Со други зборови, ДПА излегува од власта . Не треба да дигате паника, ништо страшно. Се крева цената само на народњаците и тоа е се. Владата може да функционира и како малцинска со помалку од 61, ништо страшно. Ионака за важните работи се прашуваат и бандитите.
Во секои случај е интересно, сведоци сме на важни моменти за Македонија и ќе можеме да ги видиме најмалите грешки на една од странати која ќе ја проголта пеколот.
А не заборавајте дека и хашките предмети се вратија, од кои се кршат многу копја.
едит: Имаме официјална изјава од релевантни фактори дека сите услови за прием во НАТО се исполнети, што значи избори може да има и веднаш. Светска пракса е во земја во која има политичка криза предвремени избори се оправдани, тоа мора да го подржат и ЕУ и НАТО.
Ova ne mi e bas jasno. Dali navistiina ima grupna ostavka na ministrite od DPA koja mu ja dale na Tachi ili funkcionerite vo partijata se otkazuvaat od svoite pozicii, a pratenicite na celo so Taci ostanuvaat da gazduvaat vo parlamentot postavuvajki svoi poslusnici? Ako e taka, ondaK Taci ke si postavi na pozicii ministri i zam.ministri drugi lica, poposlusni.
No, mi mirisa na pozicioniranje za pojak rejting i otstapki od Grujo za 4 slucai od Hag, za problematiziranje na NATO, za jaziicite i penziite.
P.S. Koja cena na narodnjacite. Bez Orovcanec, Vesna i Valentina, koja cena, za malku pojaka od PDP so eden pratenik. Vaka se pojacuva pozicijata na Tito, a se oslabuva vladata.
Neli imaa 11 pratenika, bez niv kolku ima vladata?? Doduse, 3 bivsi narodnjaci, 3 segasni, dva nezavisni, eden PDP, pravat 9 pratenika, znaci, Grujo bi imal kolku, ramno 61????
Uzas, nepotrebno.
Zatoa mirisa na partisko pozicioniranje za predvremeni izbori i baranje otstapki za odrednei raboti koi gi napomenav.