Човеколики мајмун или Адам и Ева?

Како настанале луѓето?

• Човеколики мајмун

Гласови: 162 66,9%
  • Адам и Ева

Гласови: 80 33,1%

• Вкупно гласачи
    242

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ни една од опциите кои се во анкетата...

D

DeviL_32`

Гостин
Јас сум христијанин ама човеколикиот мајмун почна да еволуира, да станува попаметен и така натаму...Така да не верувам дека постоеле Адам и Ева

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Населени :toe: со мајмуните сме така слични а различни... а со ниту еден друг вид немаме ништо заедничко... друго логично објаснување нема.
А од каде населени? Од некоја далечна планета?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
ХАХА Дарвин, па неговите теории беле толку бедни.
Човекот настанал од мајмун, жити се па зашто тогаш уште постојат мајмуни, зашто тие уште не еволуираат во луѓе?
Пред некоја година ако не сте запознаени излезе дека моше човекот настанал и од зајак, зашто имаме премногу сличности во градбата со нив. Којзнае за неколку години некој пак ќе искочи со негова "веродостојна" теорија дека човекот настанал од пингвините или од крокодил што знам.
Бедно
Ti si zatucan vernik zimi se. 20 godini imash,slusni se so zborish.

Zaso i denes ima majmuni!??!
Mislish deka covekolikite majmuni evoluirale vo luge za 1 den? 1 nedela? mesec? godina?
Of lele..

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Па фала богу дека сме од мајмуни настанати еве јас конкретно сум најглупиот мајмун знам банани да јадам, живеам во глутница кога имам време се глупирам по форуми тоа се доволно докази дека сме од мајмуни настанати

Шала на страна вие навистина верувате дека со текот на времето една мува еве и риба нека биде може да еволуира за 2,3 милјјарди години во човек
попрво ќе се обесам јавно на плоштад пред сите медиуми отколку да верувам во такви глупости

Бесење на плоштад Рулз
Tocno,posho nemozes da go svatish toa,polesno ti e da i veruvash na religijata koja ti dava prosta i ednostavna aksioma "Gospod te sozdal, whorship him"

I na kraj kraeva..mislish deka evlucijata nekogash ke zastane? Kako se menuvaat uslovite na zemjata taka se menuvaat site zivotni i rastenija..evoluiraat kako bi se prilagodile podobro na sredinata..
Sho k.. ima tuka nejasno?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Иако сум верник сепак повеќе верувам на научните тврдења него на религиските.
Верувам дека сме еволуирале од човеколики мајмун.

Ако верував дека сме настанати од Адам и Ева ќе верував и дека живееме на планета која е плоча која ја носат китови :icon_lol:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Иако сум верник сепак повеќе верувам на научните тврдења него на религиските.
Верувам дека сме еволуирале од човеколики мајмун.

Ако верував дека сме настанати од Адам и Ева ќе верував и дека живееме на планета која е плоча која ја носат китови :icon_lol:
There goes another one...

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.161
Поени од реакции
6.026
Не може да не создал некој што не постои.

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
дарвиновата теорија е многу пореална, од тоа дека некоја виша сила, позната како господ, не направила од кал, аман :tapp:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Иаку гласав за човеколики мајмун не сум точно за него, туку повеќе сум за тезата дека сме настанале ПРЕКУ човеколикиот мајмун, односно дека то е една од етапите на еволуцијата...и то.

go-kart

karting MANIAC
Член од
3 март 2009
Мислења
24
Поени од реакции
2
се знае бе луге.....СИТЕ СМЕ СОЗДАДЕНИ ОД ГОСПОД... :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom