Да бидам мудар/а или среќен/а?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
~*~

E kako toa??? Sto e toa sto ne sfakjame?

Одлучувате да бидете мудри тогаш кога треба да бидете среќни и обратно, ретки се тие мажи што знаат да го погодат тајмингот.
Едноставно не ви оди во тоа поле, Влатколик, кажа нешто што најчесто им се случува на мажите кои сакаат да бидат мудри наместо среќни, се ставаат во кожата на девојката со нивната машка перспектива и носат погрешни одлуки.
Аххх мажи ... никогаш нема да научите!:devojce:

Една од работите која вие мажите никогаш нема да ја сватите.:retard:
сФаќаме,сФаќаме не се секирај ти...:bljak:
Одлучувате да бидете мудри тогаш кога треба да бидете среќни и обратно, ретки се тие мажи што знаат да го погодат тајмингот.
Едноставно не ви оди во тоа поле, Влатколик, кажа нешто што најчесто им се случува на мажите кои сакаат да бидат мудри наместо среќни, се ставаат во кожата на девојката со нивната машка перспектива и носат погрешни одлуки.
Аххх мажи ... никогаш нема да научите!:devojce:
Затоа ни оди на други полиња :wink:
Те разбираме ние тебе целосно не се секирај,затоа постои опција во животот да избереш дали ти е поубаво да бидеш со машко или женско...не мавај генерализации :wink:

Не се обидувам да бидам мудра,зошто љубовта секогаш владее врз мене...гледам да не се погазам и се што правам да правам за мое добро!Ако го слушаш разумот можеби ќе биде подобро но тоа што ќе го мисли срцето повеќе ќе боли и повеќе ќе значи...се е до личноста и карактерот!Не дозволувам да се погазам ама уживам во љубовта и и давам предност...ако знам дека можам да бидам среќна и ако тој е вреден за тоа,зошто да бидам мудра?!

Оfftopic: Satori, шо те нема на мсн?

Колку си помудар, толку повеќе сваќаш дека ситуацијата во која си плеснат е шега. Earth is bunch a sitcom series. South Park accepted it. So should you.

така да, среќен. ^__^

Ако си мудар,ќе бидеш среќен. :)

najbitno e da si zdrav i ziv i sreka da te prati ne se reklo za dzabe rodime majko so ksmet i frlime na buniste

Јас само ќе цитирам нешто ако може :)

„Само со срцето добро се гледа. најважното е невидливо за очите. Очите се слепи. Треба да се бара со срцето“
А.де сент Егзипери

Sekoj za sebe misli deka e najpameten i vo momentot koga gi donesuva odlukite misli deka tie se pravilni, neli? nekogas treba da se zaprasame dali da postaime pametno vo nekoja situacija i ako toa ne ne pravi srekni, no toa moze da usreki drugi luge, ili da odberime sreka a so toa kako sporeden efekt da napravime nekoi luge nesrekni.....e sega znaci toa zavisi od situacija do situcaija.....mislam deka ako kazes sreka, ili ako kazes mudrost e kako da odbiras crno ili belo vo situaciii koi se totalno razlicni....ako go vrakam filmot nazad gledam deka nekogas sum ja odbrala mudrosta na smetka na srekata, a nekogas sum ja odbrala srekata iako toa ne bilo mudro! znaci zavisi pred se od situacija do situacija, neli?

Паа,пробав да бидам мудар,еднаш пред некоја година,ама премногу замарање е...а и имам стереотип дека мудри луге се само старците со бастун,а не сакам да бидам таков де...:kesa:
Па затоа,оттогаш обично сум само срекен:):)...со одредени шит периоди во кои being wise is not a very helpfull option...

Паа,пробав да бидам мудар,еднаш пред некоја година,ама премногу замарање е...а и имам стереотип дека мудри луге се само старците со бастун,а не сакам да бидам таков де...:kesa:
Па затоа,оттогаш обично сум само срекен:):)...со одредени шит периоди во кои being wise is not a very helpfull option...

Пеер оти одрекуваш дека си мудар коа е тоа факт и не може да го оспори никој...:smir:
Ти си и среќен тоа да,ама кажа веќе со одредени шит периоди....и пеер настојувај да ги нема во иднина...тогаш стварно ќе бидеш среќен во целост,и ќе нема простор во сето тоа за шит периоди...оти веќе стварно многу пати си ги имал и знаеш како е...

мислам дека преку мудроста најдобро ќе ја достигнеме среќата..:pipi:

Докажано:
Со вистинската личност, мудроста иде преку среќата, инаку, можеш да бидеш само едното од горе наведените.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom