EU ги укинува визите за Србија

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Poleka lugje. Da ne pomisli nekoj, deka ushte utre narodov ke i otkaze ljubov na EU...:tv:
Кај откажуваме ние љубов на ЕУ. Позаљубен народ од нашиот во ЕУ нема. 99% сме за влегување во унијата. На референдумот за локална самоуправа 200.000 не можевме да се собереме, али за ова единствени сме. Као Месијата лично да живее у Брисел, па кога ќе не прими у куќа рај ќе видиме.
Стварно не ми е јасен некритичкиот став кон ова "друштвенце". Едни Хрвати се двоумат (пошо се свесни дека ЕУ не значи мед и млеко), а ние грлом у јагоде.

Мада еве, ни ја подзатнаа устата привремено. Еврокомесарот Фратини рече дека у фебруари доаѓа на преговори за либерализација на визниот режим, а Фуре додаде дека веројатно резултатите од тие преговори ќе бидат позитивни за нас. И тогаш ќе можеме да си ги прошетаме ноџињата низ прекрасните земји на Европа за која карпестата вукојебина Грција е добро друштво, ама ние не сме. И сите ќе живееме среќно и весело:music5:

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Кај откажуваме ние љубов на ЕУ. Позаљубен народ од нашиот во ЕУ нема. 99% сме за влегување во унијата. На референдумот за локална самоуправа 200.000 не можевме да се собереме, али за ова единствени сме. Као Месијата лично да живее у Брисел, па кога ќе не прими у куќа рај ќе видиме.
Стварно не ми е јасен некритичкиот став кон ова "друштвенце". Едни Хрвати се двоумат (пошо се свесни дека ЕУ не значи мед и млеко), а ние грлом у јагоде.

Мада еве, ни ја подзатнаа устата привремено. Еврокомесарот Фратини рече дека у фебруари доаѓа на преговори за либерализација на визниот режим, а Фуре додаде дека веројатно резултатите од тие преговори ќе бидат позитивни за нас. И тогаш ќе можеме да си ги прошетаме ноџињата низ прекрасните земји на Европа за која карпестата вукојебина Грција е добро друштво, ама ние не сме. И сите ќе живееме среќно и весело:music5:
Па ако влеземе у ЕУ, може ќе престанат да земаат бугарски пасоши - освен ако не се чувствуваат Бугари нели.

А точно, Грција е 90% карпи али има море, не едно. :(

N

n/a

Гостин
. Еврокомесарот Фратини рече дека у фебруари доаѓа на преговори за либерализација на визниот режим, а Фуре додаде дека веројатно резултатите од тие преговори ќе бидат позитивни за нас.
Tokmu zatoa...
NEMA POPRAVILNO VREME ZA VISTINSKI PROTEST.
EDNO 10.000 LUGJE.
DIGNETE GI SITE STO GI ZNAETE!

PROTESTOT MORA DA BIDE MASOVEN I EDINSTVEN.
(I za ime na Boga...bez politicki pozadini i tuzibabi (mislev potparoli) barem za vakvi opstonarodni raboti)

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137

Друже модератор, очекував повеќе искуство од тебе, имаш информации на предпоследната страна за што и како кажал Фратини и Фуере.

АБЦ постираше извадок од Време, во кој ја имаше изјавата на Фратини за Дојче веле, во која тој на прашање кога Македонија ке патува во ЕУ
без визи, одговара дека не може да прецизира.
За да пред некој ден изрази уверување дека граѓаните на Србија ќе може да патуваат без визи од почетокот на идната година.
Поопширни информации имаш на страна 9,10.
А и Фуере во изјавите заедно со амбасадорите направија каламутница од поимови овие денови за укинувањето на визниот режим за Македонија, за сто и К-15 снимиа скеч. Олеснување, ослободување, либерализација ...................
Така безвизен режем за К-15 значи дека нема да можеш да излезеш од Македонија без визи.

Идејата за протест е одлична и ја подржувам, се надевам дека ќе има луѓе што навистина ќе искажат протест.
И 5-мина да бидат е сосема доволно, ако направат вистински пароли кои ќе може да се видат на повеќе медиуми.

Имам идеја да се собираат симболично пари за визни такси кои ќе му бидат дадени на фуере за полнење на касата на ЕУ,пароли колку пари се испумпани од Македонија по основ визи(по 14 мил евра годишно).
Човек со македонско знаме обвиткан во бодликава жица, усни залепени со салотејп со знаме на ЕУ, итд.
Ако има некој намера да се орагназира сериозно, на пример и кога ќе дојде Фратини во Македонија за 2 недели, ако не најави претходно можен датум за ослободување како за Србија, да направиме поголем протест , да стапиме со организацијата НОВИЗА, студентите учениците..... тогаш јас сум спремен да помогнам и финансиски и материјално да се направи овој протест осмислено. Отворен сум за соработка на ПМ............

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Друже модератор, очекував повеќе искуство од тебе, имаш информации на предпоследната страна за што и како кажал Фратини и Фуере.
Еве извадок од изјавата на Фратини за Дојче Веле, од каде што го искористив податокот за февруари.

"-Многу скоро планирам да отворам нова рунда дијалог за либерализација на визниот режим со Република Македонија. Ако се исполнат сите услови, на што силно се надевам, ќе го објавам отворањето на дијалогот за ослободување од визи. Сметам дека тоа би било можно уште во февруари, кога ќе ја посетам Македонија"

А за Фуере:
"- По средбата на која Владата пред евроамбасадорите реферираше за направениот напредок, амбасадорот на Унијата најави дека добри вести треба да очекуваме од комесарот за правда, Франко Фратини."

Патем, не знам како ти го оцени квантитетот на моето искуство.
И да, извадоциве се од весникот Време, број 1.280, страна 2. Јбг, ипак више верувам на Време него на АБЦ.:helou:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Еве извадок од изјавата на Фратини за Дојче Веле, од каде што го искористив податокот за февруари.

"-Многу скоро планирам да отворам нова рунда дијалог за либерализација на визниот режим со Република Македонија. Ако се исполнат сите услови, на што силно се надевам, ќе го објавам отворањето на дијалогот за ослободување од визи. Сметам дека тоа би било можно уште во февруари, кога ќе ја посетам Македонија"

А за Фуере:
"- По средбата на која Владата пред евроамбасадорите реферираше за направениот напредок, амбасадорот на Унијата најави дека добри вести треба да очекуваме од комесарот за правда, Франко Фратини."

И да, извадоциве се од весникот Време, број 1.280, страна 2. Јбг, ипак више верувам на Време него на АБЦ.:helou:
Ada те молам немој така ти за АВС, АВС сигурно и по укинувањето ан визниот режим ќе се буни за тоа што само на три месеци без виза ќе мое во ЕУ да се престојува.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Ебате султанот турски што не остави сираци на Балканот бре,да не дупи кој како ќе стигне!!!!!!!!!!!:pos2:
Ми текна оваа од „Хихирику“ ако се сеќава уште некој на нив,,,,:helou:

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
quote=Zevsus;1127512]Tokmu zatoa...
NEMA POPRAVILNO VREME ZA VISTINSKI PROTEST.
EDNO 10.000 LUGJE.
DIGNETE GI SITE STO GI ZNAETE!

PROTESTOT MORA DA BIDE MASOVEN I EDINSTVEN.
(I za ime na Boga...bez politicki pozadini i tuzibabi (mislev potparoli) barem za vakvi opstonarodni raboti)[/quote]А, американската амбасада ке ја палиме ли? Или, само Грујо ке го рушиме.:vozbud:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Od studentski protesti se stanuva glup, osven ako ne si Filip Petrovski i Antopnio Milososki t.e da karis nesto.

Drugite samo go papaat dzabe i na ladno im se trese.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

А за Фуере:

Па понекогаш треба малку и со своја глава да размислиме што некој "Европеец" ни кажува нам на "Марсовциве",aко се исполнеле сите услови значи дека ние не сме исполниле сеуште некој услови кој Србија не ни помислува да ги исполни ама визите ќе им бидат укинати.Па и дете мало гледа дека не дупат на здрав мозок,кога секојдневно измислуваат нови услови.Најинтересно ќе биде кога ќе речат Македонците мочаат малку накриво па треба да го поправат мочањето доколку сакаат без визи во ЕУ(како најнов услов).И сето тоа треба да го сфатиме како добри вести од Фратини кој отворено и јасно кажа дека за укинување на визите треба да се преговара со Македонија што за Србија не е ни потребно.Порано требаше биометриски пасош кој го извадивме први во Европа,сега излезе дека и не бил толку битен,значи Оли Рен штом нешто ќе најави практично очекувај дека најавил уште една пречка која ја смислил по пат во авионот додека патувал за Македонија.Овој проблем не е вчерашен па да мора да се најавува секогаш кога некој Европеец ќе допатува.Оли Рен штом разговара за Македонија одговара во гатанки кој врска немаат со нас ниту со прашањето кое му се поставува:

-Господине Рен кога ќе бидат укинати визите за Македонските ГЕТОИЗИРАНИ граѓани?
Оли Рен:
-За неколку месеци покрај Венера ќе помине некаков метеорит кој можеби ќе биде видлив со најјакиот телескоп и од вашата земја.(би бил одговорот)

Ada те молам немој така ти за АВС, АВС сигурно и по укинувањето ан визниот режим ќе се буни за тоа што само на три месеци без виза ќе мое во ЕУ да се престојува.
Зошто за три месеци,па нека бидат за година дена или колку сакаме,која е причината да бидат за три месеци(Египет ги отвори границите за Палестинците за три дена па некако гледам дека тешко може да ги затвори).

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Od studentski protesti se stanuva glup, osven ako ne si Filip Petrovski i Antopnio Milososki t.e da karis nesto.

Drugite samo go papaat dzabe i na ladno im se trese.
Pesot-Antonio go znam mnogu ubavo ...prekar mu e toa .. prosecen niskoprofilen pion a za Filip Petrovski nemam zborovi najlazniot patriot vo makedonija vo 20 vek

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Pesot-Antonio go znam mnogu ubavo ...prekar mu e toa .. prosecen niskoprofilen pion a za Filip Petrovski nemam zborovi najlazniot patriot vo makedonija vo 20 vek
Немој така,ќе се налутат некои пробугарски струи во таборот на ДПМНЕ и ќе си помислат дека си од СДСМ.Од друга страна ако реално резонираме можеме да констатираме дека судбина било во Македонија да ставаме само полтрони за министри во МНР.Илинка беше катастрофа,ја бидуваше само за на Етно-Фест,а Антонио се обиде да ја копира барем во посетите на руралните Македонски подрчја,чунки таму се решава дали ќе ни ги укинат визите или не.Абе треба некој закон со кој ќе се казнува строго секој министер што залудно ќе потроши од прескапото време за Македонска интеграција во ЕУ каде што припаѓаме според сите правила и норми,ама не сме интегрирани,токму како што вели Фратини :
-Тоа зависи од Македонската влада.

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Ме заболе онааа работа за тоа шо србите ке немат визи.....

Kajgana Shop

На врв Bottom