Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Nu`Bia

Деталка
Член од
10 август 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Ни ја не го бендисуам.
Но се додека не го испотиш газот да создадеш нешто твое, па да пробаш малку од горчливиот колач со вкус на борба меѓу помалку и повеќе генијални идеи, немаш ич право на горевидениот начин да судиш.
Се разбира, освен ако истражување на уметничките правци ти е животна пасија, определба, и доволно се потрудиш да изостриш сетила, и вистински лица го потврдат тоа.

Евентуално дозволено ти е нешто да не ти се допаѓа, ко слушател.

Еми?Ова кажвит се...Неам потреба јас да создавам нешо за да сфатам како им е на тие шо создавет,тие создавет и может да прифатет критики,т.е не морат нека си го прает то само за нивни кејф и за ево новопечени металци шо започвет со System of a down,korn и слични искомерцијализирани срања,шо немет врска од музика,и чекет спотот да им е пуштен на емтиви.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
Еми?Ова кажвит се...Неам потреба јас да создавам нешо за да сфатам како им е на тие шо создавет,тие создавет и может да прифатет критики,т.е не морат нека си го прает то само за нивни кејф и за ево новопечени металци шо започвет со System of a down,korn и слични искомерцијализирани срања,шо немет врска од музика,и чекет спотот да им е пуштен на емтиви.
[/b]
System of a down se daleku od sranje ne tresi gluposti, korn mozebi.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
SOAD се некој алтернативен метал така нешто, песните им се лесни за свирење а и имаат добра мелодија, не би кажал дека се срање. Пејачот е 5ти баритон во свет а имаат и многу добар бубњар.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Раско...да беше возвишен колку што со сила се правиш ќе ги сватеше постовите. Вака само го докажуваш пубертетлукот низ кој фазираш.
Што има тука за сфаќање а мене ми подизбегало од видик,а Бертрам?:)
Тоа дека ја тупеа за ентропијата?Епа не ја тупеа ли?
Тоа дека Лет3 не ја отера темата у правец "Слушајте ме мене,ја сум стар,ја се тепав за идеал,а тоа е привилегија.Штета што вие новите металчиња сте пички па мора да се докажувате со зборови".Имаше некоја длабочина во тоа?Аууу,да бе,се заебаваше со нас чичото.А ние требаше наводно да не му се фатиме у јадица и да оставиме да си кака наоколу.Нели е малце глупо таквото размислување?
После,од каде бе црни брате металот е уметност сам по себе?Одкаде таа генералиација?Па пола денешен метал е одвратно неподносливо срање кое се прави чисто за да се одржи норма во некоја продуцентска компанија.
И не секоја уметност е генијалност.Мал милион уметници сликале ствари,ама само Ван Гог го начулил увото:)))и вистински знаел што треба да наслика.
Генијалноста знае да биде лудило,ама металот не ги исполнува претходните две карактеристики,за да стигне до тоа ниво.
Слава му.

Значи нема докажување,јас сепак сум нееројтно генијален мудрец и сакам сега да ми жртвуваш девица и да се обрежиш за казна.

Летчо има 40-накај 50 години(ваљда), јас баш си мислев нема да се замараш со него-ама ме изненади. Му напиша 5 колеметарски поста.
Како прво,милион пати сум пишал дека годините не се мерило за ништо,освен субјективно искуство на одредена перцепција.
После,секој оној кој сака да се подјебава со оние кои поинаку ја сфатиле таа музика и како да делуваат покрај неа,прави тие да имаат целосно право да реплицираат.
Зошто не би?
Заради почит?
Заради кул-фактор?
Што губи човек ако каже дека во денешно време фак-оф ставот и насилството се инфантилни,па дури и во одбраната на најсветото нешто за него?
Не губи ништо бе Бертрам.

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Sekoj ima pravo da bide sto saka znaci da slusa sto saka i da se oblekuva kako sto nemu mu odgovara.Ako nekoj ne slusal metal ne znaci deka toa nikogas nema da go napravi,pa i jas ne sum slusala od sekogas metal slusav rock pa negde kaj 8odd pocnav metal da slusam toest samo nekolku grupi znaci nekolku pesni i albumu e veke kaj 2-3 god sredno pocnav samo metal da slusam,taka i tie.Samo sto jas nikogas ne se oblekuvav kako metalka se nosam taka kako sto sakam so zavisnost kade odam i so koj znaci kako mene ke mi bide najubavo i kako ke se osekam naj prilagodeno i komotno

Член од
31 јули 2008
Мислења
84
Поени од реакции
0
hehe pamtam pred godini ko pocnuvav da navlegvam od rock vo metal me zaebavaja postari drugari sho se metalci mi velea deka za metalec da si treba:

1. znajs osnovni raboti za metal i barem 5grupi i gi slusas non stop.
2. se kapish ednas na dve nedeli.
3. go :drk: sekoj den po 2 pati nasabajle i navecer.
4. bricenje mozi odvreme na vreme (togas ne mi rasteshe brada iskoristiv ) i strizenje nikako.
5. nosish majca od Megadeth i crni pantoloni ne ja menvas nikogas.
i taka po 3 meseci odrzuvanje na ovie osnovni pravila si metalec :)

PS naravno ova bese majtap ama togas si mislev stvarno oti treba da pocnam vaka :salut:

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Ja pa nikad ne sum gi slusal postarite metalci koa pocinjav...ednas otidov so karirani pantaloni i deka demek taze thrasher mi jadese eden govna so sum gi nosel tie pankerski bile....za inat gi nosev pak.Ako im e:))

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Од кога за да бидеш таканаречен „Металец“ или човек кој слуша метал , треба да носиш билокаква облека ??
Ако сакам со розев DC блузон ќе одам на Дет Метал свирка...Не ме прави облеката тоа шо сум , нити па укажува на тоа што го слушам...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
stereotipi, punkeri i metalci licele na narkomani, isto ko sto nivnite tatini kerkicki licat na kurvi, a kolku se stvarno toa, nema vrska, vazno licat.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
stoe toa metal narkomanska muzika samodjavolo t go povikuvaat bljak
jovan i ivan jovanov rulzZZ vrcak baby i heart u?:wub:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Од кога за да бидеш таканаречен „Металец“ или човек кој слуша метал , треба да носиш билокаква облека ??
Ако сакам со розев DC блузон ќе одам на Дет Метал свирка...Не ме прави облеката тоа шо сум , нити па укажува на тоа што го слушам...
Овај пост заслужува респект
браво тоа што го кажа е супер

F

FallenHypaspist

Гостин
Respect za ova:D Ja kako sto gledam stereotipite prvo pagaat na muzikata pa potoa na stilot na oblekuvanjeto:D....mne mi velea: brat ti si lud,nenormalen,maloumen...odi leci se..kako mozes takvi sranja,dranja da slusas....pa ogovarat me tamo pozadi grb....ovaj 100% se fiksa pusi trava bla bla....I SETO TOA SAMO ZS JA SLUSAV MUZIKATA (dobro ipak i zs nosev Judas Priest,Man o' war maica:D+pentagram).....WHO FUCKS EM JUST STAY \M/!!!!:drk::nesvest:

F

FallenHypaspist

Гостин
P.S...Gledam tamu gore se karate za gluposti...da vi kazem koi bendovi se sranje??...BENDOVITE STO NEMAAT SVOJ ZVUK!!! Pa sto saka tehnika i sposobnosti neka si imaat...stom ne znaat da sozdadat svoja muzika...dzabe...:zver::nesum:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Епа тогаш од Металика, Слејер сите бендови навака се срање...

Пошо нели немаат свој звук. :)

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
еве ти уште еден стереотип
абе ако си ти металец нема да се секираш кој слуша метал и кој се понаша така
металот (и рокот) се музики што секој може да ги слуша ама ретко кој може да ги разбере
еве ке ти кажам пример
татко ми е 51 година и по струка е адвокат, никогаш во животот не се облекол ни малку како рокер или металец, никогаш не се ни декларирал како таков, а пред некој ден кога отидов кај него во канцеларија го затекнав со deep purple - child in time отрештено до даска
човекот таков е во крв и таков ке си остане, него не го интересира дали некој ке го оценува како металец или не, него го интересира да ужива со таа музика и ништо фазла
според мене ако слушаш нешто што не го разбираш е бетер од тоа да си турбофолкер

Kajgana Shop

На врв Bottom