Премногу важност и даваш на Брејкинг Бед, можеби за тебе е WOW ама серијата е просечна. Од 3та сезона единствено ми се допаднаа последните 2 епизоди (особено претпоследната епизода кога Волтер ги среди со колата дилерите), но серијата е бавна, нема - поради недостаток на музички линии од време на време и воедно ја имаше најдосадната епизода на сите времиња од било која серија, онаа со мувата. FFК цела епизода беше околу една мува - жити досадната оригиналност. Californication е ОК за гледање, ама не е којзнае што, не е реткост ликот на Духовни.
The Good Wife претпоставувам не си ја гледал, но серијата е една од најдобрите ако не и најдобра legal drama што сум ја гледал.
Просечна? гледај го концептот и идејата, каде во друга серија си го видел тоа? професор по хемија дилер на дрога?
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
серијата е спора но тензијата е перфектно опфатена и се гради во совршен баланс во зависнот од текот на серијата. Глумата е одлична, сценариото исто така. Негативците се одлично вметнати, Тито? типот со цвикерите за којшто дилаат Џеси и Волт? изнеднадувањата се на секое ќоше. Серијата успеава да се приврзе со гледачот многу лесно и добро, сочуствуваш со ликовите ова е за мене најбитниот фактор во една серија, и истото е многу редок случај. Ако ми е сеедно кога го гледам главниот лик како проаѓа низ одредени периоди во серијата џабе ја гледам, како на пример Nip Tuck, дознаваш дека еден од главните ликови има нарушено здравје и сеедно ти е? значи профилите на актерите во серијата се идеално финализирани, Волт е гениј Џеси е младич од кој просто зрачи позитивна енергија и coolness factor од највисок ранг.
Брејкинг Бенд е епитома и пример за крими серија заедно со The Wire & Sopranos, све друго ( од тој жарн) може да и плукне под прозор исто како што на Six Feet Under другите драми неможат да и се приближат, уникатноста и конекцијата со гледач/ликови пред све!
@ Anon, да тој момент не ми напраи ќеиф затоа што беше
премногу нереален...
П.С. Може да се премести во генерална дискусија забегавме..