- Член од
- 19 септември 2008
- Мислења
- 730
- Поени од реакции
- 62
Вака не дека јас нешто ја бранев власта, само си го кажував моето мислење за градоначалникот, искрено не ми е гајле ни за едните ни за другите, ама градот ни страда исто како и државата а не може да најдат заеднички збор. Околу децентрализацијата, што не влеговме во втора фаза на децентрализација каде што и градот би поседувал повеќе пари заслужни се пратениците на Вмро дпмне од охрид кои како да се бореа кој повеќе ќе му се умилкува на премиерот, и пак градот страда и граѓаните т.е. ние, во него.Има недоречености во законот за децентразлизација кој го спомена гоне.Плажите и зоните кој се заштитени со закон се под ингиренции на државата.Оние во градот со батко му ремис се на негова душа.
Не го бранам него,ги бранам Охриѓани кој се гушат,а никој не им го решава проблемот,едни на други си ја фрлаат топката за градба,а парите не им ги остваат во каса.
А дека крадел не е тајна,втор мандат зошто му дадовте?Плус и незнае една реченица да сврзе со друга )
(ми текнува на претходните избори,он беше број 2,а нанче 1.На една локална тв во дебата,вашиов вели за крај:гласајте за број 1)
А со фрлањето на топката се покажа Железничка (не знам дали си запознаена ама тоа е улица која е треба да е заобиколница на Охрид накај Битола, моментално ние си ја викаме улица Предизборна)
Кратко речено труло е
А Нанче изгуби во Охрид само заради неговото (наводно или не, баш ми е гајле) Бугарско портфолио (можда тој не, ама татко му е асли)
и за крај затоа што ги спомна речениците на градоначалников еве види ја најаката реченица кажана на брановите на радио Охрид
"Денеска е мртва сабота, многу од слушателите се на гробиштата па... бог да ги прости нив!!"
п.с. има и додадок песна во линкот
http://on.net.mk/default-mk.asp?ItemID=B8C178A51B809942A4B87486747C1ABC