Помош, проблеми, прашања, совети...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Пациент:Asus Notebook F5M, стар 4 години, искористен до максимум.
Проблем: Има проблем сам со себе.
Цел: да се користи уште толку. :)
Симптоми:На вклучување дава црн екран, не прави никаква бука и пали само една сијаличка.
Превземени чекори:

• Го отворив и видов дена не врти ни кулерот на процесорот.
  • Му ја извадив меморијата, ја избришав со гумичка и пак ја вратив.
  • Ја извадив батеријата.
  • Го извадив напонскиот кабел.
  • При извадена батерија и напонски кабел го држев power копчето преку 40 секунди.
  • Го извадив хард дискот.
  • Го извадив процесорот.
  • Направив преку 274 комбинации на вадење и ставање на компоненти. Ниту еднаш не запиште, само еднаш ми успеа да го крене кулерот на процесорот (ваљда од жал).
  • Седнав на интернет и читав 4 дена за тоа како да го решам проблемот. Многу го решиле со финтата со меморијата, со батеријата...
  • Се молев.
  • Седнав да ви пишам. :)

Секоја помош, совет, reply, изјава од искуство е добродојдена. На најуспешните, Дедо Мраз ќе им донесе еленчиња.
mene mi zvuci kako da si go izbrisal biosot... ako e taka samo nova maticna e spasot nema drug nacin.

--- надополнето ---

Луѓе, да прашам зошто пример кога симнувам игра, и во D дискот имам 22 GB free, и кога екстрактирам ми се одзима во дискот C?!
а во дискот Ц немам ич место :(:( 1 GB :(
дајте помош?
до вирус да е, проверив-исчистив со AntiVir..
ај помош ..
Фала однапред.
koa spustas nesto od net go stavas vo D: taka potoa go extraktiras i toa nekade mora da se stavi pod default ti e vo C:/ folderot kade sto si ja extraktiral igrata, od toj folder ja instaliras i posle go brises folderot. Istoto mozes da go napravis vo D:/ samo treba na winrar da mu kazes sto sakas deka sakas vo D: da ja extraktiras igrata :P

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Дали е можно на мојот ХП550 лаптоп да му ја сменам графичката ИНТЕР Х3100 со ИНТЕЛ 4500 или било која друга послина?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Дали е можно на мојот ХП550 лаптоп да му ја сменам графичката ИНТЕР Х3100 со ИНТЕЛ 4500 или било која друга послина?
Како прво, Интел 4500 не е силна ни колку десктоп 8400GS. Како второ кај повеќето лаптопи неможе да се стави дискретна (значи не зборам за интегрирана интел графичка туку за на пр. АМД 3200, 6370 итн.) и башка ќе те кошта многу пари солидна графичка за лаптоп, со тие пари што ќе ги дадеш за дискретното GPU за на лаптоп ќе си купиш одлична графичка за десктоп којашто ќе биде 2-3 пати појака од таа дискретна за лаптоп.
Значи и да може, во ниеден случај нема да се исплати.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
prodaj go tvojot laptop i kupi si nov lap top so graficka :) namesto da se macis dali moze ili ne.Vaka 100% moze :)

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
prodaj go tvojot laptop i kupi si nov lap top so graficka :) namesto da se macis dali moze ili ne.Vaka 100% moze :)
Bravo Care taka sto posto moze znaci ne mi e da menjam prasanjeto e dali e takvo nesto mozno :DDD.Si iam na deskotop 9800 gt zadovolen sum i onaka osven Dota drugo i COd drugo ne igram

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
Кога го уклучувам почнува да работи 2 секунди и се гаси и така прави цело време сам понатака пали/гаси ...

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Хард дискот ми е 80 гига 20 во Ц 60 во Д. пошто речиси сите програми ги ставам во Ц и тоа се натрупа а во Д речиси немам ништо. како да ги поделам да бидат Ц и Д по 40 гига?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Имам тастатура и маус со онакво џекче за од позади и сега ми ја побараа тастатурата и додека беше уклучен компјутерот ги извадив и тастатурата и маусот и кога го приклучив маусот, ми се измдраа каблите и ми се рестартираше компјутерот. Кога го уклучив, маусот не мрдаше, ја приклучив тастатура преку усб и таа најнормално си работеше. Го извадив маусот и пак го ставив пак нејќеше. Го исклучив компјутерот и така пак пробав со маусот и кога го уклучив компјутерот пак, маусот не работеше. Еве сеа ставив маус преку усб и најнормално си работат и тастатурата и маусот. Што може да му е? Многу ми е подобар тој маус од овој .. (малце може лошо го напишав постов али ме мрзи сеа да го поправам :) )

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Хард дискот ми е 80 гига 20 во Ц 60 во Д. пошто речиси сите програми ги ставам во Ц и тоа се натрупа а во Д речиси немам ништо. како да ги поделам да бидат Ц и Д по 40 гига?
Norton Partition magick mu e majkata. :toe:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Да прашам нешто.Има неколку компјутери постари дома и сакам да фрлам ,да исчистам ѓубре од дома .
1 Compaq presario
2.http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/11632_div/11632_div.html
3.dell optiplex = нешто слично како предхпдниот
4.dell dimension 4600 -http://reviews.cnet.com/desktops/dell-dimension-4600-pentium/4507-3118_7-30529709.html -овој има 250 гб хард диск.
Првите 3 ке ги решам ,сакам да прашам за четвртиот дали има простор да се појача и што ми препорачувате .
Само да ви кажам дека сум лаик за компјутери и не се разбирам ништо ,ама имам некои пријатели кои можам да ги прашам да ми помогнат околу монтажа.
Иначе си имам нов лап топ со кој работам ,и ако не се исплати да се направи нешто ,ке си купам и нов стационарен.
Овде за 300 -350 евра има доста добри компјутери .

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Да прашам нешто.Има неколку компјутери постари дома и сакам да фрлам ,да исчистам ѓубре од дома .
1 Compaq presario
2.http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/11632_div/11632_div.html
3.dell optiplex = нешто слично како предхпдниот
4.dell dimension 4600 -http://reviews.cnet.com/desktops/dell-dimension-4600-pentium/4507-3118_7-30529709.html -овој има 250 гб хард диск.
Првите 3 ке ги решам ,сакам да прашам за четвртиот дали има простор да се појача и што ми препорачувате .
Само да ви кажам дека сум лаик за компјутери и не се разбирам ништо ,ама имам некои пријатели кои можам да ги прашам да ми помогнат околу монтажа.
Иначе си имам нов лап топ со кој работам ,и ако не се исплати да се направи нешто ,ке си купам и нов стационарен.
Овде за 300 -350 евра има доста добри компјутери .
Не, и четвртиот е антика.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
^ Ги даваш или ги продаваш? и дали се во исправна состојба? и од каде си?

За четвртиопт мислам дека ке можеш да го надградиш.

RAM
Installed Size 512.0 MB / 2.0 GB (max)
Technology DDR SDRAM
Memory Speed 333.0 MHz

Kajgana Shop

На врв Bottom