Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
Не мислам дека има многу металци особено не нови низ државава. Еден едноставен факт, На Vital Remains имаше 150-200 души, на Suffocation едвај 50, претходно заради недоволно продаени влезници беше откажан концертот на Сепултура.Каде се металците тогаш ако ги има толку многу?Сега ќе видиме како ќе поминат и овие најавени есенски концерти.
бај д веј камо да има што повеќе луѓе да слушаат метал/рок јас би бил презадоволен.Па можи и ние ќе станеме Шведска на балканот барем по музиката :)

С

Сатори

Гостин
Незнам што е форава.. Одам у парк сите што до вчера шетаа миничи и штикли..оп.. преку ноќ металки станале.
Во Јбт отидов да видам што нови фаци има.. Цела прва - сите нови фаци емо, даркери и металци.
Корчагин - исто
Што се дешава? Дали сите што до вчера беа *крем де ла крем еурокрем* станаа металци??? Металот нов тренд?
Или неможат да ја најдат границата помеѓу емо и метал? :tapp:
Ок.
Сега навистина ми се потврдуваат некои работи, дека луѓето никогаш не научија дека за да бидеш некој т.е. да се индентификуваш со нешто не е неопходно да си лепнеш етикета на сам себе за секоја трета будала да те разбере.

Девојки кои шетале во миничи се симнале доле во парк и станале металки, а?
Интересно, НО сепак за да бидеш металец не ти требаат само црна „Канибал Корпс“ блуза и долга коса.
Ти треба базично познавање на музиката и се разбира да знаеш да направиш разлика меѓу паур метал и дет метал.
А за да седиш во прак можеш и на 10 сантиметри штикла, од искуство зборувам.

Затоа што кога некој ќе почне да меша стил од начин на живеење и личност која НАВИСТИНА ја слуша музиката, ете тогаш ќе правиме муабет за металци кои всушност се металците.
До тогаш ... теми како металот стана мода, а Емовците не сфатиле дека нивната поента е да бидат суицидално настроени, се навистина излишни.:nesvest:

Фала.Пријатно.

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Кој што сака нека си облече,кој што сака нека си слуша,мене метал имич не ми се свиѓа ИЧ,ја сакам во широко да се носам,раперски еве да кажам,ама го презирам рапот...ако на некого му се носи црно нека го носи и толку, е сеа дали ќе го земе само имиџот или у пакет со музиката тоа зависи од него,ќе си проба,па ако му се свиѓаат ќе ги прифати и двете...
Нема зошто да се пали некаков си одбрамбен систем,никој не губи идентитет тука.
Секој ќе си прави што сака и глупаво е што некој луѓе страдаат од некакви си рангови,за да бидеш ова требало ова,требало она,опуштете се,ако некој не е запознаен со вашата музиката колку вас не значи дека е фолирант...

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Лејди Сатори ja ne rekov deka stanale METALCI tuku "metalci". :smir:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Не се тоа металци, тоа се тинејџери што им се свиѓа емо изгледот. А емото е све само не е метал. Кој ги шиша.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Не мислам дека има многу металци особено не нови низ државава. Еден едноставен факт, На Vital Remains имаше 150-200 души, на Suffocation едвај 50, претходно заради недоволно продаени влезници беше откажан концертот на Сепултура.Каде се металците тогаш ако ги има толку многу?Сега ќе видиме како ќе поминат и овие најавени есенски концерти.
бај д веј камо да има што повеќе луѓе да слушаат метал/рок јас би бил презадоволен.Па можи и ние ќе станеме Шведска на балканот барем по музиката :)
Затоа што за Vital remains никој немаше појма дека се тука-не виста сите металци по форуми за да знаат.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
градов е препун со фејк луге .. вие баш за металците се фативте !

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
уф, ја дури мислам дека и помалце беа

Мада споредбава ти е на место, иако сепак пак не е мерило. Некои стварно немаат пари (не зборам за тие од скопје), кои што треба ем превоз до скопје да фатат. Ама факт е дека во скопје највеќе не има, така да пак не е оправдано што ги нема на свирки.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Abe dzabe pustet kosi i dzabe se oblekvet ko metalci, ama sepak doma im sluset turbo folk ili mozit uste zlatno slavejce sluset. ojte prasajte gi neka vi kazet 3 metal grupi i ke se zbunet
PEACE, LOVE & ROCK N' ROLL

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Машко, за секоја журка да биде успешно посетена треба рекламааааа!!!!
Така и за концертите.
Инаку сведок сум на многу ситуации коа металци кои у винамп немаат пуштено нешто друго освен метал ме имаат прашувано: ОМГ коа се деси тоа?!
И јас им викам, аман бре, пред недела-две имаше плакати низ грат, инфо на форуми.

А децава што се облекуваат у КРЕАТОР мајци... ехееејјј.... у село блиску до моето пред 2-3 лета ги имаше со лопата да ги ринеш. Од нив само едно дете знаеше дека дошле у МК на Таксират настапиле, ама тој немал пари или бил на банкет кај најбољи другар па не можел да ојде :lud:

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
Ако за таксират нема реклама тогаш кој фестивал бил подобро изрекламиран?За Vital мислам дека имаше доволно плакати низ Скопје навреме поставени, а и за вакви концерти мислам дека брзо се разбира помеѓу луѓето. Веројатно картата за Suffo беше скапа но вакви концерти се бројат на прсти во мк ги нема секој месец па да одбираш овде ќе одам овде не. Уште еднаш за рекламата мислам дека не држи место кој го интересира ќе се информира има доста реклами во последно време за сите концерти

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Доста бе немате попаметна работа, поминало и сеа можеме слободно да ги прифатиме тие работи како искуство, а башка шо ја дркате за нив покрај толку одлични свирки :).

Доообро ајде, да, има емо кидс манија низ земјава, а нашите емо срцки сакаат да веруваат дека се металци баш исто како што рибите сакаат да веруваат дека се чајници*. Ете толку е проблемот.

1. Интелигентните на кои им е битна музиката, ќе си продолжат даље и ќе им биде признаено тоа.
2. Интелигентните кои се заинтересирани повеќе за имиџот, ИАКО не се прокламираат дека знаат повеќе за металот од вас, туку си го живеат животот (да, има такви! Вас во суштина ве нервира тоа што личеле на металци, па се плашите да не помислат останатите дека они се поувлечени у металот од вас, о ѓаволу), ќе продолжат да трпат предрасуди, па евентуално ќе станат емо кидс исто така, благодарение на вас.
3. Е, вејките од луѓе кои фејкираат дека се разбираат од метал, и осетиле некое чудно општествено влијание кое грешно го протолкувале и помислиле дека им вреска GO UNDERGROUNG (па земале лопата и неколку метра плодна почва :))))))))))))), се зезам) па облекле црна чорапа за да изгледаат металски нели, ќе си поминат најлошо; на крајот ќе бидат и без памет и без риспект од другите.
Такви ставам на четката наместо паста насабајле.

Не бива луѓето да се делат на турбо, рапери и металци.
Ние имаме Нијанси.
А вие би плукале по сите поради една, и со тоа уште повеќе се зголемува општествениот јаз меѓу субкултурите, ама нели, тоа баш звучи кул.

*фала фантом

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
me faka nervoza zs se oblekla ko metalka a slusa turbo folk
А мене ме фаќа нервоза зашто металците мислат дека сите треба да се облакаат како што им налага музиката што ја слушаат.

Облеката не го прави човекот...remember?:smir:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
А мене ме фаќа нервоза зашто металците мислат дека сите треба да се облакаат како што им налага музиката што ја слушаат.

Облеката не го прави човекот...remember?:smir:
Тој што го рекол тоа не е металец!

Kajgana Shop

На врв Bottom