Факултет за Електротехника и информациски технологии

A

Alexander Nevsky

Гостин
Стварно бе зошто ние електрашите неаме физичко а машински имаат? :nesum:. А сигурен сум дека ќе се собереме боље кошаркарска екипа од нив (ко што има некои хард-корци од 2001-ва овде :pos2:).
Абе мислам дека можеш да се пријавиш во тие студенските организации така ми кажаа јас гледам фудбал да се пријавам не сакам да се закржлавам седејќи на столче:baeh: ќе видам наредена недела што како на факс.

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Стварно бе зошто ние електрашите неаме физичко а машински имаат? :nesum:. А сигурен сум дека ќе се собереме боље кошаркарска екипа од нив (ко што има некои хард-корци од 2001-ва овде :pos2:).
Имаше до пред неколку години. Изгледа заклучија дека сме закржлавени до таа мера шо ни нема спас :pos2:

I

Intex

Гостин
Во план сум да одам на електро, ама ако има случајно физичко како предмет, не одам. Убедливо најдебилниот предмет. Во средно мака си теглам од физичко (во прва само по него имав 4-ка), така да, да се надевам дека нема да се погоди да го има во програмата (да има измени таман коа јас ќе треба да се запишувам на факултет).

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Во план сум да одам на електро, ама ако има случајно физичко како предмет, не одам. Убедливо најдебилниот предмет. Во средно мака си теглам од физичко (во прва само по него имав 4-ка), така да, да се надевам дека нема да се погоди да го има во програмата (да има измени таман коа јас ќе треба да се запишувам на факултет).

Нема, нема... А за во иднина, којзнае. :uvo:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ај некој нека ми предложи добра збирка за Математика 1 каде има решени задачи со постапка притоа.

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Ај некој нека ми предложи добра збирка за Математика 1 каде има решени задачи со постапка притоа.
Boris Apsen - Zbirka rjesenih zadataka iz matematike 1, 2 и 3

Збирката на Бучковска и Геговска-Зајкова

Ушумлиќ-Миличиќ

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
^Нема потреба Математика 1 да се решава од Апсен.
Вежби+збирка имаше некоја.....

Мат3 и Мат4 е друга работа, особено Мат3

Мат2=Ушумлиќ-Миличиќ + Демидовиќ (и со господ напред :) )

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
^Нема потреба Математика 1 да се решава од Апсен.
Вежби+збирка имаше некоја.....

Мат3 и Мат4 е друга работа, особено Мат3

Мат2=Ушумлиќ-Миличиќ + Демидовиќ (и со господ напред :) )
Е па да, јас за Математика 1 не ја користев Апсен, ама колегата си побара со постапка,чекор по чекор, а само Апсен е таква.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Е па да, јас за Математика 1 не ја користев Апсен, ама колегата си побара со постапка,чекор по чекор, а само Апсен е таква.
јас апсен не решавав, така да незнам каква е. :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Boris Apsen - Zbirka rjesenih zadataka iz matematike 1, 2 и 3

Збирката на Бучковска и Геговска-Зајкова

Ушумлиќ-Миличиќ

Фала ти..само имам нешто слушано као Апсен не ги решавал точно математички туку според некои негови релации и поради тоа не се практикувала затоа што не биле секогаш точни одговорите.

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Фала ти..само имам нешто слушано као Апсен не ги решавал точно математички туку според некои негови релации и поради тоа не се практикувала затоа што не биле секогаш точни одговорите.
Незнам...јас Математика 2 го учев само Апсен 2 и 3. И без проблем положив. Сепак најубаво ти е на аудиториски да си редовен.

Член од
14 јуни 2007
Мислења
105
Поени од реакции
6
Апсен е инжињер и ги решава онака како што треба, ги имаш цели алгоритми и според мене тоа е најдобрата збирка што некогасш е направена

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Луѓе дали знае некој сега во прв семестар ако не се фатат Математика 1 или Структурирано Програмиранје 1 дали во втор ќе може да се иде на слушање на Математика 2 и Објектно Програмирање па после во јуни да се полага за двете или ќе мора во јуни за првото а следната година за ова второво???

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Луѓе дали знае некој сега во прв семестар ако не се фатат Математика 1 или Структурирано Програмиранје 1 дали во втор ќе може да се иде на слушање на Математика 2 и Објектно Програмирање па после во јуни да се полага за двете или ќе мора во јуни за првото а следната година за ова второво???
Друже, за ова најдобро да го прашаш Продеканот за настава Дејан Ѓорѓевиќ.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
До почетокот на секој непарен семестар треба да се положат предметите од соодветниот претходен непарен семестар, со посебен акцент на оние од кои зависи запишувањето на следните предмети во повисоките години. Тука спаѓаат Мат1, Мат2, Електротехника1 & 2, за ИКИ програмирањата итн. Истото важи и за парните семестри. Значи сега во Јануари не мора да се положат Мат1 и СП. Одиш во втор и си ги слушаш Мат2 и ООП, ама за тоа до Август-Септември МОРА да ги положиш Мат1 и СП инаку ги презапишуваш. Јасно?

П.С Ова беше моето јубилејно 400-то мислење на форумов :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom