Нострадамус

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Се читаш ли што пишуваш? Првен викаш дека цел свет ке се сплоти во една држава нација оти ке биде безпомошен, и на крај ке дојде владетел кој ке крене трета светска? Против кого? Против марсовците?
Под импресии на глуп филм е :smir: ...skip

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Се читаш ли што пишуваш? Првен викаш дека цел свет ке се сплоти во една држава нација оти ке биде безпомошен, и на крај ке дојде владетел кој ке крене трета светска? Против кого? Против марсовците?
koga covestvoto ke zapadne vo golema kriza , bezizlezna situacija, a krizata koja se sluci vsunost bese izmama ,kako i svinskiot grip, covestvoto ke bide sooceno so katalizmi poplavi zemjotresi, i ekonomski pad, ke bide vreme da se stori nesto,togas obedinetite nacii,ke go imaat i prviot precedatel koj ke sedne na ON, vodac i lider, koj poleka ke go osvojuva narodot, evropskata unija veke dobi svoj prv precedatel , toa ke se sluci ,i celiot svet ke go vodi edna ednistvena sila , eden lider , koj ke sozdade edna vera i edna nacija i jazik, fakticki eden narod, ke go podigne svetiot hram vo eerusalim padnatiot ,i ke se pretstvai sebe si za bog, i toj ke ja zapocne poslednata vojna tretiot svetski rat, armagedon, so cel da go istrebi celoto covestvo megu sebe,najkrvata vojna koj ke postoi, najuzsnata , no engoviot kraj ke bide blizu u negovite nameri nema da uspeat, zasto bog ke go sopre vo namerata i so zdivot na ustata svoja ke go istrebi

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
епа толку треба..се случија два големи земјотреси за жал со многу жртви и одма ..готово бе иде крај на светот ,башка ова Нострадамус ова го предвиде:uvo:
Имаме синдром како што можам да забележам,после секоја несреќа да почнеме да вртиме вакви теми..Нострадамус е тежок за откривање,неговите четива се безмалку неразбирливи и сега некој да ме убедува дека баш така и така предвидел нема резон,сите што тврдеа дека тој тоа и тоа го предвидел го викаат откако ќе се случи и си го поврзуваат со некој стих..
Од кога знам за себе иде крај на светот...:uvo:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
248
Поени од реакции
54
nostradamus pogodil deka niso nema da pogodi i toa go pretskazuval vo nekoja kniga tamu na francuski li bese ne znam ali ne pogodil niso tresel gluposti samo

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Иако се пишува дека погодил работи, сепак не верувам за митот на Нострадамус. Мислам дека тие негови предвидувања се толку многу злоупотребени со секоја напишана книга за него. Сакам да кажам дека од првобитните негови текстови кои ги пшал додека бил жив, во иљадниците преводи, се случуваат толку многу додавања на работи, само да му одговара на авторот кој ја пишува книгата.
Не знам, многу ми е глупаво да верувам во гатачи, тоа е се.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
gledam bajagi luge pisuvaat, a ne znaat mnogu raboti.....ne mi se iscitani site postovi ( me mrzese....izvinete )........za toa so mi e iscitano od postovite, edno mi ostavi vpecatok....demek nostradamus pisuval so ke mu teknelo.........ne e taka.....nostradamus samo gi pisuval sonovite koi go izmacuvale.........e sega zosto pisuval vo kodovi....moe tolkuvanje e deka, covekot samo gledal nastani i takvi raboti......sigurno ( barem se nadevam ) deka vo sonot dolu ne mu pisuvalo ova ke se sluci taa i taa godina.......:wink:........i druga rabota.....i pokraj toa so mnogumina ne veruvaat vo nostradamus, sepak se optimisti za toa predviduvajne na nostradamus ( a voedno i na Aleksandar Makedonski ) deka makedonija poftorno ke stane edna od svetskite sili..........inace kolku bile tocni predviduvajnata ......so datumite ne mnogu ( ali gledajte vaka, nikogas ne mu slucilo da pogrsei za poveke od 15 godini ).....a za tie nastani so gi predvidel.......pa okolu 80 ili 90 % bea tocni

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.383
Поени од реакции
5.016
nostradamus pogodil deka niso nema da pogodi i toa go pretskazuval vo nekoja kniga tamu na francuski li bese ne znam ali ne pogodil niso tresel gluposti samo
Го погодил датумот на откривањето на неговиот гроб. Истражувачот кога го видел тоа се онесвестил.

S

StereoLove

Гостин
Од кога знам за себе иде крај на светот...:uvo:

:pos::pos::pos:

Toкму така се сложувам со тоа...колку што се секавам кога идеше 2000 гоидина сите се кренаа готово крај на светот,и таа помина.
Абе луге...никој не знае точно што ке се случи.Ке дојде 2012 година а и таа ке помине и подоцна ке излезе за некоја друга година.
А ова па Американциве веднаш да снимат филм.Што ке се случувало.И тие куси да не останат:nesvest:

Свесни ли се дека има и мали деца кои читаат и сето ова им влева страв?
Изгледа дека не.
Крај на светот my ass.
Сега дури едвај чекам да дојде таа година и ете нема да спијам и ке чекам да видам што ке се случи на тој таканаречен суден ден.:nesvest:

HardCore

Cylon
Член од
4 февруари 2010
Мислења
139
Поени од реакции
38
15-Исус ќе оживее на 13 декември,но само за кратко.Милиони луѓе ќе го видат и тој ќе ни ја пружи последната шанса за покајување,пред да се врати на 6 мај 2000 година-на Судниот ден.[/quote]

И што се случи со оваа предвидување???
Или само јас не го видов Исус и сум го преспал судниот ден (затоа што преку ноќ сум се журкал:vozbud:)

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
inace nostradamus ne predvidel deka svetot ke zavrsi vo 2012

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
2011 - како резултат на радиоактивни отпадоци на северната полутопка нема да останат ни животни ни растенија. потоа муслиманите ќе почнат хемиска војна против преостанатите живи европејци.
:eek:jea:

Г

Господ

Гостин
Бабини деветини,бладање на денешницата под влијание на догми и сугестија.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
За тоа што го пишувал Мишел де Нострадам а.к.а. Нострадамус, напишани се многу книги, а неговите пророштва се преведувани, корегирани, дополнувани, па денес е прилично тешко да се дознае што точно напишал и погодил, а што подоцна му е припишано (допишано). Скептик сум околу ова прашање.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
За тоа што го пишувал Мишел де Нострадам а.к.а. Нострадамус, напишани се многу книги, а неговите пророштва се преведувани, корегирани, дополнувани, па денес е прилично тешко да се дознае што точно напишал и погодил, а што подоцна му е припишано (допишано). Скептик сум околу ова прашање.
еден ден некој ќе го открие кључот на шифрите во кои пишувал и ќе се откријат пророштвата

Kajgana Shop

На врв Bottom