JimmyHoFFa
NAVIGATOR
- Член од
- 8 септември 2010
- Мислења
- 1.196
- Поени од реакции
- 482
mene mi zvuci kako da si go izbrisal biosot... ako e taka samo nova maticna e spasot nema drug nacin.Пациент:Asus Notebook F5M, стар 4 години, искористен до максимум.
Проблем: Има проблем сам со себе.
Цел: да се користи уште толку.
Симптоми:На вклучување дава црн екран, не прави никаква бука и пали само една сијаличка.
Превземени чекори:
- Го отворив и видов дена не врти ни кулерот на процесорот.
- Му ја извадив меморијата, ја избришав со гумичка и пак ја вратив.
- Ја извадив батеријата.
- Го извадив напонскиот кабел.
- При извадена батерија и напонски кабел го држев power копчето преку 40 секунди.
- Го извадив хард дискот.
- Го извадив процесорот.
- Направив преку 274 комбинации на вадење и ставање на компоненти. Ниту еднаш не запиште, само еднаш ми успеа да го крене кулерот на процесорот (ваљда од жал).
- Седнав на интернет и читав 4 дена за тоа како да го решам проблемот. Многу го решиле со финтата со меморијата, со батеријата...
- Се молев.
- Седнав да ви пишам.
Секоја помош, совет, reply, изјава од искуство е добродојдена. На најуспешните, Дедо Мраз ќе им донесе еленчиња.
--- надополнето ---
koa spustas nesto od net go stavas vo D: taka potoa go extraktiras i toa nekade mora da se stavi pod default ti e vo C:/ folderot kade sto si ja extraktiral igrata, od toj folder ja instaliras i posle go brises folderot. Istoto mozes da go napravis vo D:/ samo treba na winrar da mu kazes sto sakas deka sakas vo D: da ja extraktiras igrataЛуѓе, да прашам зошто пример кога симнувам игра, и во D дискот имам 22 GB free, и кога екстрактирам ми се одзима во дискот C?!
а во дискот Ц немам ич место 1 GB
дајте помош?
до вирус да е, проверив-исчистив со AntiVir..
ај помош ..
Фала однапред.