Што со темпераментните деца?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Имам комшиче, 6 години, колку е бесно, хиперактивно, бог да чува!Мајка му го прати на карате, кошарка, ама бадијала, јас стварно не знам од каде има енергија да спортува и да учи(нултаче:))и пак да им паѓа косата на сите од него.Го имаат и здраво плескано, казнувано, но ништо.Мислеа да го спасат со раѓање брат сестра, но сфатија дека или ќе добијат уште еден ваков примерок, или овој примерок ќе го мрдне новиот, и се откажаа.
Страшното е тоа што не е дивтар, сака да се дружи, ама е сосема откачен и бесен, и не можат да го смират.Чаре бараат во времето-ќе порасне, па ќе видиме.:pos2:
Хехе "кој мене викала" ghgh: туку... само внимателно и со малку ќотекче се ќе се среди, обично за привлекување внимание е целата галама :kesa: тоа барем си признавам, е сега со планот да направат уште еден примерок... се е ок... само нека посветуваат внимание подеднакво и кај двајцата, во спротивно ќе има крвопролевање но спомна дека примероков е 6 години (гнасна возраст повисок е и може да праи поголеми глупости :pos:) шегата настрана, 6 години ќе биде убава разлика за да си сака ново бате или сестриче т.е додека приновата порасне ќе расне и примерокот, а и паметот ќе му расте се разбира и глупостите ќе растат, ама битно нема да аздисува низ куќа.... ова од прва рака, не оти сум смирен нешто :pipi:
Ќотег. Кај темпераментните (читај - аздисаните) муабет не помага, иако муабетот е секогаш решение кое треба прво да се примени. Кога муабет не помага - ќотег. Ќе го малакса малку и ќе му се намали темпераментот, ќе биде мирен ко бајче :)
И со нови сили во новиот ден за ИНАЕТ, некако тоа ми беше најомилено, случајно успевав да искршам многу работи следниот ден, сега кога веќе се спомна ќотек, може ама во краен случај само, инаку само зголемено внимание е решение
Toa treba da se ubie.
Убиј си твое дете да те видам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Денес родителите се` помалку си ги казнуваат децата, а па за ќотек да не правиме муабет. Не знам што мислат со тоа. Се` што ќе посакаат, имаат, сите желби им се остварени, а тие бараат преку леб-погача.
Јас мислам прво казна, па потешка казна, па ќотек.

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Денес родителите се` помалку си ги казнуваат децата, а па за ќотек да не правиме муабет. Не знам што мислат со тоа. Се` што ќе посакаат, имаат, сите желби им се остварени, а тие бараат преку леб-погача.
Јас мислам прво казна, па потешка казна, па ќотек.
Тотално си во право, но не се криви децата туку родителите бидејќи премногу попуштаат и после кога ќе видат колку попуштиле касно е.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Golema rabota ako e moe dete.
Ako e zlobno treba da se ubie.
Ti izgleda ne znaesh kakvi satanishta se deneshnive deca ,hitler voda moze da im nosi.
Toa treba da se strela.
Така ли ве учат јеховините сведоци или пророци како вие ги нарекувате незнам:tapp:
Уште еден таков пост од тебе и ќе ти го бришам...и не навлегувај многу таму каде си тргнал да навлегуваш,штетно е за твојот мозок колку почнав да приметувам.
МФГ

C

Cool Hand Luke

Гостин
Ќотек ќотече може, но со објаснување, не само со викање па и хистерични испади, да не се остави детето да се осеќа како збунет виновник. Треба да се плаши од ќотекот, но никако од родителот.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Така ли ве учат јеховините сведоци или пророци како вие ги нарекувате незнам:tapp:
Уште еден таков пост од тебе и ќе ти го бришам...и не навлегувај многу таму каде си тргнал да навлегуваш,штетно е за твојот мозок колку почнав да приметувам.
МФГ
Natasha od kaj znaesh deka sum jehovin svedok?
Da ne gledash na gravce ili na karti slucajno?
Kako prvo ne sum jehovin svedok toa sto sum otishol desetina pati na nivnite sostanoci ne me pravi jehovin svedok.
Kako vtoro da citashe megu redovi ke videshe deka gi hiperboliziram rabotite so cel da bidam podiskriptiven.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Чоузен не го поти непотребно жити љубав кон Јехова...

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
И јас сум за ќотек... ама да се внимава колку и каде се мава! Сепак се работи за деца, но знаат од такт и од памет и од све... на пример како моите своеглави душички дома.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Има една мислам источна приказна за таткото што го испратил детето да наполни вода.
- Земи ги кофиве, наполни ги со вода и донеси ги. И добро внимавај да не ги истуриш по пат, - му го рекол тоа и му удрил шлаканица на синот.
Детето, воздржувајќи си ги солзите тргнало да ги наполни кофите.
- Зошто го удри? - прашала мајката.
- Подобро сега за да внимава добро, отколку после во случај да ги истури.

Само не е баш својствена за нашиов менталитет...

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Се сложувам дека треба родителите денес многу попуштаат.Треба да се казнува детето и малку да се подудри,ама не да се претепа.Сите деца се темпераментни на свој начин.А не значи дека со време ќе помине тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom