Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
znaci ekonomika golemi se sansite da ne pusti tie sto sme so 48
ps-mene mi rekoa deka profesorkata bez problem pustala,nekogas duri i so pomalku od 48

Јас како и прв семестар, така и овој си паднав.
Ај можеќе иам среќа да поминам Е-биз и Трговско, или бар едното. и да го идам до крај.

trgovsko da ne e isto ko ekoloski menagment ako padneme na 1 moze da idemo na 2??? ako znae nekoj :).fala

trgovsko da ne e isto ko ekoloski menagment ako padneme na 1 moze da idemo na 2??? ako znae nekoj :).fala
Не сум слушнала да каже такво нешто професорот, мислам дека не може. Треба да го прашаме него најубаво:)

Е-бизнис знае некој дали треба да се учи материјалот во тие "Exhibits", на пр. "Some characteristics of the digital revolution", или "Major business pressures?"

Tesko deka e taka. Ali ipak, mi rekoa deka bilo lesno, se pominuvalo trgovsko. Daj boze da e taka :)

И јас ќе учам само од презентации пошто скриптата што ја купив од `Зоки` е толку лоша, преклопени и бледи букви, ништо не се чита. Ако може некој да ми каже што пишува на првите две страни добро ќе ми дојде:)

Иначе паднав статистика, со 14 поени..татко ми ко дипломиран економиста го гледаше списокот и рече дека е можно Славе да не пушти пошто не сме многу со 14 и 15 поени...иначе, еден другар е меѓу тие со 30 поени еј ц ц ц:uvo:
Се надевам таткоти е во право.Но не сме баш малку...100 души

Консултациите и увидот не ли е исто?
На консултации можеш да одиш кога сакаш... или зависи од професорот, ако има желби да му одиш во приемно време. А увид е сосема друго... :)
Вториот и третиот колоквиум статистика како се по тежина ? Колку бодови треба за 9 или 10 и дали може да се прави семинарска ? :)
Вториот колоквиум е многу лесен, третиот и така и така... Можеш да правиш проект, групните носат по пет поени, поединечните 10. Десетка ти е од 91 поен нагоре... максимум до 110 :)

На консултации можеш да одиш кога сакаш... или зависи од професорот, ако има желби да му одиш во приемно време. А увид е сосема друго... :)

Вториот колоквиум е многу лесен, третиот и така и така... Можеш да правиш проект, групните носат по пет поени, поединечните 10. Десетка ти е од 91 поен нагоре... максимум до 110 :)
a davaat poeni od redovnost(na pr kako D.Janev sto pravi?) fala kolega:smir:
a ako vikate deka 2 i 3 se polesni togas EXTRA!

3 колоквиума по 30 поена , плус евентуално 10 од семинарска.
Од каде максимум 110 поени?

a davaat poeni od redovnost(na pr kako D.Janev sto pravi?) fala kolega:smir:
a ako vikate deka 2 i 3 se polesni togas EXTRA!
На сите што ќе положат на колоквиуми им даваат 10 поени од редовност... Пред две години само еден падна на втор колоквиум, а на трет мислам дека беа десетина. Положија некаде околу 150-200 души, ама главно ги исчисти на прв. Значи тие што положуваат прв колоквиум обично одат до крај :)

На сите што ќе положат на колоквиуми им даваат 10 поени од редовност... Пред две години само еден падна на втор колоквиум, а на трет мислам дека беа десетина. Положија некаде околу 150-200 души, ама главно ги исчисти на прв. Значи тие што положуваат прв колоквиум обично одат до крај :)
fala kolega stvarno bi sakala da e taka kako sto velis ti :) :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom