Abe ne znam za vas, ali moive drugari ucat edna nedela pred kolokvium i cistat se na kolokviumi. Taka da ne bi rekol deka zdravo go great stolceto.
Да има луѓе што учат малку.По една недела пред колоквиум.И јас сум еден од нив.Барем бев.Ама тоа беше така додека си бев редовен на предавањата и си пишував се.Беше тоа едно време.Кога бев прва година и кога се знаеше што паѓа на испит.Ама сега едно ти предаваат друго ти даваат.И нема веке она учење тактички.Сега ќе мораш да ја научиш цела книга за да положиш.
А она кој што учи.Кај и да се запишете ништо нема да научите.Запомнете вие ја учите основата.И ако учите за да положите ништо нема да научите.А ако учите за да знаете тогаш ке научите не било кој смер.Ретко кој, а скоро никој не работи со она знаење што го стекнал за време на студирањето.Сите се надградуваат и тоа многу.Нашиов факултет вечно се студира иако се завршува за 4 години.После тие 4 години доагаат тешките студии.Кога ке мораш да научиш многу нови работи кој се во тренд и треба да ги знаеш а биле пропуштени во програмата.Па во денешно време техниката оди толку многу брзо напред и за да бидеш во тек ке поминеш доста часа на интернет и пред списанија.И немој да очекувате дека кога ке завршите факултет ке седите во канцеларија и ке зимате еден куп пари.Ке се шинете од учење и од работа за да си ги заработите.
Па размислете добро и после факултетот како ке биде а не само за време на студиите.Размислете дали има потреба да се мачите толку.
Поздрав