Човеколики мајмун или Адам и Ева?

Како настанале луѓето?

• Човеколики мајмун

Гласови: 162 66,9%
  • Адам и Ева

Гласови: 80 33,1%

• Вкупно гласачи
    242
Od covekoliki majmun. Kakvi Adam i Eva, toa za niv e samo prikazna.

DNK од мајмун и човек се разликува само во 1% па сеа размислете од шо сме

Адам и ева се во библија. Билбија е приказна со кодови. Сеа нормално не сме од мајмун, туку од заеднички предок.

најголем доказ за мене преставува развитокот на фетусот,имаше повеќе фази,во една фаза има опашка,во друга личи на риба,во трета ...... не знам баш точно ама се учи то бре по биологија во 7-мо/8-мо

немој сега да ми кажите дека адам и ева имале опашки и живееле во вода:pos2:

Читам многу сме напреднале 21 век глупо е да се верује у Господ па Дарвин теоријата ја напишал во средина на 19 век нешто поново имате или че се задржиме на вонземјаните од средината на 20 век.

Читам многу сме напреднале 21 век глупо е да се верује у Господ па Дарвин теоријата ја напишал во средина на 19 век нешто поново имате или че се задржиме на вонземјаните од средината на 20 век.

не не.не е глупо само не е логично,во времето ко бил измислен господ народот бил ептен закочен,заостанат,угнетуван,малтретиран,убиван..... и си нашол утеха ете во господ,

ама денес е 21 век,јбг пративме еден куп луѓе во вселената и од еднио крај на земјава до другио можиш да појдиш за 24 саати,а вие уште верувате во адам и ева и слични бабини деветини

не знам кај ама имам читано дека дарвиновата теорија веќе не е како шо требе
така да - адам и ева

Многу од тврдењата на Дарвин се заменети или надградени, но самиот концепт на еволуцаијата никогаш нее отфрлен.

DNK од мајмун и човек се разликува само во 1% па сеа размислете од шо сме
Па DNK од човек и глушец се разликува 1% па од глушец ли сме?
и не е точно дека се различни во 1 %

Викате човекот еволуирал од мајмун а од што евулуирал мајмунот?
На уцилиште ни покажаа слики од мајмун и разни видов мајмуни и човеколики мајмуни кои или изумреле или биле убиени од од нив понапредни видови како што е примерот со доагањето на денешниот човек и истребувајки го кромањонецот или неандерталецот не сум сигурен.Нема доказ дека човекот еволуирал од мајмун.Има недостаток од фосили кои "Еволуирале" од мајмун во човек.

http://www.drzach.net/images/evolution101.jpg
На сликата сите тие се различни видови кои не еволуирале еден од друг.
Поздрав и верба во бога.

Ok, site sme cule za Darvin, ama ocigledno malkumina se dobro zapoznaeti so teorijata na Darvin.
Vo svoeto delo "Potekloto na vidovite" Darvin zboruva za prirodnata selekcija, vlijanieto na sredinata vrz razvitokotna vidovite, za evolucijata na vidovite od ist poredok. Vo nitu eden moment ne zboruva za evolucijata na covekot.
Inaku ne znam dali ste zapoznaeti, no I Darvin bil golem vernik.

Podocna vrz osnova na teorijata na Darvin e dokazano deka covekot i majmunite imaat zaednici poredok, a NE deka covekot evoluiral od majmun.

Адам и Ева :)

А пак тоа со Дарвин са чисти глупости :toe:

Абе јас не се осеќам како мајмун а за вас незнам...

сепак теоријата на дарвин односно еволуцијата на видовите ми е поприфатлива но не значи дека тоа е баш така сепак човекот сеуште еволуира не физички туку психички умствено

Абе јас не се осеќам како мајмун а за вас незнам...

ете кај ве донесе верата,сте се фатиле ко слепиот за стапот,
едно 10 души во темава потенцираа дека НЕ СМЕ НАСТАНАЛЕ од мајмуни туку дека ние и мајмуните имаме ЗАЕДНИЧКИ ПРЕДОК(како што и учи дарвиновата теорија во глобала)

ти можи не се осеќаш како мајмун,ама верата ве прај да бидете и бетар од то

Какоб човеколики мајмун,се што е создадено е од Господа.Ајде ние од човеколики мајмуни а планините,океаните тие од што се?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom