Охрид

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Железничка уште не е изградена? 4 години откако е раскопана,срамота.
А Петрески е...БИСЕР :)
Денес поминав по Железничка...и чудо :vozbud:!!!Асфалтирани се едно можда пола километар!Само ми е страв да не испаднит како шо ја спремаа години,па и асфалтот да се чекат години да го средат,оти останатиот неасфалтиран дел уште не е ни израмнет:kesa:

--- надополнето ---

Дан сакаш да градат цркви, џамии и споменици?
Ни џамии - ни цркви,нека изградат некој парк,зеленило и по некое паркиралиште ... а и Автобуската можат еднаш веќе да ја средат!Не е покриена ,на зима/есен чекаш автобус и дожд/снег ти паѓат и се смрзнуваш место во нормална чекална,а таа сега од тие пластиките шо ја склопиле во летно време уште потопло е :nesvest: Кога одиш во друг град/држава прво гледаш шо и како имат на аеродромот/станицата да ти покажат во некој степен во какво место си дошол,продавници за сувенири фалат,па и обични маркети...Замисли стигаш во ете Будва чисто за пример (макар реално се дааааалеку напред) и гледаш ни продавница,ништо топло несредено и те влечат од сите страни ко животно за смештај ... шо мислење ќе имаш за градот?
Не е се до згради градење

F

FuckYouAll

Гостин
Ни џамии - ни цркви,нека изградат некој парк,зеленило и по некое паркиралиште ... а и Автобуската можат еднаш веќе да ја средат!Не е покриена ,на зима/есен чекаш автобус и дожд/снег ти паѓат и се смрзнуваш место во нормална чекална,а таа сега од тие пластиките шо ја склопиле во летно време уште потопло е :nesvest: Кога одиш во друг град/држава прво гледаш шо и како имат на аеродромот/станицата да ти покажат во некој степен во какво место си дошол,продавници за сувенири фалат,па и обични маркети...Замисли стигаш во ете Будва чисто за пример (макар реално се дааааалеку напред) и гледаш ни продавница,ништо топло несредено и те влечат од сите страни ко животно за смештај ... шо мислење ќе имаш за градот?
Не е се до згради градење
Aко во Охрид немаш видено доволно паркови и зеленило незнам шо да ти речам.
Кај и да излезиш има и парк и зеленило каде што можеш да седнеш и да одмориш.
А за автобуската нема да коментирам, има и полоши:smir:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Абе Димитар ,да те прашам вака извини,во кој Охрид ти живејш???
Кое зеленило бре кој парк,кај имат Охридов парк???Она покрај езеро парк го рачунаш???Шетни до Битола да видиш парк како изгледат.
И дај кажи ти просветли не која автобуска е полоша од Охридскава???Во Кратово??Во Пробиштип???
Пазарон е ко во Багдад,автобуска ко во Пробиштип,зеленило колку во Кабул.Сега уше дрвана ко ќе ги мавнет кај Општинана и тешко нас.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Димитар излезен си некаде надвор од Охрид? Ама озбилно ? (ск не се рачуна)
Без никаква навреда ова ...туку стварно ме иритира кога некој ги правда зградиве кои се на погрешно место и во погрешно време....

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Еј автобускана како што беше замислена значи не е ни 20% направена (4-5 години). Значи ова уште не е автобуска, можете да го наречете како сакате. После 2 години затворија еден простор што се нарекува чекална. Билетарата е барака. Не знам што мислеа во општина и градоначалников. Изгледа им се брзаше да ја дислоцираат за да можат да изградат во центарот, згради кои претходно беа планирани за катна гаража. два збора имам само моментално. УРБАНА МАФИЈА. Ако некој мисли за доброто за градот тоа сигурно не е некој моментално што е на власт. За полигонот да не правам муабет. Ако има некој од постарите нека пишит еве ама јас се сеќавам како се организираа турнири во мал фудбал, имаше кошеви, трибни, сега е празен простор, кој уште малку чека да изникни нова зграда од гранит. значи УРБАНА МАФИЈА.

Зеленило ако сака некој има планини околу колку сакате. Нема потреба од огромен парк затоа што тука е езерото за одмарање. А зеленило, Галичица, Петрино, кај сакате па има и на кале од другата страна на кај Даљан што гледа.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
нема Охрид добволно зеленило,треба уште мноооогу зеленило и паркови.. а згради треба не да не,али што подалеку од центар и што подалеку од стариот дел на градот

Youthanasia

The game
Член од
19 март 2010
Мислења
141
Поени од реакции
11
Згради во строгиов центар на градов и покрај езеро, не се решение за подобар туризам.Димитар, јас не сум против градење згради,туку сум против нивното несоодветно место за градба т.е УРБАНАТА МАФИЈА.Стратегијата за секоја година е со цел за полнење на приватната каса на некој поединци,а не на Охрид,како место за туризам.Скоро цело Охридско крајбрежје е под приватна сопственост, не ти е мака шо за своето си плаќаш ?Исто ко дома некој да ми наплаќат за да живеам.:smir:

BOBI_KOSA

Ишишан, Заклан
Член од
16 април 2008
Мислења
359
Поени од реакции
9
Абе шо се фативте толку за урбанизацијава, ај баталете, не мојте нишо да смените. Дај смените малку тема, плажа мажа нешо. Сезонава почвит а вие згради паркој, зеленило. Тие муабети на лето не се прает :D

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Еј автобускана како што беше замислена значи не е ни 20% направена (4-5 години). Значи ова уште не е автобуска, можете да го наречете како сакате. После 2 години затворија еден простор што се нарекува чекална. Билетарата е барака. Не знам што мислеа во општина и градоначалников. Изгледа им се брзаше да ја дислоцираат за да можат да изградат во центарот, згради кои претходно беа планирани за катна гаража. два збора имам само моментално. УРБАНА МАФИЈА. Ако некој мисли за доброто за градот тоа сигурно не е некој моментално што е на власт. За полигонот да не правам муабет. Ако има некој од постарите нека пишит еве ама јас се сеќавам како се организираа турнири во мал фудбал, имаше кошеви, трибни, сега е празен простор, кој уште малку чека да изникни нова зграда од гранит. значи УРБАНА МАФИЈА.

Зеленило ако сака некој има планини околу колку сакате. Нема потреба од огромен парк затоа што тука е езерото за одмарање. А зеленило, Галичица, Петрино, кај сакате па има и на кале од другата страна на кај Даљан што гледа.
Колку ми е жал ко ќе ги видам туристиве кај што чекаат на автобуска, без никаква сенка и пристојна чекална. "Новава" автобуска е само обичен паркинг и мачилиште за туристите, старата беше една од подобрите во Мк.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Колку ми е жал ко ќе ги видам туристиве кај што чекаат на автобуска, без никаква сенка и пристојна чекална. "Новава" автобуска е само обичен паркинг и мачилиште за туристите, старата беше една од подобрите во Мк.
Старата беше многу убава,најубава во МКД пред да ја изградат новата во Ск.Само автобусите правеа метеж во малите улички кој останаа од згради на секој чекор и паркинг со заградено дрво од некој човек :)) Новата има добра локација,ама за туристичко место е одвратна,бидејќи луѓето мислат дека заглавиле некаде во Африка.
Патем почна сезонава? Пекол е во Скопје!

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Старата беше многу убава,најубава во МКД пред да ја изградат новата во Ск.Само автобусите правеа метеж во малите улички кој останаа од згради на секој чекор и паркинг со заградено дрво од некој човек :)) Новата има добра локација,ама за туристичко место е одвратна,бидејќи луѓето мислат дека заглавиле некаде во Африка.
Патем почна сезонава? Пекол е во Скопје!

Почна сезоната веќе имат луѓе раздвежено е, ама и овде во Охрид е пекол. Претходнава недела бев 4 дена во Скопје и пукнав не можев да издржам од горештина. Се враќам овде истото е. Ама ајде сега баравме сонце зимата, ќе издржиме. Сонце, плажа, фудбал, пиво. Не е така лоша комбинација :)

Youthanasia

The game
Член од
19 март 2010
Мислења
141
Поени од реакции
11
Абе шо се фативте толку за урбанизацијава, ај баталете, не мојте нишо да смените. Дај смените малку тема, плажа мажа нешо. Сезонава почвит а вие згради паркој, зеленило. Тие муабети на лето не се прает :D
Како поминавте на државната бе ? :D

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Некој дане знае кај можам да испечатам слика на обична црна маица во Охрид? Колку ке ме кошта и сликата како да ја однесам? Треба првин неа да ја печатам или?
А погоре гледам за зградите сте се фатиле.. Што толку, ќе изградат станови, ќе ги купат Скопјанци и други Странци и големци и на лето тие ќе издаваат по луксузни апартмани одколку ние Охриѓаните и нема да имаме веќе конкуренциа па ке останиме така.. Петрески колку што направи за Охрид толку и расипа но не го кривам него зашо и друг да беше исто ти е. Секој си гледа своја корист.. Не вервам дека ако Нанче победеше пред 1 година ќе воведеше ред во Охрид. Истото ќе беше и со него и со Аце и со било кој друг, тие се политичари, сите се исти..

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Некој дане знае кај можам да испечатам слика на обична црна маица во Охрид? Колку ке ме кошта и сликата како да ја однесам? Треба првин неа да ја печатам или?

Eво од пред три страни пост. :)

Астра Дизјан се наоѓат на ул.Будва 36а, (ко ќе ојш по Железничка покрај кафанчено од златно јајце по улицата) Ак сакаш ќе ти дам тел. број од Орце :)

А за сликата ваљда на усб требит, сегде компјутери имет фала богу. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom