Раско...да беше возвишен колку што со сила се правиш ќе ги сватеше постовите. Вака само го докажуваш пубертетлукот низ кој фазираш.
Што има тука за сфаќање а мене ми подизбегало од видик,а Бертрам?
Тоа дека ја тупеа за ентропијата?Епа не ја тупеа ли?
Тоа дека Лет3 не ја отера темата у правец "Слушајте ме мене,ја сум стар,ја се тепав за идеал,а тоа е привилегија.Штета што вие новите металчиња сте пички па мора да се докажувате со зборови".Имаше некоја длабочина во тоа?Аууу,да бе,се заебаваше со нас чичото.А ние требаше наводно да не му се фатиме у јадица и да оставиме да си кака наоколу.Нели е малце глупо таквото размислување?
После,од каде бе црни брате металот е уметност сам по себе?Одкаде таа генералиација?Па пола денешен метал е одвратно неподносливо срање кое се прави чисто за да се одржи норма во некоја продуцентска компанија.
И не секоја уметност е генијалност.Мал милион уметници сликале ствари,ама само Ван Гог го начулил увото
))и вистински знаел што треба да наслика.
Генијалноста знае да биде лудило,ама металот не ги исполнува претходните две карактеристики,за да стигне до тоа ниво.
Слава му.
Значи нема докажување,јас сепак сум нееројтно генијален мудрец и сакам сега да ми жртвуваш девица и да се обрежиш за казна.
Летчо има 40-накај 50 години(ваљда), јас баш си мислев нема да се замараш со него-ама ме изненади. Му напиша 5 колеметарски поста.
Како прво,милион пати сум пишал дека годините не се мерило за ништо,освен субјективно искуство на одредена перцепција.
После,секој оној кој сака да се подјебава со оние кои поинаку ја сфатиле таа музика и како да делуваат покрај неа,прави тие да имаат целосно право да реплицираат.
Зошто не би?
Заради почит?
Заради кул-фактор?
Што губи човек ако каже дека во денешно време фак-оф ставот и насилството се инфантилни,па дури и во одбраната на најсветото нешто за него?
Не губи ништо бе Бертрам.