ViktorRedDEvil
Red Army
- Член од
- 10 октомври 2009
- Мислења
- 383
- Поени од реакции
- 8
Da toa go rekoa i toa na nacin se ke se zapali bidejki ke dojdat mnogu visoki ekstremni temperaturi bidejki toa ke bide krajniot efekt na staklenata gradina.
Da toa go rekoa i toa na nacin se ke se zapali bidejki ke dojdat mnogu visoki ekstremni temperaturi bidejki toa ke bide krajniot efekt na staklenata gradina.
Ne pa mislam deka e mozno toa da se sluci no ne za tolku brzo inaku site znaeme za globalnoto zatopluvanje i posledicite topenjeto na glecerite ama i mozno e da se desi cudo priroda koj znae i plus onoj prorok mu go zaoraviv imeto koj gi predvidel sveckite vojni koi navistina se slucija go predvidel i ovoj nastan pa koj znae ke cekame i ke vidime sto ke se sluci.Можеби не до толку, ама некои не сакаат ни да слушнат за тоа....за жал
A зашто си убеден дека глобалното затоплување постои? Си го осетил ти?Ne pa mislam deka e mozno toa da se sluci no ne za tolku brzo inaku site znaeme za globalnoto zatopluvanje i posledicite topenjeto na glecerite ama i mozno e da se desi cudo priroda koj znae i plus onoj prorok mu go zaoraviv imeto koj gi predvidel sveckite vojni koi navistina se slucija go predvidel i ovoj nastan pa koj znae ke cekame i ke vidime sto ke se sluci.
Se soglasuvam so tebe deka ni jas ne sum ja osetil no pokazuvaat faktite deka nivoto na morinjata se pokacilo za nekolku santimetri na globalno nivo i temperaturata e pokacena za 1-2 stepeni.A зашто си убеден дека глобалното затоплување постои? Си го осетил ти?
Мене секоја година ми е исто топло и е исто толку ладно во Скопје.
А за другите места лесно е да се манипулира?
Зашто на пример затоплувањето да не е некој обична природна аномалија/појава?
globalno zatopluvanje,globalno ladenje ima ama toa ne e predizvikano od covekotSe soglasuvam so tebe deka ni jas ne sum ja osetil no pokazuvaat faktite deka nivoto na morinjata se pokacilo za nekolku santimetri na globalno nivo i temperaturata e pokacena za 1-2 stepeni.
Јас мислам....научник кој мисли дека се знае = ништо незнае,календарот можеби не е за верување,дека постојат ,милиони,опасности кои би предизвикале катаклизма постојат,и + уште толку за кои не ни се познати,пред неколку дена гледав документарец на natgeo,за откриени планети кои слично како нашата орбитираат околу звезда,стануваше збор за мн. планети,и забележав едно заедничко за сите......дека за секоја од нив господата научници имаа барем по неколку феномени кои незнаат да ги објаснат...т.е,нам познатите физички закони за нив не важат.... е па сега....на вага,маите и ред др. напредни цивилизации со денешниве научници(сета технологија која ја поседуваат,литература),ке испадни дека овие првиве поке ак`л имале,а вториве само усти отворени за публицизам(знајмне ама незнајме).луѓето веруваат дека ќе дојде крај на светот во 2012 зошто во календарот на маите 21 или 23 декември 2012 година....
ова според научниците не е точно..
Не само Џон што смета, туку тоа е потврдено и ќе се случи сигурно.Џон Мејџор Џенкинс и некои други[5] сметаат дека кога Сонцето ќе изгрее на хоризонтот на 21 декември 2012 година, ќе се најде во центарот на галаксијата Млечен пат, и ќе се случи израмнување, односно во иста линија ќе се најдат Земјата, Сонцето и галактичкиот центар.
Ако веќе се случи тоа, таа промена нема да биде брза...ќе треба многу време...ако е по природен пат.Денион Бринкли во неговата книга од 2007 година, Тајните на светлината, предвидува дека во 2012 година луѓето ќе доживеат неочекувана ментална и духовна трансформација, предизвикана од големата физичка промена на Земја.
Немаш осетено?! До 25 ноември температурата беше 25 степени. Кога било толку топло во ноември, декември?!A зашто си убеден дека глобалното затоплување постои? Си го осетил ти?
Најбезбедно ќе биди надвор од планетава...Доколку се случи нешто во 2012....најбезбедното место е на Мачу Пичу......заштитено од земјотреси...има доволно вода...заштитено е од поплави...тоа е моето мислење за најбезбедно место на планетава =) ако грешам некој нека ме поправи...тоа е мое лично мислење откако гледав една емисија за Мачу Пичу