Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Очекувам да почнеш да одиш на раце, да си извадиш едно око и да ја наполниш дупката со желе, плус мавни се келава на левата половина од главата, а другата исфарбај ја зелена.

За да се разликуваш, нели.

Член од
30 јули 2008
Мислења
42
Поени од реакции
0
dobra idea. aj ke staam slika koa ke go napravam seto ova. I plus ke stam pirsovi sekade kade so ke mozam, zeleto ke go menam sekoj den za da bide pointeresno. I nz neam idea sega, ama sigurno ke mi pomognes so neso pokreativno

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Let 3 rabotata e vo toa sto, mozam da slusam metal muzika, no ne mora da go sledam stilot i odnesuvanjeto. Sekoj si ima svoi razgranicuvanja i mozebi metal kulturata vo celost ne mu se dopaga....

...... jas kolku 5 sum metalka, bas me interesira?
А што ти се допаѓа кај метал песните ? Ритамот ? Музиката? Мелодијата? гитарските сола ? Текстот?
Дали на пример си прочитала текстови од тие метал песни и дали се најде себе си во нив или не обрнуваш многу внимание на тоа туку ти е битен само ритамот ? Метал се во главном песни со агресиввна содржина, со некои Буковски теми на алкохол, блуд, насилство, па дури и песимистички што се однесува на карајот на животот или светот, и психоделични во својите пораки (Сабат како некој зачетник на метал). Остај фантом што кажува, Кисс не се метал, тие се сценска атракција за тинејџери и нивните песни се во главноим во стил “Ја те љубам мило моме...“ Нивната публика се во најголем број тинејџери кои ги напуштаат кога ќе созреат и пораснат.
Се и сешто денес му се става етикета метал, во мое време Шкорпион и Вајтснејк ги преставуваа како метал исто така и АЦ ДЦ кои самите велеа за себе дека свират Рок ен Рол, а па денес поставија толку многу подфоруми во металот што не може човек ни да се снајде: Треш, Спид, Дед.., во мое време имаше и Свит метал - обично амерички групи од лепотанчиња мои свиреа педерљиви сола и беа до одвратност чисти и уредни, нашминкани и со грижливо средени фризури.
Метал кој јас го упражњавав беше Блек Сабат (најповеќе со Ози), Моторхед Џудас Прист (раниот) Еј Си Ди Си до 1980 кога умре Бон Скот (иако тие не знам дали да ги ставам во метал) првите албуми на Тајгерс оф Пен тенг, Ајрон Мејден од 80 десетите и некои групи кои повеќе спаѓаа во Хард рок па затоа нема да ги споменувам овде.
Тоа беа моите “ударни“ бендови од кои најударниот и денес е Ози и Блек Сабат, што не значи дека не подслушнуваф и Металика, Ван Хален, Веном, Раш ... али успат. Е сега да не должам, најдувајќи се во идеологијата на металот, жестокоста на мелодијата и пораките на песните јас ПРИРОДНО се најдов и во кожна јакна, маица со Ози, беџеви, шиенки, тесни фармерки и пиво во едната а синџир обвиткан во другата рака.
Денес, кога тро подпораснав, металот остана во мене, али го открив и Блузот и Џезот и Соулот, открив музики кои ми го проширија видикот и кои ми го збогатија уживањето, така да денес ни јас не сум 100% металец, дури од цела генерација металци од моето верме во битола можеби само еден остана тврдокорен и непопустлив (А и тој беше помлада генерација - тој беше во металските пионери од моето време).

Инаку она за оценка на металството беше само зафркавање на тој дискутантот, али ако веќе запна ти можеби да си и некои 10% метал.

Член од
30 јули 2008
Мислења
42
Поени од реакции
0
stvarno mnogu opsirno, fala, hahahaha. sum se pronasla vo mnogu pesni, metal baladi pa i vo pomokni i pozestoki pesni...i ritamot mi se dopaga, me podiga, me raspolozuva koga sum nervozna.nz za tebe, sepak fala za "procenkata" ama sepak mislam deka ne moze nikoj da sudi za vkusot i stepenot na "metalec" da te citiram. ne mi se dopaga sto ti "procenuvas" nekoj. nema smisla

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
За жал, јас сум само 25%. Само толку.

Жалам за ова, ај догодин пак.

Инаку Лет, тебе кој ти даде на право да оценуваш? :)

Член од
30 јули 2008
Мислења
42
Поени од реакции
0
eee ti 25%, ama jas sum za zalenje, samo 10%. Dzabe davav pari za cdea, niso ne sum napravila.hahahahaha

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
eee ti 25%, ama jas sum za zalenje, samo 10%. Dzabe davav pari za cdea, niso ne sum napravila.hahahahaha
Не разбираш, да си металец не е за пофалба, види ги само на шо личат, ко дрогаши се, јас од симпатии ти давам 10%, инаку ако ти даев 25 или 40, не ќе можеше да се мажиш никогаш, ќе велеа “А бе остај ја онаа, шо ќе ти е, таа е металка, ни манџи праи ни зелник меси ни правосмукалка пушта..:“

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Инаку Лет, тебе кој ти даде на право да оценуваш? :)
Имам бе, негде по фиоки ми е, лиценца и одобрување за оценување на квалитет на метали, неметали и минерали.

D

Daftie

Гостин
E ne sum, pocna da me nervira...Cela generacija e EMo ili MeTAL. Sea sum positive person, toa so otsekogas sum bila
Поише емо и хипици, металци не баш(од помладите бар не).
Ко што рече дека си позитив прсон, ќе ти лежи да бидеш хипик.
Онака, "пис ен лав", немора да си надувана.:helou:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Стереотип за металците е дека мрзат се што не е метал...не е точно.
Металците не сваќаат правење нешто само затоа што тоа го прават другите

D

Daftie

Гостин
Стереотип за металците е дека мрзат се што не е метал...не е точно.
Да слушаш Канибал Корпс и да имаш желба за џез бенд...имам таков пример у комшии.
Металците не сваќаат правење нешто само затоа што тоа го прават другите
Ова е пример дека металците се асални луѓе со свое јас.

П.С: Конечно асален пост на темава :)

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Зошто луѓето кои слушаат метал би се разликувале од обичните смртници на планетава земја? Да, металот не го прави само музиката, рскањето на тапаните, дуплите папучи, гитарските сола, туку текстовите, идеологијата, не викам дека музиката нема значаен удел, ама мене текстовите ми се многу позначајни.

И да, Kiss немаат благе везе со метал бе, во право си е Летајка нумеро 3...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
И никој не рече дека имаат. Само шо почна да ме убедува дека KISS се метал бенд овој интересниов, а никој не му ни спореше. Чоек без работа.

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Абе гас стопанкин доста ги серевте металците
Ај нека ја затвори темава некој?
Оти не напраевте Стереотипи за Турбо Фолкерите?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Зошто луѓето кои слушаат метал би се разликувале од обичните смртници на планетава земја? Да, металот не го прави само музиката, рскањето на тапаните, дуплите папучи, гитарските сола, туку текстовите, идеологијата, не викам дека музиката нема значаен удел, ама мене текстовите ми се многу позначајни.

И да, Kiss немаат благе везе со метал бе, во право си е Летајка нумеро 3...
А бе неуки луѓе се плеткаат во метал муабети, замисли во времето минато и песната Eye of the Tiger од Surviver ја прогласуваа за метал (темата од Роки филмот) Па тоа беше да емигрираш во Јужна Осетија!!!

Се знае што е изворен Метал, Сабат, Прист, Мејден, Моторхед.... Кисс свират сладуњав рок со диско ритам.

Kajgana Shop

На врв Bottom