Металци и стереотипи и предрасуди за металците

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Од кога за да бидеш таканаречен „Металец“ или човек кој слуша метал , треба да носиш билокаква облека ??
Ако сакам со розев DC блузон ќе одам на Дет Метал свирка...Не ме прави облеката тоа шо сум , нити па укажува на тоа што го слушам...
Bogami,da me vidish u karev uniforma farmercinja i fallen najbolji paticinja nema nikad da predpostavish deka slusam Metal i DnB. Ti drzi voda muabetot.:helou:

Член од
17 септември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
485
зошто толку навредување,гледам и по другиве постови,не мозе никој да рече дека металот не е добар или било што...јас лично слушам хаус,техно,минимал...ама поштувам се што слушаат другите ама не секој месец да сенуваш стилови само да си во шема

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Металците се дрогаши и го сакаат сатаната и му се молат навече на полноќ се берат на гобиштата и му пејат песни. Тие се антихристи и комунисти убиваат и мачат мали животни (мачиња, кучиња и глодари)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Металците се дрогаши и го сакаат сатаната и му се молат навече на полноќ се берат на гобиштата и му пејат песни. Тие се антихристи и комунисти убиваат и мачат мали животни (мачиња, кучиња и глодари)

Знаеме , о семоќен Лет3 .
Ќе не просветлиш ли со благодетите на турбофолкот и панкот (кој шчо се металчишта шчо незнает да свирит ко што велиш)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
А мене ме фаќа нервоза зашто металците мислат дека сите треба да се облакаат како што им налага музиката што ја слушаат.

Облеката не го прави човекот...remember?:smir:

па јас на пример слушам метал конзумирам ептен олд скул трешоини и си уживам у музиката... (фејкери пред се не уживаат у тоа) си носам елек со прешивачи зашо сакам да им оддаам почит на бендовите шо ги сакам... дури иам и HAMMERFALL прешивач а тие се пауер... и затоа другар ми вика позер еден хамерфол си стаил а него на мсн на топик му стои KISS некоја песна... и шо сеа ако се облакам у тесни панталони и носам високи бели патики елек и КРЕАТОР мајца спаѓам у истиот кош со тие кој ги серете на топиков? најкриво ми е шо ги испуштив креатор зш ми се фејворит бенд ама јбг... мал бев немав со кој да идам, немав пари :kesa: а ако некој од вас ме мисли за фејкер за позер знаете шо? ме боли кур ... си знам кој сум и шо сум не се замарам шо мислат некој небитни фаци за мене... си иам добри другари кој шо ме ценат, доста ми се... сватете не е имиџот нишо... се носам така зашо така сакам... се навикнав така... ама тоа не ме праи по “металец“ од другите... па ја не се ни нарекувам металец... ја сум си човек шо сака метал :) и има секси гз х) не се заебавам за гзот

хехе, бот

највечи наркомани се трансери зш без дрога забава им проаѓа... а иди на метал свирка и ке видиш дека сите сме трезни и недрогирани туку има адреналин братче... агресија... а за наркомани постојат трансери панкери рапери и слично... ние сме си пијаници у глобала мада се заваси од човекот ја ако неќам да пијам нема никој да ме натера...

Еми?Ова кажвит се...Неам потреба јас да создавам нешо за да сфатам како им е на тие шо создавет,тие создавет и может да прифатет критики,т.е не морат нека си го прает то само за нивни кејф и за ево новопечени металци шо започвет со System of a down,korn и слични искомерцијализирани срања,шо немет врска од музика,и чекет спотот да им е пуштен на емтиви.
[/b]
хаха мене у школо трансер ми вика СОАД се боље од слеер попознати се и поише ги слушаат и спотови им даваат по телевизија :tapp:

Јас прелетувам кон гејминг темите.
Бидејќи во тема за стереотипи за металците,некој што се бори против стереотипи,ми вика мене да одам кон гејминг темите,бидејќи како гејмер,не може јас да сум филозофски настроен.

А што е тоа,ако не,стереотип.
Затоа,не се лутете на Лет3,ве покажа во вистинско светло.

Пис аут,идам јас да мавам фрагови на кантер тогаш.

хахах абе ете уше еден стереотип... зашо оценуеш според неколку нафурани луѓе? И ја сум гејмер и слушам метал (не сакам да се наречам “металец“) па на темава уствари само си се смеам зашо има доволно идиоти на форумиве (админ немој бан те молам :) ) ај позз и се глеаме на кантер :) можда се знаеме не ти знам nick name :D и ај идам ја на забар а после и ја да мавнам некој фраг н СЅ и да ви посолам уше малце памет... :) не дека сум ептен попаметен од луѓево тука туку нив не ги бива :D (секоја чест за исклучоците)

Пеер, па како да не е тежок металскиот живот?
Сите тие непроспиени ноки се до разденуванка со вино, и муабети кој се подобри, Мегадет или Металика. ДОма не ти текнува да си одиш, иако си премрзнат, но остануваш радикален на Џејмс Хетвилд и со другарот, он кутриот прстите му помдреле свирејки ја За кого биат камбаните. А ти видно запиен и со водени нозе од снегот пееш зарипнато.
На најголемиот студ гордо ја носиш мајчката Напалм Дет и секој пат кога ке се спомне Ајрон Мејден, правиш пантомима како свириш некое гитарско соло. Е,е,е.е...
СО умов на се надевам малку одраснат, се прашам, дали бубрезите ги оставив на една "металската" клупа во гимназија или на некоја "традиција" у паркот на која не сум се секавал никој пат, оти правејку муабет за Шулдинер, сум се опил толку многу и сум заборавил неколку дена да си идам дома!

Сме иделе како номади, за да ја купиме "најстарата" "оргиналка" од Слеер, по најголемото жешко. Сме ги знаеле сите текстови на Мејден и баладите на Цепелин, сме свршувале на Парпл, сме ги обожавале Јурајах Хип! Сме наздравувале на Бек ин Блек!
Да не зборувам за цел тој рахитис собран од по подрумите, пушејки цигари и слушајки Креатор! Влечење канти и ренгенски снимки, и правење инстант бендови во кој ке мааме Сепултура или инстант тепачки, ама пред тоа си пиел на Пантера...

Извинете на малку ретрово, ама погоре цитираниов сопатник, ми направи таков филм!
ај малце за поново време да збориме :) од мое искуство...

се се расипаа... сеа сите се караат дали металика се или не се позери... (лично мислам дека се) сеа сите глеаат гомна да ти изедат и да се напраат фраери пред женска... и шо биднуе на крај... некој ко мене и борис шо не го боли пенисот кој го мрзи и кој му јаде гомна става се на игнор и си проаѓа позакон од сите нив со пиво и креатор и Violator и агресии низ паркот (па алфи па шамари пукање (ние јадевме не се праам курназ алфи тепам демек)) па па кур не боли зашо си иаме другари шо стварно не ценат а не некој “металци“ шо гомна јадат... зашо факт е у денешно време металско хоби е да се оговара низ град... шо се замарате бе... ова од мортиша е како беше порано (иако сум мал можев година две и ја таков тежок живот да уживам)
така да метал е начин на живот а не само музика и се знае кој се “вистинските“
ај позз леле ама го тупам со реферативе Х)

Па и не е сосема друга работа,зошто тие “оригиналите“ одма ќе речат абе што знаат овие,вчера гитара у рука фатиле,сеа ќе се прават металци,а сево ова ќе го кажат на некој од младите (извинете на израз) шупаци и тие одма ќе се вовлечат во тој филм како тој бенд не чини затоа што така рекол некој “постар и поискусен металец“.
НОВ БЕНД!!! БОЉЕ ОД 1000 СТАРИ!!! VIOLATOR!!!!!

Толку иам да кажам...

А што ти се допаѓа кај метал песните ? Ритамот ? Музиката? Мелодијата? гитарските сола ? Текстот?
Дали на пример си прочитала текстови од тие метал песни и дали се најде себе си во нив или не обрнуваш многу внимание на тоа туку ти е битен само ритамот ? Метал се во главном песни со агресиввна содржина, со некои Буковски теми на алкохол, блуд, насилство, па дури и песимистички што се однесува на карајот на животот или светот, и психоделични во својите пораки (Сабат како некој зачетник на метал). Остај фантом што кажува, Кисс не се метал, тие се сценска атракција за тинејџери и нивните песни се во главноим во стил “Ја те љубам мило моме...“ Нивната публика се во најголем број тинејџери кои ги напуштаат кога ќе созреат и пораснат.
Се и сешто денес му се става етикета метал, во мое време Шкорпион и Вајтснејк ги преставуваа како метал исто така и АЦ ДЦ кои самите велеа за себе дека свират Рок ен Рол, а па денес поставија толку многу подфоруми во металот што не може човек ни да се снајде: Треш, Спид, Дед.., во мое време имаше и Свит метал - обично амерички групи од лепотанчиња мои свиреа педерљиви сола и беа до одвратност чисти и уредни, нашминкани и со грижливо средени фризури.
Метал кој јас го упражњавав беше Блек Сабат (најповеќе со Ози), Моторхед Џудас Прист (раниот) Еј Си Ди Си до 1980 кога умре Бон Скот (иако тие не знам дали да ги ставам во метал) првите албуми на Тајгерс оф Пен тенг, Ајрон Мејден од 80 десетите и некои групи кои повеќе спаѓаа во Хард рок па затоа нема да ги споменувам овде.
Тоа беа моите “ударни“ бендови од кои најударниот и денес е Ози и Блек Сабат, што не значи дека не подслушнуваф и Металика, Ван Хален, Веном, Раш ... али успат. Е сега да не должам, најдувајќи се во идеологијата на металот, жестокоста на мелодијата и пораките на песните јас ПРИРОДНО се најдов и во кожна јакна, маица со Ози, беџеви, шиенки, тесни фармерки и пиво во едната а синџир обвиткан во другата рака.
Денес, кога тро подпораснав, металот остана во мене, али го открив и Блузот и Џезот и Соулот, открив музики кои ми го проширија видикот и кои ми го збогатија уживањето, така да денес ни јас не сум 100% металец, дури од цела генерација металци од моето верме во битола можеби само еден остана тврдокорен и непопустлив (А и тој беше помлада генерација - тој беше во металските пионери од моето време).

Инаку она за оценка на металството беше само зафркавање на тој дискутантот, али ако веќе запна ти можеби да си и некои 10% метал.

ајдеее сеа па и оцени кој колку % метал е? па ај како ке ми докажеш на пример дека не сум pure metalhead? ја на пробувам да напишам и понекоја песна, да создадам нешо, а не само елекот на мене со КРЕАТОР на грб и да фурам ко највечи фраер у град...

Имаш конфузија и судир помеѓу својата лева и десна хемисфера во мозокот. Не можеш “ако си нормален“ да тврдиш глупост како “никој не збори за тебе туку и јас и KohlBass те зедовме само како пример...“
Мислам дај размисли малку (ако ти е поарно) за ова што самата го пишеш... “не збораме за тебе али те земаме за пример“.....

море ојде школскио систем во Македонија у П.М. Децата основни поими не разбираат!!
абе колку поише постови читам толку поише ми се намалуе мислењето према тебе... зар е можно бе чоек леле како се роди толку паметен од сите попаметен... атеист бев ама сеа ке веруем у тебе... ALL HAIL LET 3! -_- интелектуалецу сваќаш дека е сарказам

Tea ^^

★ loli pop ★
Член од
15 октомври 2008
Мислења
187
Поени од реакции
8
Има најголеми стереотипи за металците како што знам јас.
За да се декларираат како металци некои освен што ја слушаат таа музика, и имаат и свој стил на облекување, па честопати им се наметнуваат стереотипи за таквиот начин на облекување и таквата музика.Секој стил си носи свои каректеристики и особености по кои можеме да заклучиме кој од каков тип е.
Но, тоа немора да значи дека еве сега пример некој слуша метал и ајде тој е сатанист, прави некои невообичаени ритуали и сл. Не дека ги нема тие работи по светот, ги има но кој како си ја свати филозофијата и суштината на металот како еден од повеќето музички правци. Но, најголема замерка ставам на оние луѓе кои ги етикираат луѓето како металец, кремка, турбо-фолкер. Бре луѓе крај на крај секој си има свој стил и каков таков треба да го прифатиме но во нормалните граници.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
tomislayer напиша:
ајдеее сеа па и оцени кој колку % метал е? па ај како ке ми докажеш на пример дека не сум pure metalhead? ја на пробувам да напишам и понекоја песна, да создадам нешо, а не само елекот на мене со КРЕАТОР на грб и да фурам ко највечи фраер у град...
Не си металец ако:

1. Не се дрогираш
2. Не си украл олук
3. Не си му повратил на другар ти в уста
4. Не си задавил маче
5. Не си го признаваш Сатаната како врховен командант

ако исполнуваш овие 5 услови тогаш си металец.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Не си металец ако:

1. Не се дрогираш
2. Не си украл олук
3. Не си му повратил на другар ти в уста
4. Не си задавил маче
5. Не си го признаваш Сатаната како врховен командант

ако исполнуваш овие 5 услови тогаш си металец.
Lol, znaci treba da si debil za da bides metalec? Treba da si djubreto vo opstestvoto? Ako ti sebesi se smetas za metalec po tvojava definicija, togas te zalam. Od vakvi komentari proizleguvaat stereotipi.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Вака сеа ако се тие услови за металец тогаш за рапер:
1-Треба да носиш турнати пантолони како шољата со тебе да си ја носиш
2-Треба да пишуваш песни и да ги пееш без страм иако врска нема текстот
3-Треба за другарти рапер да одиш на концерт со коментар:"da vidam majmunon Што ke napravi"
4-Треба да викаш дека го сакаш 2pac иако човекот е нула
5-Треба да шеташ по улици и да пејш Главобоља од вина(а рапери се викате)

Kajgana Shop

На врв Bottom