Нострадамус

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Ја читав една книга за него и екстремно ми стана глупа поради што авторот за секое пророкување на Нострадамус дава некои изкази кои воопшто не се вистинити туку само нагаѓања пр. тоа би можело да претставува ова или пак она или нло...
не верувам баш многу во неговите пророкувања пр. предвидел дека ке има апокалипса пред 2000 година ,па некои вонземјански суштества постоње на нло и слично .. Од каде доагаат неговите визии?, книгата имаше напоменато дека неколку години константно се занимавал со окултизам така да не е многу тешко да се заклучи дека му бил верен поданик на сатаната ништо чудно таква дарба му била дадена од него...

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Ја читав една книга за него и екстремно ми стана глупа поради што авторот за секое пророкување на Нострадамус дава некои изкази кои воопшто не се вистинити туку само нагаѓања пр. тоа би можело да претставува ова или пак она или нло...
не верувам баш многу во неговите пророкувања пр. предвидел дека ке има апокалипса пред 2000 година ,па некои вонземјански суштества постоње на нло и слично .. Од каде доагаат неговите визии?, книгата имаше напоменато дека неколку години константно се занимавал со окултизам така да не е многу тешко да се заклучи дека му бил верен поданик на сатаната ништо чудно таква дарба му била дадена од него...
site obicni luge svoite vizii i prorostva za poslednite denovi gi crpat od svetoto pismo , slicno i nostradamus ,kako i baba vanga, a isto i ke se pojavuvaa lazni proroci koj ke propovedat lagi i izmami , isto i gavolite pretskazuvaat idnina koi im se pojavuvaat na obicni luge vo angelski lik im velat da im pomagaat na lugeto

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
503
Поени од реакции
282
Despot и во погорните постови имаш спомнато дека сонцето ќе влезело во знакот на лавот, од претходното што го пишев се знае дека тоа не е точно. Мислам дека тука нешто се имаш испомешано но nvm ќе го кажам и тоа што е поврзано со лавот.
Нострадамус предвидел дека во 1999 година ќе се случи голем земјотрес. Сите мислеа дека тоа ќе се случи во Париз но се случи во Турција јужно од Инстанбул.
Исто така Нострадамус во тие негови предвидувања за тој земјотрес кажува дека 13 години подоцна ( 2012 год. ) во непосредна близина од тој немил настан ( земјотресот во Труција ) ќе се Возобнови и ќе владее со светот Древното Царство на Лавот.
Значи во непосредна близина на Турција Древното Царство на лавот е само Наше.
И сега да се надеваме дека ова навистина ке биди така :)
Еве ти го видеото слушај ги првите 30 секунди, демек сонцето ке влезело во знакот на лавот зошто тоа се движело обратно од нас, така да астрономските знаци кај сонцето оделе во обратен редослед

Не е добро синхронизирано ама во секој случај ке разбериш :)

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Не знам зашто ама чим се кренало волку прашина за овој човек не е случајно,верувам.Што не лажам јас нешто па да ми веруваат?Како Сабина и компанија одма сваќаш дека ти продава ветер и магла,а овој нешто сепак знаел.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.719
Поени од реакции
22.694
Despot и во погорните постови имаш спомнато дека сонцето ќе влезело во знакот на лавот, од претходното што го пишев се знае дека тоа не е точно. Мислам дека тука нешто се имаш испомешано но nvm ќе го кажам и тоа што е поврзано со лавот.
Нострадамус предвидел дека во 1999 година ќе се случи голем земјотрес. Сите мислеа дека тоа ќе се случи во Париз но се случи во Турција јужно од Инстанбул.
Исто така Нострадамус во тие негови предвидувања за тој земјотрес кажува дека 13 години подоцна ( 2012 год. ) во непосредна близина од тој немил настан ( земјотресот во Труција ) ќе се Возобнови и ќе владее со светот Древното Царство на Лавот.

Така и јас знам..Се надевам и дека ќе се оствари предвиденото..

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.423
Што је баби мило то јој се снило.

Симболот на Персија, додека беше монархија (Царство, древно btw), беше лавот. По исламската револуција и укинувањето на монархијата го тргнаа од знамето.
Персија (Иран) се граничи со Турција.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585

Симболот на Персија, додека беше монархија (Царство, древно btw), беше лавот. По исламската револуција и укинувањето на монархијата го тргнаа од знамето.
Било кое да биде, ќе биде интересно да се види, макар што ако судиме според она што досега не снашло... мислам дека навистина it's payback time за кармата. :)

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
му го дадовме ама не можеа да го чуват па ни го вратија :baeh:

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943

Постои уште едно царство во симболот на лавот Но Единствено Древно Царство е нашето-Македонското, во симболот на лавот.
Не знам сега како ти го сфаќаш зборот Древно....во кој период е тоа Персиско царство во однос на нашето или подобро во однос на времето на Нострадамус...

Еве ти го видеото слушај ги првите 30 секунди, демек сонцето ке влезело во знакот на лавот зошто тоа се движело обратно од нас, така да астрономските знаци кај сонцето оделе во обратен редослед

Не е добро синхронизирано ама во секој случај ке разбериш :)

мислам дека ти нешто не разбираш:):P
Пролетната рамноденица последен пат се случила Точно пред 12956год. Пред почетокот на ПЕРИОДОТ НА ЛАВ.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Поплави, потреси и суши, налудничави лидери, нуклеарно вооружување... се се тоа рецепти, што по било кое сценарио...
... можат да бидат опасни за опстанокот на човештвото, за што всушност пишувал и Нострадамус.
Според толкувањата на книгата од Нострадамус, крајот на светот треба да биде помеѓу 2007 и 2012 година.
Лудиот водач идентификуван како Осама бин Ладен, кој ќе дојде до нуклеарното оружје и со него ќе ја нападне Европа е едно од сценаријата за крајот на светот.
Покрај налудничавиот лидер, во книгата се споменуваат и Антихристот, кој ќе го контролира светот, како и "црниот папа", идентификуван со американскиот претседател Барак Обама.
Во кодот на Нострадамус е предвиден економски крах на САД, ситуација која наводно ќе ја искористи Антихристот и ќе го внесе светот во Трета светска војна, што ќе значи крај на човештвото.
Целата приказна за крајот на светот, ќе биде пратена со серија природни катастрофи, особено поплави и потреси.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Жими к**от, дајте доказ дека Нострадамус дал вакво предвидување т.е дека воопшто ја спомнал 2012та.

Секој пост освем доказ а кој ќе оди на сметка на Нострадамус и 2012та ќе го бришам.

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
mnogu predviduvaci kazuvaat deka doagat stravotni vremina, ili apoklipsni, koi go najavuvaat posledniot boj ili tretata svetska vojna, nostradamus , baba vanga i drugi, no jasno deka svoite vizii gi crpat od bibliskite prorostva, koi ukazauvaat kakov kraj ke dozivee svetot , golemite buntovi, ekonomskiot kriza i nemirite , kako zemjotresite ,polavite, i bez nadeznata sostojba na covestvoto, poleka n osigurno celiot svet ke se spoi vo edna drzava edna nacija i narod , i eden vladetele i lider,koj ke se pojavi vo ocajnata situacija na covestvoto koga ke padne vo kolaps, so cel da go izvadi od krisite, toj ke bide antihridstot koj celiot svet ke go pokori , i toj ke ja zapocne poslednata vojna ili tretiot svetski rat , armagedon, ovoj klip jasno kazuva kakvi ke bidat poslednite denovi, film megido

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Пуу ама рецензија си удрил, за малку човек да помисли дека е во Филм и Тв а не во мистерии, инаку такви филмови, за антихристот ги има мал милион, земи го Omen за пример по кој треба да се огледуваш.

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Поплави, потреси и суши, налудничави лидери, нуклеарно вооружување... се се тоа рецепти, што по било кое сценарио...
... можат да бидат опасни за опстанокот на човештвото, за што всушност пишувал и Нострадамус.
Според толкувањата на книгата од Нострадамус, крајот на светот треба да биде помеѓу 2007 и 2012 година.
Лудиот водач идентификуван како Осама бин Ладен, кој ќе дојде до нуклеарното оружје и со него ќе ја нападне Европа е едно од сценаријата за крајот на светот.
Покрај налудничавиот лидер, во книгата се споменуваат и Антихристот, кој ќе го контролира светот, како и "црниот папа", идентификуван со американскиот претседател Барак Обама.
Во кодот на Нострадамус е предвиден економски крах на САД, ситуација која наводно ќе ја искористи Антихристот и ќе го внесе светот во Трета светска војна, што ќе значи крај на човештвото.
Целата приказна за крајот на светот, ќе биде пратена со серија природни катастрофи, особено поплави и потреси.
tocno e toa deka ne samo amerika tuku i celiot svet ke se najde vo bezilezna situacija ili taka narecena svetksa kriza,so cel da pomogne i da stavi kraj na stradanata i nemirite vo svetot,antihristot, zboruvajki milo , ke gi pokaze svoite vistinski zabi ike ja zapocne tretaa svetska vojna

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
mnogu predviduvaci kazuvaat deka doagat stravotni vremina, ili apoklipsni, koi go najavuvaat posledniot boj ili tretata svetska vojna, nostradamus , baba vanga i drugi, no jasno deka svoite vizii gi crpat od bibliskite prorostva, koi ukazauvaat kakov kraj ke dozivee svetot , golemite buntovi, ekonomskiot kriza i nemirite , kako zemjotresite ,polavite, i bez nadeznata sostojba na covestvoto, poleka n osigurno celiot svet ke se spoi vo edna drzava edna nacija i narod , i eden vladetele i lider,koj ke se pojavi vo ocajnata situacija na covestvoto koga ke padne vo kolaps, so cel da go izvadi od krisite, toj ke bide antihridstot koj celiot svet ke go pokori , i toj ke ja zapocne poslednata vojna ili tretiot svetski rat , armagedon, ovoj klip jasno kazuva kakvi ke bidat poslednite denovi, film megido
Се читаш ли што пишуваш? Првен викаш дека цел свет ке се сплоти во една држава нација оти ке биде безпомошен, и на крај ке дојде владетел кој ке крене трета светска? Против кого? Против марсовците?

Kajgana Shop

На врв Bottom