Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Абе будало, откаде се најде па ти, да се сметаш за компетентен да сереш тука?
Копрофагичар, самопрогласен интелектуалец, соперник на ''металците''( не ја сакам оваа референца, ама морам да ја употребам).
Стариот ретардиран дедо не ремети никого, пошто мозокот веќе му е пристигнат до стадиум на ретардација од највисок степен, со симптоми кои иницираат дефекација.

Не го навредувам со тоа шо го нарекувам ретардиран, морон, будала, психипоат, откачен старец и уште милион останати псевдоними, пошто сум реален и ја кажувам вистината.
Старецот си има тешки психички проблеми,
и итно му е потребна медицинска помош, и конзумација на поголема доза на антидепресанти.

Баш така, не ми е поентата да му го докажувам спротивното, туку да си го ладам со него.
Ако не си го ладам со ретардирани морони, со кои други.
А, ти можеш да му го јадеш изметот на Летнатиот три пати, по другите теми.
Баце, за ова следи недела дена пауза. Јеби га.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас прелетувам кон гејминг темите.
Бидејќи во тема за стереотипи за металците,некој што се бори против стереотипи,ми вика мене да одам кон гејминг темите,бидејќи како гејмер,не може јас да сум филозофски настроен.

А што е тоа,ако не,стереотип.
Затоа,не се лутете на Лет3,ве покажа во вистинско светло.

Пис аут,идам јас да мавам фрагови на кантер тогаш.

Член од
17 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
А инаку со мене темата само доби на квалитет и духовност, дур не се приклучив ова се претвори во колективна терапија за металчиња исплашени и полни со трауми, јас малце ве размрдав ви покажав што е и кој е прав метал, па свесни за тоа некои увидоа дека самите себе се лажеа дека се металци, некои си ги избришаа солзите од очите и храбро зачекорија во животот а некои (не милам баш на тебе) се уште се чудат збунети не разбирајќи за што овде суштински се дискутира
Епа сега пријателе, од прееска идеш на контра односно сега сакаш ти некого да убедиш дека ти си правиот металец по кои стапки треба да одат сите изгубени металчиња? Сакаш да кажеш дека порадти тебе некој ја нашол филозофијата да се биде металец?
Ма ајде...

Со цело поштовање спрема тебе и твоите коментари, али среди се малку, и како прво, не ти личи да аргументираш, со некој што го номенклатурираш како дечиња, тоест металчиња. И не изигравај некој банален месаја, пошто личиш интересно за другите. Остани кул и уживај во металот.
Па на крај краева, не е интересно без позери!

----------------
Now playing: Demilich - When the Sun Drank the Weight of Water via FoxyTunes

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не можам бе... денови и денови читав постовите, си велев ај ќе им помини, ќе се снајдат, ќе биди поарно... ал не можам бе... и јас сум чоек емотивен (ја се отепав плачење ко го отепаа Љубиша Самарџиќ на Сутјеска) и решив да слезам малце од небото и да им помогнам.... да ги изведам преку пустината во ветената метал земја.

Член од
17 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Не можам бе... денови и денови читав постовите, си велев ај ќе им помини, ќе се снајдат, ќе биди поарно... ал не можам бе... и јас сум чоек емотивен (ја се отепав плачење ко го отепаа Љубиша Самарџиќ на Сутјеска) и решив да слезам малце од небото и да им помогнам.... да ги изведам преку пустината во ветената метал земја.
Да ти кажам право, и јас бев трогнат, односно емотивно распрснат од некој сцени од Титаник. Али за да лечиш ироничен комплекс, пеер кај најде да се зајадеш со Анхоли. Ке те јаде до 100 и една, ама ете пеер. Му збуцаа банчиќ. Оди (мислам дека си од Бт) кај саатот, сто на сто сум сигурен дека ке најдеш пионири да ги шириш начелата на металот.

Односно, сум фасциниран од некој битолчани, кога правиме збор за метал музиката.

Вива ла Ориз!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Прајме муабет за Оризон, од Хард Рок?

Член од
17 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Прајме муабет за Оризон, од Хард Рок?
Да бе!
Ама не беше да почнеме муабет за него, него моментална експресија.
Гат ми?

Него Охрид? Како стои таму со ортодоксните металци? Дали тие ловат риби и слушаат Дум? На минус 15?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Прави металци малце останаја... Номе, Игор, Ален (од Инфаркт), Санел, Фичо и уште некои, ме мрзит да мислам сеа... Номе како најстар го клавам на прво место, а и Слејерон исто си остана на своето. :)

Член од
17 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Прави металци малце останаја... Номе, Игор, Ален (од Инфаркт), Санел, Фичо и уште некои, ме мрзит да мислам сеа... Номе како најстар го клавам на прво место, а и Слејерон исто си остана на своето. :)
Поздрав до сите таму. Бев пред 2-3 недели таму, ама не видов никој, или можда не сум се потрудил да најдам некоја екипичка.
Кај нас баце, пука стереотипијата, зборам за во Велес. Разочаран сум од многу другари кои до средно ги величеа метал великаните, а сега некој од нив ми се смеат дека сум носел црни маички, и добро познатата изрека. "Абе уште ли со тоа сектата по парковите?!?!"

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да ти кажам право, и јас бев трогнат, односно емотивно распрснат од некој сцени од Титаник. Али за да лечиш ироничен комплекс, пеер кај најде да се зајадеш со Анхоли. Ке те јаде до 100 и една, ама ете пеер. Му збуцаа банчиќ. Оди (мислам дека си од Бт) кај саатот, сто на сто сум сигурен дека ке најдеш пионири да ги шириш начелата на металот.

Односно, сум фасциниран од некој битолчани, кога правиме збор за метал музиката.

Вива ла Ориз!
Оризот, оризот беше во металл пионерите од моето време, тој беше некоја генерација со љубиша, жиката, генот пеце детето хроникот.... не ми текнуваат сега сите, али беше палаво детенце... седиме јас и мојот најдобар приател пред џуниор со пивлаците в раце и ете го Оризо мал и целиот озарен доаѓа до нас , металските богови од олимп онака величенствени потпрени на зид и со неопислив ентузијазам и восхит вели “Имате слушано за групата ДЕД ?!?“.... Приателот го одмери пополека од глава до петици и отплукна на страна (сношти бевме на некоја журка каде се точеше Цезар, прилично гадна пијачка за опијанување а уште погадна за мамурлук) и го праша “ШО ?!?“, Оризо не сваќајќи дека млад и наивен влегува во стапица повтори “ДЕД, групата.... имат по 16 години децата !!!“, Приателот го погледна, очните капаци се подстеснаа, а јас се потргнав еден чекор пошто знаев што следува “И ШО СО НИВ ?!?“ , “А бе... ДЕД бе групата... 16 годишни... свират...“ и тука дојде еден шамар.
Беше збунет беше посрамен но се уште се смееше како да е сето тоа некоја приателска шега ... промрморе нешто “Ај се гледаме попосле“ и исчезна низ толпата.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Поздрав до сите таму. Бев пред 2-3 недели таму, ама не видов никој, или можда не сум се потрудил да најдам некоја екипичка.
Кај нас баце, пука стереотипијата, зборам за во Велес. Разочаран сум од многу другари кои до средно ги величеа метал великаните, а сега некој од нив ми се смеат дека сум носел црни маички, и добро познатата изрека. "Абе уште ли со тоа сектата по парковите?!?!"
Следно доаѓање извести ме, да се чуеме да се видиме...:helou:

И овде пукат стереотипија, исто лајно сегде е, проблеми со цајкани на секое, згадени погледи од страна и слично срање.

Ама пак, ме здоболе.

Член од
17 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Оризот, оризот беше во металл пионерите од моето време, тој беше некоја генерација со љубиша, жиката, генот пеце детето хроникот.... не ми текнуваат сега сите, али беше палаво детенце... седиме јас и мојот најдобар приател пред џуниор со пивлаците в раце и ете го Оризо мал и целиот озарен доаѓа до нас , металските богови од олимп онака величенствени потпрени на зид и со неопислив ентузијазам и восхит вели “Имате слушано за групата ДЕД ?!?“.... Приателот го одмери пополека од глава до петици и отплукна на страна (сношти бевме на некоја журка каде се точеше Цезар, прилично гадна пијачка за опијанување а уште погадна за мамурлук) и го праша “ШО ?!?“, Оризо не сваќајќи дека млад и наивен влегува во стапица повтори “ДЕД, групата.... имат по 16 години децата !!!“, Приателот го погледна, очните капаци се подстеснаа, а јас се потргнав еден чекор пошто знаев што следува “И ШО СО НИВ ?!?“ , “А бе... ДЕД бе групата... 16 годишни... свират...“ и тука дојде еден шамар.
Беше збунет беше посрамен но се уште се смееше како да е сето тоа некоја приателска шега ... промрморе нешто “Ај се гледаме попосле“ и исчезна низ толпата.
Епа тоа е тоа...најинтересното. Хахахха, се изнасмеав толку многу, што дури заборавив дека и ти ли најде да се револтираш на тоа за металчињата, кога си бил генерација на Оризот?
Него, сакам да кажам дека тоа е начинот пред многу години, на кој сега не се ни помислува.
ШАМАР БЕ, не слуша, нејке да оди по пиво? Еј...
Замисли јас сум некаде последната генерација на која се наредуваше да се оди по пива или да се крадат дрва за да се грееме во некој подрум. Да не зборам кога сме играле фудбал со големите...хехехех
Интересна случка, за да ми дадат постер металика, а јас мал, забеган со косиче расцветано, Ѓоре - Качата, ми вика ке пиеш ракија со мене. Јас гордо се нафатив, и после некој саат гордо повракав низ станот дома, али презадоволен што го имав постерот кој со години сум сакал да му го украдам од гаражата!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
дури заборавив дека и ти ли најде да се револтираш на тоа за металчињата, кога си бил генерација на Оризот?
Не си ме разбрал Оризо беше метал пионер во мое време, значи помлад од мене ... некои 4-5 години - друга генерација
Пред нас немаше металци во битола.

Член од
17 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Следно доаѓање извести ме, да се чуеме да се видиме...:helou:

И овде пукат стереотипија, исто лајно сегде е, проблеми со цајкани на секое, згадени погледи од страна и слично срање.

Ама пак, ме здоболе.
Еј, што ми текна.
Чист пример за стреотипија.

Одам по кеј во Ох и пеер, слушај еден чамџија му вика на друг.
- Абе вчера еден издрогиран, од тиа со косите сакаше да превтрува чамец. Сите кога спијат он се дрогира и мисли дека никој нема да го види.
- И ти му рече да седи мирен?
- Не бе стра ми е да им викам на тие со косите, дрогирани беа!

Таа ти е пеер, него. Металец, се знае, нема што да прави и ке фрла скелиња, закон.
А воа старциве пеер, сите се плашат!

Член од
17 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Не си ме разбрал Оризо беше метал пионер во мое време, значи помлад од мене ... некои 4-5 години - друга генерација
Пред нас немаше металци во битола.
Видов од после кога пастирав.
Него уште поубаво, не личи да се караш со некој кој може деца да ти бидат!
Али металец не е металец, посебно од твои годишта ако не се спречка со деца за музиката.
Шефе без замерка, али како стареете така, мозокот ентропира во линија со децкиот? Така викаат...

Kajgana Shop

На врв Bottom