Факултет за Електротехника и информациски технологии

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Ми рекоа дека на порталот имало резултати, ама јас кога ќе се логирам последна информација на порталот е Ruby on rails и има информации од април и јуни. Да не знаете зошто е тоа така? :uvo::nesum:

А иначе денот на дрвото е во среда и незнам зошто петок би бил неработен.
Празно е кај курсеви, незнам што е работава.
Јас разбрав демек петок бил ден на дрвото. Празно е кај курсеви затоа што професорот/асистентот не те ставил во курсот, така да не е до тебе туку до нив е :smir:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Е браво што не ме ставиле во курсот :tapp::tapp::tapp: немора ја да видам дали сум положила или не

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Не сфатив во кој контекс го кажа ова, али не гледам ништо чудно и смешно да знаеш задачи да решаваш, а да незнаеш теорија. Едноставно не седнав да ги набубам дефинициите и теоремите како што треба.

Немојте да мислите дека само со задачи ќе поминете.Лани ни бараа премногу теорија кај Санева.Ќе мораш да седнеш и теорија да си научиш убаво за да го полижиш испитот!

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Немојте да мислите дека само со задачи ќе поминете.Лани ни бараа премногу теорија кај Санева.Ќе мораш да седнеш и теорија да си научиш убаво за да го полижиш испитот!
Точно. Истото ни го рече и она. Што и да имаме на задачите добиено, без теорија нема полагање. Ако двата колоквиуми ги направиш супер, ќе мора да се иде на испит само за теорија... СМРТ

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Точно. Истото ни го рече и она. Што и да имаме на задачите добиено, без теорија нема полагање. Ако двата колоквиуми ги направиш супер, ќе мора да се иде на испит само за теорија... СМРТ
Зависи кај кој само теорија:smir:Санева даваше и задачи не само теорија,паднеш теорија се паѓаш.Многу зависи од професорот.

Член од
24 август 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
Некој што учи/ учел Објектно Ориентирани Системи на Електро... ?? Ако има материјал за BSP ми треба.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Дали некој знае кога почнуваат постдипломските студии на насоката Обновливи извори на енергија?

Член од
22 ноември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
5
Здраво, јас сум четврта година средно и имам намера да се запишам тука. Дали може некој да ми каже нешто повеќе за смерот КСИА што се учи дали е тешко, какво звање се здобива по завршување и што може да се работи? фала однапред

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Ох, ох, ох... за тешко дали е едни ќе ти кажат лесно, други ќе ти кажат тешко и така може до крај на свет да анкетираш и пак нема да знаеш се додека не искусиш сам како е. Ако не те мрзи да подгрееш столчето ќе немаш маки.
Програма КСИА

H

HCL

Гостин
Здраво, јас сум четврта година средно и имам намера да се запишам тука. Дали може некој да ми каже нешто повеќе за смерот КСИА што се учи дали е тешко, какво звање се здобива по завршување и што може да се работи? фала однапред
Поимот "тешко" е релативна работа, сепак, како и секој друг смер на ФЕИТ, така и КСИА е тежок. Општо околу самото образование на смерот, главното нешто со кое што ќе работиш е математика, така да биди спремен да живееш со тој факт доколку до сега не си бил баш фан на неа а сакаш КСИА да студираш. За звање, добиваш звање "дипломиран смарт-ес од електрофакултет со легитимен тоалет папир". За што може да се работи, искрено, ни јас до сега немам видено конкретно што, иако КСИА може да се примени на многу работни позиции.

Околу самото студирање, главни работи кај КСИА е што нема да ве има многу студенти, па ќе имаш повеќе очи во очи контакт со професорите/асистентите, со тоа, ќе можеш многу полесно да дојдеш до некоја информација што ти треба, друго е што мање више истите професори и асистенти ќе ти се вртат од втора година па нагоре, така да неизбежно е а да не се запознаеш лично со нив. Околу условните предмети, тоа малку ме нервира кај струкава, имаш неколку клучни предмети од кои што ти зависат сите останати предмети (математика 1, математика 2, линеарни трансформации, теорија на системи и линеарни динамички системи), а сите други ти се онака, успут.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Слушнав дека мора да се оди на физичко за да може да се завери прв семестар, може некој да ми каже дали стварно треба и каде треба да идеме зашто ништо не ми е јасно, а очигледно на факултетон нема кој да те извести за такви работи
Фала однапред :smir::smir::smir:

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Не треба да се оди на физичко. Само систематски преглед

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Стварно бе зошто ние електрашите неаме физичко а машински имаат? :nesum:. А сигурен сум дека ќе се собереме боље кошаркарска екипа од нив (ко што има некои хард-корци од 2001-ва овде :pos2:).

Kajgana Shop

На врв Bottom