нема потреба да пишувам понатака.
Напиши. :smir:

WondeR`

Дипломат
Член од
2 февруари 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
Сите ја вреѓаат Југославија,но всушност во неа луѓето можеа да живеат супер.Се две добри плати градеа куќи,а бидејќи сите работеа немаше невработени луѓе,граѓаните имаа среден живот.По завршувањето на средното образование,тебе ти стига писмо за работа,а не ти да бараш работа.Владата сама ти нуди работа,а не ти да се отепаш сега ништо нема да се превземе.Луѓето се дават сега со кредити во банките,но тогаш тоа го немаше.Во неколку претходни постови видов за здравството дека го вреѓате.Што сега за една мала операција или обичен преглед ти требаат пари,а тогаш кој сака ќе иде на лечење и нема да му бараат цело богатсво за еден лек.
Југославија додека беше Тито жив беше сила,ни Германија ни Русија,ни Италија не можеа да и се споредат.Имаше добра организација во се,имаше почит кон владата,сите имаа добар живот.Супер одбрана и сите членки на Југословенската федерација беа признати и беа рамноправни.По смрта на Тито,САД удри во најголемата слабост на Југославија,а тоа беше Босна и Херцеговина,која имаше мешано население.И тогаш Косово сакаше независност,и тогаш албанците во Македонија и во Србија сакаа да создадат своја држава но не смееја да пуштат глас.Еве сега и Србија изгуби дел,а ке изгуби и Македонија ако вака се продолжи.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
:pos2: Mi nedostiga kolku lanskiot sneg. Se soglasuvam so aceva potpolno:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom